Artesans i artesanes cuinaran nous materials a la segona edició del programa "Neomatèria. Residència & Workshops"

Imagen del artículo Artesans i artesanes cuinaran nous materials a la segona edició del programa Neomatèria. Residència & Workshops

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Es tracta d'una residència de tres dies de formació teòrica i pràctica que tindrà lloc del dimarts 14 al dijous 16 de maig al Centre d'Artesania Catalunya
  2. El programa compta amb expertes que impartiran dos workshops centrats en la "Vida útil dels materials" i les "Fonts d'energia alternatives", i que s'adrecen a 40 professionals del sector artesà que han estat seleccionats a través de convocatòria oberta
  3. Dijous 16 de maig tindrà lloc Neomatèria Talk. Cuinant amb materials, una xerrada transversal impartida per Robert D. Thompson Casas, director científic de MATERFAD

  4. Artesans i artesanes exploraran la cuina de nous materials a la segona edició del programa "Neomatèria. Residència & Workshops", que se celebrarà del 14 al 16 de maig al Centre d'Artesania Catalunya.

    Organitzat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, i Materfad (Centre de materials de Barcelona), aquest és un programa pensat perquè els professionals del sector artesà s'introdueixin en l'àmbit dels nous materials de forma pràctica. Una iniciativa que converteix durant 3 dies el Centre d'Artesania Catalunya en una "residència" viva on artesans i artesanes exploraran la creació de materials a partir de tècniques culinàries.

    Amb l'ull posat en l'optimització de recursos i l'autosuficiència, els participants aprendran "receptes" per controlar la vida útil dels materials i construiran artefactes low tech per a la fabricació de biomaterials amb energies alternatives.

    El programa acull 40 artesans i artesanes que provenen de camps tan diversos com ara la ceràmica, el tèxtil, el disseny industrial, la joieria, el calçat i l'arquitectura, així com artistes que experimenten amb biomaterials, i que han estat seleccionats d'entre les sol·licituds que s'han rebut en el marc de la convocatòria oberta per participar en la iniciativa.

    Durant el programa s'impartiran dos workshops. El primer, a càrrec del col·lectiu català Slow Lab, tractarà sobre les "Fonts d'energia alternatives"; el segon, porta per títol "Vida útil dels materials", l'impartirà l'experta belga en cuina de materials Laurence Humier.

    Les activitats se celebraran de forma presencial i acabaran dijous 16 de maig amb la conferència Neomatèria Talk. Cuinant amb materials, una xerrada transversal al voltant de les temàtiques tractades en els workshops impartida per Robert D. Thompson Casas, director científic de MATERFAD i en la que també hi participen les expertes de l'edició d'enguany. En aquesta darrera jornada hi participarà la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Russiñol i Amat, qui oferirà una reflexió sobre el projecte Neomatèria i la rellevància dels nous materials en el futur de l'artesania.

    Consulteu tota la informació sobre el projecte aquí

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16695 {"title":"Artesans i artesanes cuinaran nous materials a la segona edició del programa \"Neomatèria. Residència & Workshops\"","published_date":"2024-05-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/09\/11\/02\/94874a3f-091d-4a0f-8f4f-fb2478110809.jpg","id":"16695"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-09/16695-artesans-artesanes-cuinaran-nous-materials-segona-edicio-programa-neomateria-residencia-workshops https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.