La 'deeptech' catalana Roka Furadada comença a exportar el seu actiu de protecció solar intel·ligent amb un acord a França

Imagen del artículo La 'deeptech' catalana Roka Furadada comença a exportar el seu actiu de protecció solar intel·ligent amb un acord a França

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  • Per iniciar la seva expansió internacional, l'empresa ha rebut el suport del Govern, per mitjà d'ACCIÓ, i la seva Oficina Exterior de Comerç i Inversions a París.
  • Fundada l'any 2019 i amb seu a Barcelona, Roka Furadada, especialitzada en la recerca i desenvolupament per lluitar contra el càncer de pell.

La startup catalana Roka Furadada ha començat a exportar el seu ingredient actiu de protecció solar intel·ligent, mitjançant un acord amb la companyia francesa SeventyOne Percent. La deeptech catalana està especialitzada en la recerca i desenvolupament de solucions per a la protecció solar amb l'objectiu de reduir el càncer de pell, i ho fa amb una tecnologia pròpia que va llançar el 2022.  

Per iniciar la seva expansió internacional al mercat francès, Roka Furadada ha comptat amb el suport del Govern per mitjà d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- a través de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a París.

Roka Furadada ha desenvolupat una molècula intel·ligent que s'activa quan entra en contacte amb la llum natural i s'adapta a les condicions mediambientals per optimitzar la protecció contra els raig UVA. Aquesta tecnologia ofereix un espectre de protecció fins a vuit hores i que, fins i tot, s'incrementa al llarg d'aquest temps, segons resultats in vitro. L'actiu evita la pigmentació i el fotoenvelliment causats per la radiació UVA.

És precisament aquesta tecnologia exclusiva que els ha permès signar un acord de col·laboració amb la marca francesa SeventyOne Percent, especialitzada en protecció solar per als amants de la naturalesa i especialment indicada per als esportistes més exigents. Així, la deeptech catalana ha subministrat a la marca francesa els ingredients amb els quals ha formulat una nova gamma de cremes solars per al gran públic, amb productes específics per a infants.

La CEO i fundadora de Roka Furadada, Judit Camargo Sanromà, explica que van estar "analitzant tot el mercat solar per començar el procés d'internacionalització" i que van trobar "una gran oportunitat a França, on aquest sector és molt fort". "SeventyOne Percent valorava que el nostre producte els oferia una protecció extra davant dels rajos UVA durant més temps que altres productes del mercat en què l'eficiència es redueix", subratlla. Per aquest procés d'expansió, el suport d'ACCIÓ en la prospecció del mercat francès al setembre de 2022 els ha permès "l'entrada al mercat d'una manera efectiva i que està donant els seus fruits ara amb aquesta col·laboració", conclou Camargo.

El producte està disponible en diferents punts de venda físics d'arreu de França, a més d'altres mercats on SeventyOne Percent com el del Regne Unit. També es pot adquirir a través de canals digitals. En paral·lel, la startup catalana també està entrant a altres mercats.

Fundada l'any 2019 per la científica Judit Camargo Sanromà, Roka Furadada té seu central al Parc Tecnològic Barcelona Activa i instal·lacions de recerca al campus de la UAB. Actualment compta amb una plantilla de 21 persones. El 2023, la startup va ser seleccionada com una de les Catalonia Exponential Leaders per part d'ACCIÓ, un reconeixement que identifica les empreses més disruptives de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
311318 {"title":"La 'deeptech' catalana Roka Furadada comença a exportar el seu actiu de protecció solar intel·ligent amb un acord a França","published_date":"2024-07-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/www.accio.gencat.cat\/web\/.content\/actualitat\/imatges\/2024\/ACCIO-roka-furadada-protector-solar-exportacio.jpg_1394227981.jpg","id":"311318"} catalunya Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-07/311318-deeptech-catalana-roka-furadada-comenca-exportar-seu-actiu-proteccio-solar-intel-ligent-acord-franca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.