Protecció Civil activa l'alerta del pla PROCICAT per la previsió de fort onatge especialment a la costa centre i nord

Imagen del artículo Protecció Civil activa l'alerta del pla PROCICAT per la previsió de fort onatge especialment a la costa centre i nord

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu onades que poden superar els 2,5 m avui dissabte a l'Alt Empordà i durant tot el diumenge a gairebé tot el litoral català
  2. El fort onatge (maregassa) serà de component sud i afectarà el litoral especialment durant el matí de diumenge i a la costa central i nord
  3. Cal extremar les precaucions en les activitats marítimes professionals i recreatives, així com en les que es desenvolupin a les platges i equipaments costaners
  4. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), pel fort onatge previst per última hora d'avui dissabte a l'Alt Empordà i demà diumenge a gairebé tot el litoral català, especialment durant el matí. La direcció de l'onatge serà de component sud i amb notable mar de fons (maregassa).

    Segons la informació rebuda del Servei Meteorològic de Catalunya, a la tarda d'avui dissabte 30 de març, es poden donar onades superiors als 2.5 metres a la zona de l'Alt Empordà amb una afectació de caràcter local.

    Demà diumenge dia 30, es preveuen onades superiors a 2,5 metres (maregassa) amb una distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada de forma extensa, a gairebé tot el litoral català i especialment a la costa central i nord. La franja horària amb major probabilitat serà entre les 00 h i les 06 h, però s'allargarà tot el dia.

    El temporal de mar anirà acompanyat de vent podrà arribar als 50-60 km/h i serà de component sud i sud-oest.

    Cal extremar la prudència si es fan activitats al litoral. Tingueu molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar. No accediu als punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d'accés a aquests punts, hi són per a la vostra seguretat. A més:

    1. No us atureu a contemplar les onades, eviteu posar-vos en perill.
    2. Allunyeu-vos d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Busqueu un lloc segur.
    3. Si algú cau a l'aigua, truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte on ha caigut per indicar-lo als serveis de salvament.

    Milloren les condicions del vent i del risc d'allaus

    Protecció Civil de la Generalitat ha finalitzat aquesta matinada la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), per la previsió de ratxes fortes a tot el Pirineu que va començar dijous. Els vents, de component sud i de més de 90 km/h, han afectat durant divendres les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Cerdanya i Ripollès.

    D'altra banda, aquest matí ha finalitzat la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Allaus a Catalunya (ALLAUCAT). L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha rebaixat el perill d'allaus al sector Ribagorçana-Vall Fosca de fort (4) a marcat (3). Les precipitacions a les darreres hores han estat menys abundants del que estava previst

    Finalment, també ha finalitzat l'avís per intensitat de pluja, que va afectar ahir al vespre especialment a les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, i amb menys intensitat a les del Segrià i Noguera.

    Es recomana que a partir d'aquesta matinada i demà es consulti l'estat de les vies de trànsit en cas d'haver de fer desplaçaments llargs, a causa de la inestabilitat meteorològica.

    Enllaços per a la població

    Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions dirigides a la població en cas de:

    1. Fort onatge: http://interior.gencat.cat/onatge
    2. Ventades: http://interior.gencat.cat/ventades

    Per qualsevol incident, el telèfon d'emergències 112 és a la disposició de tothom.

    Per obtenir més informació

    1. Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
    2. Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
    3. Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
    4. Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15983 {"title":"Protecció Civil activa l'alerta del pla PROCICAT per la previsió de fort onatge especialment a la costa centre i nord","published_date":"2024-03-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/80390-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"15983"} catalunya Marta Cassany,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-30/15983-proteccio-civil-activa-alerta-pla-procicat-previsio-fort-onatge-especialment-costa-centre-nord https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.