Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional Francesa detenen el presumpte autor de la mort violenta d'un home a Cantallops el març de 2023

En el marc de la investigació els agents també van detenir un segon home relacionat amb els fets

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona i agents de diversos serveis de la Policia Nacional Francesa (inclòs el servei de policia judicial interdepartamental dels Pirineus Orientals) van detenir, el 25 de juny, el presumpte autor de la mort violenta d'un home de 36 anys a l'interior d'un domicili a Cantallops (Alt Empordà) al març de 2023. A més, també van detenir un segon home relacionat amb els fets.

Els fets inicials van succeir al matí del 10 de març de 2023, quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís per adreçar-se a una casa de la localitat empordanesa, on presumptament hi havia una persona morta. Els agents de seguretat ciutadana de l'ABP Alt Empordà es van adreçar al lloc dels fets i van localitzar el cos sense vida d'un home amb signes de violència.

La DIC va obrir una investigació tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Figueres per esclarir els fets i va determinar que els presumptes autors es tractaven de ciutadans francesos que el mateix dia van realitzar un viatge d'anada i tornada des de França. Els agents, en col·laboració amb els investigadors de la Policia Nacional Francesa i sota la tutela del Jutjat de Beziers (França), van aconseguir identificar dues persones relacionades amb els fets.

Amb totes les gestions d'investigació realitzades, el 26 de juny d'enguany, els investigadors de la DIC i de la Policia Nacional Francesa van establir un dispositiu que va culminar amb la detenció del presumpte autor dels fets a Beziers i d'un altre home relacionat amb aquesta mort violenta a Saint Girons.

Aquesta investigació s'emmarca en el marc de la col·laboració i bona entesa entre el cos de Mossos d'Esquadra i les autoritats policials i judicials franceses amb reunions periòdiques de treball i l'operativa entre els equips amb intercanvi d'informació i aportació d'intel·ligència criminal rellevant d'interès pels dos països.


Oficina de Comunicació

Sabadell, 11 de juliol de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
318379 {"title":"Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional Francesa detenen el presumpte autor de la mort violenta d'un home a Cantallops el març de 2023","published_date":"2024-07-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"318379"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-11/318379-mossos-esquadra-policia-nacional-francesa-detenen-presumpte-autor-mort-violenta-home-cantallops-marc-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.