Salut trasllada el servei de pediatria del CAP Sant Fruitós per a començar les obres del nou centre

El servei de pediatria, la llevadora i la treballadora social han deixat l'espai que ocupaven a l'antiga biblioteca, al carrer Jacint Verdaguer, i s'ha traslladat al mateix carrer, als baixos del número 32 L'antiga biblioteca queda ara alliberada per a poder començar les obres de reforma i ampliació que permetran en un any i mig disposar d'un nou centre d'atenció primària al municipi

Imagen del artículo Salut trasllada el servei de pediatria del CAP Sant Fruitós per a començar les obres del nou centre

Des d'aquesta setmana, el servei de pediatria, la llevadora i la treballadora social del CAP Sant Fruitós s'ofereix des dels baixos del número 32 del carrer Jacint Verdaguer a uns metres de l'antiga biblioteca on s'oferia aquest servei fins a la setmana passada. Es tracta d'un espai provisional que ha cedit l'Ajuntament de Sant Fruitós per tal que es desallotgés l'antiga biblioteca. Així, amb l'antiga biblioteca lliure, es poden començar les obres per a reformar aquest espai com a nou centre d'atenció primària, unificant els serveis assistencials que estan dividits en diferents ubicacions al municipi.

Les obres començaran aquest proper mes de juny i tenen un pressupost de proper de tres milions d'euros. Es previst que durin un any i mig perquè transformaran l'actual edifici en un espai assistencial modern i amb molt més espai. De fet, el projecte contempla l'ampliació cap a un solar adjacent permeten doblar la capacitat del nou centre. L'antiga biblioteca és un edifici de dues plantes de 500 metres quadrats cadascuna i amb l'ampliació es guanyaran mil metres quadrats més.

A partir d'aquest dimecres 29 de maig s'iniciaran els treballs d'implantació, previs a l'inici de les obres. Per aquest motiu, la meitat de l'aparcament ubicat al solar de l'antiga fàbrica Bertran i Serra quedarà restringit a l'estacionament de vehicles i tampoc es podrà estacionar al carrer Jacint Verdaguer, en el tram de davant de l'antiga biblioteca. Les àrees de contenidors i les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda i per als vehicles del Centre d'Atenció Primària es reubicaran en zones properes. Totes aquestes modificacions estaran degudament senyalitzades a la via pública.

El nou CAP disposarà d'una àrea d'atenció no programada a la planta baixa així com espais d'atenció a l'usuari i consulta de pediatria a aquesta mateixa planta. A la primera planta hi haurà 4 consultes de medicina general i 4 més d'infermeria així com espais polivalents amb sales de consulta d'odontologia i d'atenció a la dona. I es reserva la tercera planta per a qüestions tècniques. Està pensat perquè el CAP tingui una estructura amable amb dos cel oberts a l'interior que permetran disposar de llum natural.

La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Alba Oms, ha senyalat que "el trasllat ens permet posar fil a l'agulla en la construcció del nou centre. Un equipament més ampli que ens permetrà els professionals treballar en millors condicions i oferir una atenció més amable a la ciutadania. El nou centre estarà ben equipat, serà funcional i el que és més important, permetrà concentrar els serveis assistencials en aquest espai".

L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, també celebra l'inici d'aquestes obres tan esperades i que donaran lloc a poder disposar de "l'edifici que necessita el nostre municipi" i també s'ha mostrat satisfet de poder col·laborar amb el Departament de Salut amb la cessió de l'espai provisional pel CAP de pediatria .

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
226541 {"title":"Salut trasllada el servei de pediatria del CAP Sant Fruitós per a començar les obres del nou centre","published_date":"2024-05-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/28\/13\/50\/1b9676f8-e289-4b6a-8ecd-832b887ed34e.jpeg","id":"226541"} catalunya Delegació a la Catalunya Central,Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-28/226541-salut-trasllada-servei-pediatria-cap-sant-fruitos-comencar-obres-nou-centre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.