Interior publica un visor dels refugis climàtics de Catalunya en cas d'onada de calor

Imagen del artículo Interior publica un visor dels refugis climàtics de Catalunya en cas d'onada de calor

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior ha publicat aquesta setmana un visor amb tots els refugis climàtics disponibles a Catalunya en cas d'onada de calor. Es tracta d'un mapa interactiu amb un cercador per consultar els espais públics on els ciutadans que no puguin aconseguir confort climàtic a casa poden refugiar-se en situacions meteorològiques extremes, com per exemple biblioteques, piscines o centres cívics.

Actualment, les dades comprenen més d'un miler de refugis climàtics de tot Catalunya. La llista de refugis climàtics s'anirà actualitzant a mesura que es rebi informació dels diferents municipis. Aquests refugis estan pensants especialment per a persones vulnerables, com per exemple nadons, persones grans, malalts crònics i persones amb menys recursos.

El refugi climàtic pot ser un espai exterior, com per exemple una arbreda o un parc amb molts arbres, o un espai interior. Si es tracta d'un espai interior, es recomana que s'hi mantingui una temperatura de 27 °C durant l'estiu i de 19 °C durant l'hivern. També es recomana que sigui el màxim d'accessible possible i que disposi de bancs o cadires per seure, d'aigua gratuïta per beure i que ofereixi seguretat als usuaris.

En el cas de biblioteques, piscines o centres cívics, compatibilitzen el seu ús habitual amb la funció de refugi climàtic, per la qual cosa no són instal·lacions assistencials. Quant a les piscines, en situació de sequera, pel que fa a considerar-les com a refugis climàtics a efectes de reomplir-les cal tenir en compte el que preveu el Decret Llei 4/2024 (més informació).

Al mapa es pot cercar per tipologies (piscines, biblioteques, poliesportius...) per municipi o per comarca. També hi ha informació sobre l'horari i altres serveis.

El mapa de la pàgina s'ha fet amb InstaMaps, una eina de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Proporciona un codi d'inserció per poder incloure el mapa a qualsevol web.

Podeu consultar el mapa de refugis climàtics a gen.cat/refugisclimatics

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
293016 {"title":"Interior publica un visor dels refugis climàtics de Catalunya en cas d'onada de calor","published_date":"2024-06-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/28\/13\/47\/990ae8f0-8f55-4e32-8c88-2b97c44dfeb8.png","id":"293016"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-28/293016-interior-publica-visor-refugis-climatics-catalunya-cas-onada-calor https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.