El Departament de Recerca i Universitats destina 9,5 milions d'euros a ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes

Les universitats podran incorporar més d'un centenar d'investigadors i investigadores per un període de 3 anys

Imagen del artículo El Departament de Recerca i Universitats destina 9,5 milions d'euros a ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes


El Departament de Recerca i Universitats ha obert la convocatòria dels ajuts FI SDUR dirigida a departaments i unitats de recerca del sistema universitari per contractar personal investigador predoctoral durant un període de 3 anys. Amb aquests ajuts es destinaran 9.543.295 euros a la captació de talent científic per a les universitats catalanes, mig milió d'euros més que l'any passat.

Es preveu que el nombre d'investigadors i investigadores predoctorals que es podran contractar serà similar al de la convocatòria anterior, que es van convocar 117 places. L'augment de pressupost quedarà reflectit en les anualitats que rebran els departaments de les universitats per a cada persona investigadora incorporada i en el sou de les persones contractades.

L'objectiu dels FI SDUR és el de fomentar la capacitat investigadora del sistema universitari català, impulsant i consolidant estratègies i polítiques científiques conjuntes entre els departaments i les universitats, amb la finalitat de desenvolupar activitats de recerca d'impacte internacional i enfortir la generació de coneixement i la transferència.

Les persones candidates als ajuts, que han de fer la sol·licitud telemàtica fins al 18 de juliol, a les 14.00 hores, han d'haver finalitzat els estudis que donen accés als ensenyaments oficials de doctorat a partir de l'1 de gener de 2021, tot i que hi ha excepcions per a persones que hagin gaudit d'un període de baixa per maternitat o paternitat, patit una malaltia greu o altres situacions previstes a la convocatòria.

Programa alineat amb Horizon Europe

Els ajuts FI SDUR tenen com a objectiu la contractació de personal investigador predoctoral en formació que estigui duent a terme estudis de doctorat al sistema universitari català. Gestionats des de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), estan cofinançats pel Fons Social Europeu Plus en el marc del Programa de l'FSE+ de Catalunya 2021-2027. El programa s'ajusta als objectius estratègics de recerca de la Comissió Europea fixats al programa Horizon Europe, que afavoreixen una recerca ètica, responsable i innovadora enfocada cap a la transferència de coneixement i l'aplicabilitat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
320887 {"title":"El Departament de Recerca i Universitats destina 9,5 milions d'euros a ajuts per contractar personal investigador predoctoral a les universitats catalanes","published_date":"2024-07-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/12\/12\/00\/e7fc0c18-64c0-46fc-82d3-dd2b77bdba7e.JPG","id":"320887"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-12/320887-departament-recerca-universitats-destina-9-5-milions-euros-ajuts-contractar-personal-investigador-predoctoral-universitats-catalanes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.