El Consell de Persones Consumidores de Catalunya apel·la a garantir a tothom l'accés a una alimentació saludable

El Consell de Persones Consumidores de Catalunya, òrgan consultiu que aplega més d'una trentena d'entitats i associacions de defensa dels consumidors a Catalunya, i adscrit a l'Agència Catalana del Consum, apel·la a treballar de manera coordinada per garantir que les persones en situació de vulnerabilitat social i econòmica puguin tenir accés a una alimentació saludable en un entorn normalitzat i que no estigmatitzi.

En el marc de la darrera reunió, el Consell ha manifestat el seu malestar i preocupació pel fet que la cistella de la compra s'ha encarit un 47% en els últims quatre anys. Resulta evident que la baixada de l'IVA en alguns productes ha tingut un efecte extraordinàriament lleu a la cistella de la compra atès el gran encariment que s'ha produït l'últim any i fins i tot, en molts casos, des de començament del 2023.

Aquest fet té unes importants conseqüències negatives en la vida de les persones, i de manera especial amb les que tenen rendes més baixes. Alhora, aquest increment important de la despesa ha comportat que els consumidors hagin canviat els tipus de productes que posen dins de la cistella i també han fet canviar els hàbits de consum, en el sentit que ara l'element que determina l'adquisició d'un o altre producte bàsic és el preu, i no la necessitat alimentària.

Per tot això, el Consell demana que el Govern estatal fixi preus màxims en aliments bàsics, d'acord amb la facultat que li atorga l'article 13 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'Ordenació del Comerç Minorista, i que faci públics els marges de benefici dels agricultors, els productors i els distribuïdors.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
311369 {"title":"El Consell de Persones Consumidores de Catalunya apel·la a garantir a tothom l'accés a una alimentació saludable","published_date":"2024-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"311369"} catalunya Agència Catalana del Consum https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-08/311369-consell-persones-consumidores-catalunya-apel-la-garantir-tothom-acces-alimentacio-saludable https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.