El Departament de Recerca i Universitats reconeixerà l'impuls a la transferència del coneixement en la nova edició dels Premis Nacionals de Recerca

Els PNR sumaran ara 7 categories: Recerca, Talent Jove, Impuls a la Transferència de Coneixement, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, Partenariat Publicoprivat en R+I, i Innovació a la Creació d'una Empresa de Base CientíficaEnguany també s'amplia la dotació del Premi Nacional de Recerca al Talent Jove fins als 15.000 euros

Imagen del artículo El Departament de Recerca i Universitats reconeixerà l'impuls a la transferència del coneixement en la nova edició dels Premis Nacionals de Recerca

El Departament de Recerca i Universitats, mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), ha convocat la 35a edició dels Premis Nacionals de Recerca (PNR 2024). La principal novetat d'aquesta convocatòria és el reconeixement a la transferència del coneixement gràcies a la incorporació d'un nou guardó amb dotació econòmica. Així mateix, s'amplia l'import del Premi Nacional de Recerca al Talent Jove fins als 15.000 euros.

Els PNR, que fomenten el reconeixement social de la ciència i premien els diversos àmbits de l'activitat investigadora dels científics i científiques vinculats al país, comptaran a partir d'ara amb 7 categories: Recerca, Talent Jove, Impuls a la Transferència de Coneixement, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, Partenariat Publicoprivat en R+I, i Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica.

El conseller de Recerca i Universitats, que també exerceix la presidència de la FCRI, Joaquim Nadal i Farreras, ha destacat "la incorporació de la transferència a la resta d'àmbits que ja es premien en les màximes distincions que s'atorguen en l'àmbit de la recerca a Catalunya i afegir-la en la cadena de valor de la creació de coneixement".

La presentació de candidatures es pot formalitzar, fins al 26 de setembre, mitjançant aquest web on figuren les bases i tota la informació necessària. Les universitats, centres de recerca, instituts universitaris de recerca, acadèmies, empreses i fundacions i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories dels PNR 2024.

Categories de premis

A banda del reconeixement social, tres de les set categories de premis tenen dotació econòmica i totes elles reben una peça escultòrica de l'autor Jordi Serra.

La màxima distinció dels PNR és el Premi Nacional de Recerca, dotada amb 40.000 euros, guardona un investigador o investigadora del sistema català de recerca, o català que desenvolupi la seva carrera a l'exterior, que hagi contribuït de manera significativa internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol àmbit.

El Premi Nacional de Recerca al Talent Jove vol estimular i reconèixer l'esforç dels joves investigadors i investigadores menors de 40 anys que, en la seva trajectòria professional, hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. Té una dotació ampliada enguany a 15.000 euros (fins ara havia estat de 10.000 euros).

Incorporat per primer cop en aquesta 35a edició, el Premi Nacional a l'Impuls de la Transferència del Coneixement distingirà aquelles iniciatives, models organitzatius, procediments, programes o serveis amb un impacte rellevant en el model de transferència, en especial per part de les unitats de transferència de coneixement del sistema català de recerca i innovació. Està dotat amb 10.000 euros.

El Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i de cooperació entre el sector públic i el privat en activitats de recerca i innovació a Catalunya.

El Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva banda, reconeix la millor iniciativa recent de comunicació i divulgació científica de Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i televisió, webs, exposicions, festivals, etc.) així com els professionals d'aquests àmbits.

El Premi Nacional de Mecenatge Científic suposa un reconeixement institucional a les persones, empreses o d'altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per recolzar un projecte científic a Catalunya.

Finalment, el Premi Nacional d'Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica reconeix les universitats i centres de recerca impulsors d'empreses sorgides de l'entorn de la recerca a Catalunya.

Guardonats PNR 2023

En l'última edició, els Premis Nacionals de Recerca han distingit en la seva categoria principal, el Premi Nacional de Recerca, l'investigador de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), Eduard Batlle, pels seus descobriments pioners en càncer de còlon. En la categoria de Talent Jove, han guardonat l'economista i investigadora de l'Institut d'Anàlisi Econòmica (IAE-CSIC) i la Barcelona School of Economics (BSE), Mar Reguant.

A més, la Fundació Dr. Antoni Esteve ha rebut el Premi de Mecenatge Científic, el Museu de la Ciència CosmoCaixa el de Comunicació Científica, la Fundació Catalunya La Pedrera el de Partenariat Publicoprivat en R+I, i l'IRB Barcelona i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) van rebre el d'Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
334403 {"title":"El Departament de Recerca i Universitats reconeixerà l'impuls a la transferència del coneixement en la nova edició dels Premis Nacionals de Recerca","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/18\/10\/25\/4576773f-3024-41b3-814a-73a5cdb7d975.jpg","id":"334403"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-18/334403-departament-recerca-universitats-reconeixera-impuls-transferencia-coneixement-nova-edicio-premis-nacionals-recerca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.