Els afiliats a la Seguretat Social augmenten a tot el territori al febrer en relació amb l'any anterior, excepte a 4 comarques

La variació mensual és positiva a totes les comarques i Aran

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya augmenta en 86.240 persones, xifra que suposa un augment del 2,5% al mes de febrer respecte a l'any anterior i se situa en 3.526.870 persones, segons dades definitives de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Els afiliats han augmentat a 35 comarques i Aran, entre les quals destaquen el Solsonès, que augmenta un 11,7% (afectada per la nova divisió comarcal), l'Alt Empordà (4,7%) i el Gironès (3,5%). A l'altre extrem, la Segarra i Osona (afectades per la nova divisió comarcal) disminueixen el nombre d'afiliats un 4,5% i un 1,6%, respectivament. També disminueixen la Ribera d'Ebre (-1,0%) i el Moianès (-0,1%).

Imagen del artículo Els afiliats a la Seguretat Social augmenten a tot el territori al febrer en relació amb l'any anterior, excepte a 4 comarques


En relació amb el mes de gener, el nombre d'afiliats ha augmentat a totes les comarques i Aran. Al conjunt de Catalunya ha augmentat en 30.865 persones, un 0,9%, respecte al mes de gener. Els augments més elevats són els del Baix Empordà (2,3%), la Selva (1,9%) i l'Alt Empordà (1,7%). Al febrer i respecte del mateix mes de l'any anterior, al conjunt de Catalunya, el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social augmenta en 45.565 i el d'homes en 40.680, fet que suposa augments interanuals del 2,8% i 2,2%, respectivament.

Afiliats, per sexe

Al febrer i respecte del mateix mes de l'any anterior, al conjunt de Catalunya, el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social augmenta en 45.565 i el d'homes en 40.680, fet que suposa augments interanuals del 2,8% i 2,2%, respectivament.

Per comarques, el nombre de dones afiliades augmenta a tot el territori, excepte a 3 comarques on disminueix. Els principals augments, a més del Solsonès (12,5%), són els de l'Alt Empordà (5,1%) i el Baix Penedès (4,0%). Les comarques amb disminucions de dones afiliades són la Segarra (-3,7%), Osona (-1,3%), afectades per la nova divisió comarcal, i la Ribera d'Ebre (-0,7%). En el cas dels homes afiliats, disminueixen a 6 comarques, i destaquen la Segarra (-5,1%), Osona i el Priorat (totes dues, -1,8%). Pel que fa als augments, com en el cas de les dones, destaca el de l'Alt Empordà (4,3%), a més del Solsonès (11,1%).

Afiliats, per grups d'edat

Al conjunt de Catalunya, tots els grups d'edat han augmentat el nombre d'afiliats en relació amb un any enrere, excepte el de 30 a 44 anys, que ha disminuït un 0,3%. El principal augment és el d'afiliats de 55 anys o més, que augmenten un 5,4% al conjunt de Catalunya i ho fan a tot el territori, excepte a la Segarra (-2,2%), a Osona (-1,0%), afectades per la nova divisió comarcal, i a l'Alta Ribagorça, que es manté estable.

Els afiliats menors de 30 anys augmenten un 4,8% al conjunt de Catalunya i només han disminuït a 3 comarques. Destaquen els augments de l'Alt Empordà (9,5%), el Pla d'Urgell (7,6%) i el Gironès (7,5%), a més del Solsonès, afectat pels canvis territorials.

Els afiliats de 30 a 44 anys són els únics que han disminuït al conjunt de Catalunya (-0,3%) al mes de febrer, en relació amb el mateix mes de l'any anterior, i han disminuït a la majoria de comarques (30 i Aran). Finalment, els afiliats de 45 a 54 anys augmenten al conjunt de Catalunya (2,6%) i disminueixen a 5 comarques.

Afiliats, per nacionalitat

Al febrer, i en relació amb el mateix mes de l'any anterior, els afiliats de nacionalitat estrangera augmenten al conjunt de Catalunya (7,0%) i ho fan a pràcticament totes les comarques (37 i Aran), entre les quals destaquen l'Alt Empordà (10,1%), la Cerdanya (9,1%) i el Berguedà (9,0%), a més del Solsonès, afectat pels canvis territorials.

L'augment dels afiliats de nacionalitat espanyola és més discret (1,6%) i disminueixen a 6 comarques.

Afiliacions, per sector d'activitat econòmica

El sector dels serveis, que representa el 79,0% de les afiliacions, ha augmentat en 78.950 afiliacions al febrer respecte al mateix mes de l'any anterior, xifra que representa un increment del 2,8%, el més elevat de tots els sectors. L'afiliació al sector serveis ha augmentat a tot el territori, excepte a 3 comarques. En nombres absoluts, on ha augmentat més és a les comarques del Barcelonès (23.625), el Vallès Occidental (8.245) i el Baix Llobregat (7.015); en canvi, en nombres relatius, les taxes de variació més elevades són les de l'Alt Empordà (6,1%) i el Baix Penedès (4,0%), a més del Solsonès, afectat pels canvis territorials.

Al febrer, l'augment de les afiliacions a la indústria ha estat de l'1,6% en relació amb un any enrere (7.990 afiliacions). En nombres absoluts, han augmentat les afiliacions a 33 comarques, encapçalades pel Vallès Occidental (1.655).

Les afiliacions a la construcció han augmentat un 1,4% interanual, fet que representa 3.070 afiliacions més a Catalunya. En l'àmbit comarcal, les afiliacions han augmentat a 23 comarques i Aran. En nombres absoluts, l'augment més elevat és el del Barcelonès (1.955), mentre que en nombres relatius ho és el de la Cerdanya (6,5%), a més del Solsonès (5,7%, afectat pels canvis territorials recents).

L'agricultura és l'únic sector que ha disminuït les afiliacions, un 0,6%, que representa 305 afiliacions menys que un any enrere. Els afiliats a l'agricultura han augmentat a 14 comarques, han disminuït a 24 i s'han mantingut a 3 comarques i a Aran.

Afiliacions per compte d'altri, grau de parcialitat i de temporalitat

Al mes de febrer, el 19,5% de les afiliacions per compte d'altri són a jornada parcial. En el cas de les dones, la proporció és del 26,5%, més del doble que la dels homes (12,5%). El Priorat (22,4%), el Solsonès, la Cerdanya i el Barcelonès (totes tres, 21,8%) són les comarques on la proporció d'afiliacions per compte d'altri a jornada parcial és més elevada. Per contra, Aran té el grau de parcialitat més baix (10,3%), seguit de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà (15,6%, totes dues comarques). Cal tenir en compte que les afiliacions estan sotmeses a l'efecte estacional.

Pel que fa al grau de temporalitat, la proporció d'afiliacions a la Seguretat Social per compte d'altri amb caràcter temporal se situa en l'11,2%, 1,5 punts percentuals menys que un any abans. La comarca amb un grau de temporalitat més elevat és l'Alta Ribagorça (16,9%) i gairebé dobla el grau de temporalitat del Baix Empordà (8,5%) i de l'Alt Empordà (8,8%), que tenen els graus més baixos.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15679 {"title":"Els afiliats a la Seguretat Social augmenten a tot el territori al febrer en relació amb l'any anterior, excepte a 4 comarques","published_date":"2024-03-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/11\/09\/51\/e10ad74a-e62a-4cc8-9610-49c1828d2b9e.jpg","id":"15679"} catalunya IDESCAT,Xavier Cuadras Morató, director https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-11/15679-afiliats-seguretat-social-augmenten-territori-febrer-relacio-any-anterior-excepte-4-comarques https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.