Tant se val d'on venim. 30 anys de solidaritat blaugrana a través de la mirada de Kim Manresa
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
Aquest dijous s'ha inaugurat al jardí del Palau Robert l'exposició "Tant se val d'on venim. 30 anys de la Fundació Barça a través de la mirada de Kim Manresa".Es tracta d'un recull de les millors fotografies fetes per aquest foto-periodista català en els darrers vint anys en els seus viatges acompanyant l'equip de la Fundació a visitar els projectes solidaris que porta a terme l'entitat a tot el món.

L'acte ha comptat amb les intervencions de la directora general de Difusió de la Generalitat, Elisabet Valls, qui ha donat la benvinguda al Palau Robert, el foto-periodista Kim Manresa, la directora general de la Fundació, Dra. Marta Segú, i el president del FC Barcelona, Joan Laporta, que ha fet el parlament final.
També hi eren presents membres de la Junta Directiva i del Patronat de la Fundació FC Barcelona i representants del mon de l'esport, de la cultura i de l'àmbit de la cooperació i l'acció social i solidària, així com nombrosos convidats i amics de la Fundació.
La mostra proposa una cinquantena de fotografies de gran impacte visual i humà on els protagonistes són infants i adolescents de tot el món que viuen en situació d'extrema vulnerabilitat en contextos quotidians de malaltia, violència, pobresa, són refugiats o conviuen en situacions de greu degradació ambiental. També hi apareixen nens i nenes afectats per greus malalties que han rebut durant anys l'escalf de les jugadores i els jugadors dels primers equips de futbol i dels esports professionals del FC Barcelona, tant dels actuals equips com d'exjugadors.
Una exposició que, a més de reflectir la dura realitat d'aquests infants, mostra com el sentiment d'identitat de la família blaugrana no té fronteres i es fa visible a qualsevol racó del planeta amb samarretes, pilotes i tota mena de símbols i objectes relacionats amb el Barça. Una prova de la força i el ressò internacional del Club, del poder màgic que té l'esport en general i el futbol en particular, que és el llenguatge universal que pot canviar vides i que explica el "Més que un club" al món.
L'Exposició s'ha fet en el marc dels 125 anys del naixement del FC Barcelona i en el context dels 30 anys d'existència de la Fundació, que al llarg d'aquest temps ha treballat en més de 60 països i a més de 200 municipis de Catalunya. En l'actualitat centra la seva activitat en 14 països i a 106 poblacions de tot el territori, on porta a terme diversos projectes d'Educació i Protecció, Salut i Benestar Emocional i Acció Comunitària.
Declaracions dels intervinents en el decurs de l'acte d'inauguració:
Elisabet Valls, directora general de Difusió de la Generalitat de Catalunya: "En un moment difícil, quan semblen tornar amenaces que crèiem superades i en sorgeixen d'altres, la feina de la Fundació Barça i de totes les entitats afins resulta més necessària que mai".
Marta Segú, directora general de la Fundació Barça: "És un orgull formar part d'aquesta Fundació, i estar avui, aquí, en el marc del 125 aniversari del Club, celebrant els seus 30 anys d'existència amb tots vosaltres"
Kim Manresa, foto-periodista: "La Fundació Barça és una entitat única al món. Ningú més fa aquesta feina. La labor que du a terme és brutal"
Joan Laporta, president del FCB: "Una bona mostra del tarannà del Barça va ser l'acord de l'Unicef. Ho recordeu? Vam posar el seu logotip a la nostra samarreta, i en comptes de cobrar, vam pagar! Aquest és, també, l'esperit de la Fundació"
La mostra, d'accés lliure, es podrà visitar fins al 4 de maig.