Els funcionaris de l'Administració de Justícia cobraran per primera vegada un complement de productivitat vinculat a objectius
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
Tots els sindicats signen l'acord amb el Departament de Justícia i Qualitat Democràtica (STAJ, CSIF, CCOO i UGT)L'acord vincula la productivitat a l'ús del català i a la implantació de la nova Oficina Judicial prevista a la Llei d'Eficiència

El Departament de Justícia i Qualitat Democràtica i les organitzacions sindicals STAJ, CSIF, CCOO i UGT han signat avui, 18 de juliol, un acord històric que estableix per primera vegada el cobrament d'un complement de productivitat per part del personal funcionari de l'Administració de Justícia a Catalunya.
La percepció d'aquest complement, que s'aplicarà a partir de l'exercici 2025 i es començarà a abonar el 2026, queda vinculada a l'assoliment d'objectius definits per la Secretaria per a l'Administració de Justícia, entre els quals destaca el foment de l'ús del català en els documents tramitats i la participació activa en la implantació de la nova Oficina Judicial derivada de la Llei Orgànica 1/2025, de mesures d'eficiència del servei públic de justícia.
El sistema d'avaluació contempla dues grans dimensions: la valoració de competències professionals i personals (rendiment especial, iniciativa i activitat extraordinària), que representen un 30% de la puntuació, i l'assoliment d'objectius específics de centre i de lloc de treball, que suposen el 70% restant. Aquests objectius estan alineats amb el Pla de Govern, l'estratègia Justícia Digital 2030 i les mesures de descongestió i eficiència previstes a la normativa estatal.
Els objectius de 2025 inclouen, entre d'altres, la correcta posada en funcionament dels nous centres de treball, l'ús efectiu de les noves eines informàtiques i la millora global de l'activitat judicial, mesurada a través d'indicadors concrets com ara el nombre d'expedients acabats, tràmits registrats, certificats emesos o informes amb ús de plantilles en català. L'activitat haurà d'augmentar com a mínim en dos d'aquests indicadors per optar al complement.
L'acord també crea una comissió paritària de seguiment formada per representants sindicals i de l'administració, que vetllarà per l'aplicació correcta del model, la resolució d'incidències i la proposta de millores. El període d'avaluació coincidirà amb l'any natural i la liquidació del complement es farà, com a màxim, a l'abril de l'any següent.
L'acte de signatura ha tingut lloc a la seu del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica, amb l'assistència dels representants sindicals Vicente Navarro (STAJ), Eduardo Presa i Manuel Gómez (CSIF), David Beneseit (CCOO) i Valerià Pérez (UGT). El document serà ara elevat al Govern de la Generalitat per a la seva ratificació formal.