Conseller Sàmper: "Necessitem comptar amb tot el sòl d'ús industrial possible per a les empreses que es volen instal·lar a Catalunya"
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
El responsable d'Empresa i Treball ha assegurat que "l'objectiu és trobar les peces més adients per a cada inversió, i per això cal col·laboració entre les diferents administracions"El conseller ha intervingut en la jornada "Impulsant la política industrial: el rol estratègic dels polígons" organitzada per la Diputació de Barcelona

El conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha assegurat que "necessitem comptar amb tot el sòl d'ús industrial que sigui possible per a les empreses que es volen instal·lar a Catalunya" i ha assegurat que "l'objectiu és trobar les peces més adients per a cada inversió, i per això cal col·laboració entre les diferents administracions". Sàmper ha fet aquestes afirmacions durant la jornada Impulsant la política industrial: el rol estratègic dels polígons, organitzada per la Diputació de Barcelona.
El titular d'Empresa i Treball s'ha compromès a "trobar fórmules urbanístiques per encaixar aquests polígons tan necessaris i fer-ho mirant cap als vallesos o, per exemple, a la Conca d'Òdena". Precisament, durant la seva intervenció, el conseller ha explicat que a la Conca d'Òdena, amb més de 100 hectàrees, a Can Vies al Penedès, amb 80 hectàrees, o Torreblanca 4 Pilans a Lleida, amb vora 300 hectàrees, són alternatives que poden oferir aquestes peces per a usos industrials.
Sàmper ha afirmat que per comptar amb més sòl des del Departament d'Empresa i Treball es treballa conjuntament amb el Departament de Territori, Habitatge i Transició Energètica i amb l'INCASOL (Institut Català del Sòl); l'objectiu, amb tot, és el de "poder ser competitius en termes de sòl industrial". El conseller Sàmper ha subratllat que "cal posar facilitats i no problemes" i ha afegit que "obrir una empresa o indústria a Catalunya no ha de ser una cursa d'obstacles llarga com una marató". En aquest sentit, ha explicat que "cal que els costos estructurals d'un nou desenvolupament d'un polígon públic no els assumeixi exclusivament el promotor, perquè el que fa és repercutir aquests al preu final, fent impossible la seva comercialització atractiva per a projectes empresarials".
El titular del Departament d'Empresa i Treball ha reconegut que "l'administració ha de ser més àgil i s'ha de simplificar" i ha recordat que el nou Govern de Catalunya s'ha marcat com a prioritat fer un pas endavant en aquest àmbit. Sàmper ha tancat la seva intervenció amb una crida a treballar conjuntament per "aconseguir la Catalunya industrial de la qual sempre hem fet bandera i que volem ser amb més força encara gràcies a la indústria 4.0".
Per aconseguir aquesta transformació, el Departament aposta per les polítiques digitals i així dinamitzar el teixit productiu i crear ocupació de qualitat gràcies a l'impuls de projectes transformadors basat en les tecnologies digitals avançades en el marc d'estratègies existents com la d'Intel·ligència Artificial o de futures com la d'inclusió sociodigital. L'impuls de la indústria dels semiconductors evidencia aquesta aposta del Govern.
El conseller Sàmper també ha recordat que aquesta legislatura es treballarà en l'elaboració d'un nou Pacte Nacional per a la Indústria per donar continuïtat a un instrument de país, aprovat per primera vegada el 2017. En la tercera edició ha de donar resposta als nous reptes de reindustrialització amb la nova dimensió d'oportunitats que representen la transició digital i la transició ecològica.
Homenatge al primer conseller d'Indústria
El responsable d'Empresa i Treball va participar ahir en l'acte d'homenatge al primer conseller d'Indústria del Govern de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Oller, on va destacar la importància de la col·laboració publicoprivada. Sàmper també va recordar que el Govern està treballant per millorar l'agilitat de l'administració pública, ja que l'eliminació de burocràcia i el treball transversal amb altres departaments ajudarà a atraure inversió i generar ocupació estable i de qualitat.