El traspàs de la infraestructura de l'R1 de Rodalies a la Generalitat s'iniciarà el gener vinent

Imagen del artículo El traspàs de la infraestructura de l'R1 de Rodalies a la Generalitat s'iniciarà el gener vinent

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El traspàs de les infraestructures de l'R2 i R3 començarà a tramitar-se abans del desembre de 2025

El procés per al traspàs a la Generalitat de la infraestructura de l'R1 de Rodalies al Maresme començarà el gener de 2025 i la de les línies Sant Vicenç de Calders-Barcelona (R2) i el Papiol-l'Hospitalet-Vic-Puigcerdà (R3), el desembre del mateix any. Són dues de les fites que s'han fixat avui el Govern i l'Estat en la reunió de la comissió de seguiment per al traspàs integral de Rodalies que s'ha desenvolupat avui telemàticament. Així mateix, han acordat estudiar la inclusió de les infraestructures de l'R4 (Barcelona-Manresa-Lleida) i R16 (l'Aldea-Tortosa) en els trams a transferir a la Generalitat.

La reunió d'avui ha servit per avaluar l'avanç dels diversos grups de treball per al traspàs integral de Rodalies. Així, pel que fa al traspàs d'infraestructures, es preveu enllestir tota la documentació tècnica que analitza la infraestructura, elements de seguretat, senyalització i estacions de l'R1 al Maresme abans del 31 d'octubre d'aquest any i l'anàlisi de les línies R2 i R3 es tancarà abans del 31 de desembre.

El traspàs de l'operadora és un altre dels aspectes del qual s'ha fet seguiment. Pel que fa a aquest punt, s'està treballant en la definició dels elements substancials de l'operadora que substituirà Renfe com a prestadora del servei de Rodalies i en els seus estatuts. Així mateix, respecte al Pla de Rodalies, s'està treballant en un nou pla d'inversió de Rodalies per al període 2026-2030.

Composició de la comissió de seguiment

La comissió de seguiment per al traspàs integral de Rodalies està formada, per part de la Generalitat, pel secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla; el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i Gallissà; el director general d'Infraestructures i Mobilitat, David Prat i Soto; el director general d'Ifercat, Ricard Martínez i Monteagudo; el comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies, Pere Macias i Arau; la directora general de Pressupostos del Departament d'Economia i Hisenda, Esther Pallerols i Llinàs; el director general de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència, Marc Ramentol i Sintas; i un representant del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Pel que fa a l'Estat, en formen part la secretària general del Transport Terrestre, Marta Serrano Balbuena; el Director General del Sector Ferroviari, Carlos María Juárez Colera, i la Directora General de Transport per Carretera, Roser Obrer Marco, així com representants d'Adif i de Renfe Operadora, de l'Advocacia de l'Estat, i dels Ministeris d'Hisenda i de Política Territorial.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
334637 {"title":"El traspàs de la infraestructura de l'R1 de Rodalies a la Generalitat s'iniciarà el gener vinent","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/18\/18\/07\/20afceb9-7e82-415d-9e58-b5abed9cbbb4.jpg","id":"334637"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-18/334637-traspas-infraestructura-r1-rodalies-generalitat-iniciara-gener-vinent https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.