Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal de lladres de coure que actuaven en polígons industrials forçant arquetes del terra per sostreure el cablejat elèctric

. Un equip conjunt format per la DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud i la UI de Sant Feliu de Llobregat va detenir in fraganti tres integrants d'un grup criminal el dia 29 de maig a Sant Cugat del Vallès amb coure sostret per valor de 100.000 euros. Els detinguts, que actuaven de matinada, estan relacionats amb 15 robatoris amb força comesos des del mes de febrer, tot i que, els investigadors no descarten poder atribuir-los-en mésEl 13 de juny es van dur a terme, amb la Unitat Regional de Policia Administrativa de l'Àrea Metropolitana Sud, dues inspeccions administratives a dues d

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van desarticular un grup criminal de lladres de coure especialitzats en robatoris amb força en polígons industrials a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els investigadors els van interceptar el 29 de maig a la matinada quan acabaven de cometre un robatori en una empresa de Sant Cugat del Vallès. Se'ls relaciona amb quinze robatoris amb força comesos des del més de febrer fins ara.

La investigació de la DIC i UI Sant Feliu de Llobregat es va iniciar el passat mes de febrer quan es van registrar els primers robatoris de cablejat de coure en polígons industrials.Els autors dels fets actuaven de matinada per no ser detectats i, en la majoria de les ocasions, rebentaven arquetes de terra i, de l'interior, sostreien el cablejat de coure. Altres vegades forçaven les casetes de comptadors elèctrics per aconseguir tallar el cablejat d'aquest metall i endur-se'l. Aquestes sostraccions afectaven diverses naus dels polígons on actuaven, ja que van provocar talls de subministrament elèctric a diferents empreses.

Es movien en dos vehicles, una furgoneta que els servia per carregar el material sostret i un vehicle que feia tasques de vigilància per evitar ser sorpresos per personal de les empreses afectades, o per la policia. Les gestions de la investigació, centrades en identificar els autors, van permetre detectar quins vehicles utilitzaven i com es distribuïen les tasques a l'hora de cometre els robatoris.

La matinada del dimecres 29 de maig, els investigadors, en el marc d'un dispositiu de vigilància de robatoris de coure, van tenir coneixement que tres persones accedien en un polígon industrial de Sant Cugat. Cap a les 3 hores de la matinada, els tres homes van ser detectats després de tallar coure d'una caseta transformadora. Aquesta instal·lació tenia la porta oberta i forçada i al seu interior hi havia una cisalla de grans dimensions i diversos cables de coure tallats. Els lladres havien fugit en detectar la presència policial, abandonant ampolles de refresc, encara fredes, i es van amagar en una zona boscosa.

Els investigadors van fer un dispositiu de vigilància i espera, fins que els investigats van sortir del seu amagatall per agafar els vehicles que tenien estacionats, moment en que van ser sorpresos pels agents. Tots tres van quedar detinguts i se'ls va intervenir 8 unitats de cable de 2.40 mm d'uns quatre metres d'un valor aproximat de 100.000 euros. Un d'ells era el líder del grup i s'encarregava de fer tasques de vigilància i organització logística, la resta feien el treball especialitzat en la manipulació i tall del cable elèctric.

Un cop detinguts van ser traslladats a dependències policials. Els investigadors van demanar a l'autoritat judicial una entrada i escorcoll en un local de Barcelona on els detinguts estaven vivint i es van intervenir diferents objectes d'interès per a la investigació com targetes SIM dels telèfons mòbils dels investigats. En aquesta entrada, a més, es va detenir a un altre home en relació als fets i una dona va quedar denunciada per a la seva participació a un robatori amb força, un furt i pertinença a grup criminal.

Amb les vigilàncies i seguiments duts a terme al llarg de la investigació, es va detectar com els investigats venien el cable acabat de sostreure a dues empreses recuperadores de metalls, una a Hospitalet del Llobregat i l'altra a Cervelló. El passat 13 de juny es van dur a terme, juntament amb la Unitat Regional de Policia Administrativa de l'Àrea Metropolitana Sud, les inspeccions administratives a aquestes dues deixalleries i es va localitzar registres de vendes de coure per part dels investigats a aquestes empreses que superaven els 14.600 euros, els quals corresponen a més de 1750 kg de metall, i es van poder recuperar imatges de les càmeres de videovigilància on s'acreditava l'autoria dels detinguts.

Respecte a les infraccions administratives detectades, es va aixecar acta per la irregularitat en el compliment dels registres previstos per Llei i l'omissió de comunicacions obligatòries a l'organisme competent a ambdues deixalleries.

La investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions.

Oficina de Comunicació

Sabadell, 07 de juliol de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
308722 {"title":"Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal de lladres de coure que actuaven en polígons industrials forçant arquetes del terra per sostreure el cablejat elèctric","published_date":"2024-07-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"308722"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-07/308722-mossos-esquadra-desarticulen-grup-criminal-lladres-coure-actuaven-poligons-industrials-forcant-arquetes-terra-sostreure-cablejat-electric https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.