18.000 infants i joves participen aquest estiu en 400 activitats de lleure al Camp de Tarragona

Imagen del artículo 18.000 infants i joves participen aquest estiu en 400 activitats de lleure al Camp de Tarragona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La directora general de Joventut, Rut Ribas i Martí, visita un camp de treball a Vandellòs - L'Hospitalet de l'Infant i un casal d'estiu a El Pla de Santa Maria

Les entitats organitzadores de les activitats de lleure al Camp de Tarragona han comunicat a la Direcció General de Joventut (DGJ) un total de 400 activitats amb 18.303 inscrits per aquest estiu fins a dia d'avui. Les entitats d'educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l'inici de l'activitat per a comunicar-les a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d'ara, un total de 2.317 monitors/es i director/es de lleure, 183 persones de suport i 15.803 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (11.914 inscrits en 50 activitats). La resta d'activitats es reparteixen entre les colònies (3.704 i 50 activitats), les acampades (2.140 i 79), les rutes (318 i 19) i els camps de treball (227 i 10).

I pel que fa al lloc de realització, el Tarragonès és la comarca amb més participants (6.761 i 118 activitats), seguida del Baix Camp (5.168 i 104), la Conca de Barberà (3.301 i 87), l'Alt Camp (2.277 i 53) i el Priorat (796 i 38).

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Rut Ribas i Martí, durant la visita al camp de treball "Castelló on el passat reviu" de Vandellòs-Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) on es recupera el petit poble de La Masia de Castelló, abandonat als anys 50. El camp, organitzat per l'Associació Masia de Castelló, reuneix 24 joves de 14 a 17 anys que hi ha fan tasques de rehabilitació de la masia, tot aprenent la tècnica de la pedra seca i de neteja de l'entorn.

Durant la visita, a la qual també ha assistit la coordinadora territorial de Joventut al Camp de Tarragona, Carmina Blay i Boquera, la directora general de Joventut ha reconegut la tasca que hi duen a terme els i les monitores.

Durant la visita, a la qual també hi ha assistit l'alcaldessa del municipi, Assumpció Castellví i Auví, la directora general de Joventut hi ha posat en valor l'aposta per aquest tipus d'activitats que es basen en el compromís comunitari i en la feina altruista dels monitors i monitores tot participant per transformar la realitat.

Després, la directora general de Joventut s'ha desplaçat fins a El Pla de Santa Maria (Alt Camp) per visitar el casal d'estiu del municipi, el qual està gestionat per Fundesplai. El casal té una durada de cinc setmanes, les quals estan compreses entre l'1 de juliol al 2 d'agost i acull a infants des de I3 fins a joves de 4t d'ESO.

Per acabar la jornada, a la tarda es visitarà les colònies de música en anglès que aquests dies tenen lloc a l'alberg de L'Espluga de Francolí Xanascat (Conca de Barberà). En aquesta activitat, organitzada per l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), hi participen un total de 59 infants i joves de 7 i 17 anys tutoritzats per 15 monitors/es. Els participants —amb i sense experiència prèvia— hi practiquen diferents instruments i els posen en comú a través d'audicions diàries en grup.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
331794 {"title":"18.000 infants i joves participen aquest estiu en 400 activitats de lleure al Camp de Tarragona","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/17\/14\/33\/b0af9ea6-c69d-4d16-a893-4c6c727f096b.png","id":"331794"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-17/331794-18-000-infants-joves-participen-estiu-400-activitats-lleure-camp-tarragona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.