El Govern destaca l'escenari d'optimisme que viu el sector tecnològic de Catalunya i el seu impacte en l'economia i la generació d'ocupació
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
- Així ho han destacat el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Albert Tort, i la secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, en la presentació a premsa del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2025, elaborat pel Cercle Tecnològic amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona
- Segons el baròmetre, el sector TIC duplica el seu valor afegit fins a gairebé 10.000 milions d'euros i impulsa 56,3 euros addicionals per cada 100 invertits en el sector a la resta de l'economia
El Govern de la Generalitat ha remarcat el bon moment que viu el sector de les noves tecnologies a Catalunya, tant pel seu pes creixent en l'economia com per les perspectives positives de futur. Així ho han destacat el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Albert Tort, i la secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, en la presentació a premsa del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2025, elaborat pel Cercle Tecnològic amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. A l'acte també hi han participat el president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera, i Lorenzo di Pietro, director general de Barcelona Activa.

Estas imágenes pertenecen a Página Oficial del Govern
El document recull que el sector TIC català ha duplicat el seu valor afegit en una dècada, fins a gairebé 10.000 milions d'euros, amb previsions de creixement sostingut per al 2025, i ha augmentat un 3,76% el nombre d'empreses TIC respecte a l'any anterior, assolint les 16.020. A més, per cada 100 euros de valor afegit brut generats directament pel sector, se'n generen 56,3 euros addicionals en la resta de l'economia, i per cada 100 llocs de treball TIC, se'n creen 48 més en altres àmbits productius.
El secretari Tort ha ressaltat el "moment d'optimisme i dinamisme" que viu el sector TIC del país, i ha destacat que el Govern concentra esforços i té ben marcades les prioritats per potenciar-lo. Ha subratllat que les polítiques públiques s'han de basar "en la confiança en aquest ecosistema" i en iniciatives des de la col·laboració publicoprivada, que "generen competitivitat i actuen com a tractor i accelerador transversal del país". També ha apuntat projectes estratègics del Govern que van en aquesta línia, com l'extensió de la xarxa pública de fibra òptica, el foment de la intel·ligència artificial i el nou model de ciberseguretat, que contribueixen a "dinamitzar el sector TIC a Catalunya i a impulsar prosperitat compartida per a tothom.
Al seu torn, la secretària Galindo ha posat en relleu el dinamisme del sector i el seu potencial pel que fa a la facturació, l'ocupació i el nombre d'empreses. En aquest sentit, ha ressaltat que "Catalunya és una de les regions més dinàmiques d'Europa pel que fa a les empreses tecnològiques i la seva contribució a l'ocupació". Sobre el talent, ha remarcat que "s'està impulsant el Pacte Nacional pel Talent Digital per adaptar la formació a les necessitats reals del sector", i també ha posat èmfasi en el repte de promoure el talent femení a les TIC. "Si fa deu anys la presència femenina era d'una de cada cinc professionals, ara és d'una de cada tres, però encara ens cal treballar molt per fomentar vocacions i carreres professionals en les dones", ha argumentat.
Histórico de cambios
PresidènciaPolítiques DigitalsAlbert Dalmau Miranda