L'índex de confiança empresarial de Catalunya augmenta un 2,3% al segon trimestre del 2024 respecte del trimestre anterior

Al segon trimestre del 2024, l'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya mostra un augment del 2,3%, respecte del primer trimestre del 2024. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), tots els sectors milloren la confiança empresarial, excepte la construcció (-0,5%). L'hostaleria i transport encapçala l'increment més elevat (5,0%), seguit de la indústria (3,8%), i el comerç i la resta de serveis tenen augments similars i de menys intensitat (1,7% i 1,6%, respectivament).

En relació amb el mateix trimestre de l'any anterior, l'índex de confiança empresarial augmenta un 1,6%, i destaca l'augment en l'hostaleria i transport (6,0%), seguit de la indústria (2,5%) i la resta de serveis (1,5%). En canvi, la construcció i el comerç mostren un empitjorament de la confiança (-1,4% i -0,6%, respectivament) respecte al mateix període de l'any anterior.

Imagen del artículo L'índex de confiança empresarial de Catalunya augmenta un 2,3% al segon trimestre del 2024 respecte del trimestre anterior


Per grandària de l'establiment, tots declaren un increment de la confiança empresarial respecte al trimestre anterior, excepte els establiments més grans (1.000 o més assalariats), que mostren una lleugera pèrdua de confiança del 0,4%. Els establiments de 200 a 999 assalariats són els que declaren un increment més elevat de la confiança (3,5%).

Per demarcacions camerals, totes mostren un augment de la confiança empresarial respecte al trimestre anterior, excepte les Cambres de Lleida (-0,2%). Les Cambres de Tarragona encapçalen l'augment de la confiança, amb un 3,7%, seguides de la Cambra de Barcelona (2,7%), la resta de cambres de Barcelona (2,4%) i les Cambres de Girona (2,0%).

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16325 catalunya IDESCAT,Xavier Cuadras Morató, director https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-04-19/16325-index-confianca-empresarial-catalunya-augmenta-2-3-trimestre-2024-respecte-trimestre-anterior https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.