Serret: "Hi ha interès al món per saber com gestionem la sequera"

La consellera ha acompanyat representants dels governs de França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Estats Units, Canadà, Romania, Uruguai, Argentina, Xile i Mèxic a conèixer la feina de l'Agència Catalana de l'Aigua, "un model de gestió de la sequera referent per a tot el món" Serret ha defensat l'impuls de la Macroregió Mediterrània i que les polítiques europees siguin "molt més sensibles i coneixedores" de l'impacte del canvi climàtic a la zona mediterrània

Imagen del artículo Serret: Hi ha interès al món per saber com gestionem la sequera


La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha acompanyat aquest dijous el cos consular acreditat a Catalunya a conèixer de més a prop la feina de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) durant aquests tres anys de sequera: "Gràcies a la bona gestió que s'ha fet des del Govern, però especialment des de l'ACA, hem sigut capaços de posposar un any i mig les restriccions més severes; es tracta d'un model de gestió referent per a tot el món, i d'aquí l'interès del cos consular i dels països que hem visitat", ha explicat la consellera, referint-se als seus darrers viatges institucionals a Tunísia, Estocolm, Marsella i Alacant.

Fa mesos que el Govern detecta interès arreu del món per conèixer com s'està gestionant la sequera a Catalunya, donat que és un problema global que avui afecta Catalunya, però que probablement afectarà d'altres regions, sobretot mediterrànies.

A banda de la consellera Serret, també ha intervingut a la trobada a l'ACA el director de l'Agència, Samuel Reyes. Hi han assistit els cònsols generals de Portugal, França, Alemanya, Itàlia, Romania, Regne Unit i Uruguai; els cònsols adjunts dels consolats d'Argentina i de Xile; el cònsol per a la promoció econòmica del consolat de Mèxic; la supervisora de serveis consulars del consolat d'Estats Units; i l'assistent consular del consolat del Canadà.

Durant la visita a l'ACA, doncs, Serret ha fet valdre la feina del Govern "anticipant, planificant i acompanyant els sectors", o invertint, en el marc del Pla Especial de Sequera, 560 milions d'euros en ajudes al món local i la pagesia. I ha destacat que, si s'aproven els pressupostos per al 2024, es podran destinar 1.000 milions d'euros a infraestructures de regeneració i dessalinització, a millorar la xarxa d'abastiment d'aigua i a la col·laboració amb el món local.

A més, ha assenyalat la importància de compartir la resiliència a la sequera a tot el marc mediterrani: "Per això treballem per impulsar la Macroregió Mediterrània, i perquè les polítiques europees siguin molt més sensibles i més coneixedores de la realitat de l'impacte del canvi climàtic a la zona mediterrània". El projecte de la Macroregió, liderat pel Govern, vol connectar les quatre ribes mediterrànies per trobar solucions al repte compartit del canvi climàtic i els seus efectes.

La visita del cos consular a l'Agència Catalana de l'Aigua se suma al programa d'activitats que el Govern organitza per acostar els principals actius de Catalunya al personal diplomàtic acreditat a Barcelona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15643 {"title":"Serret: \"Hi ha interès al món per saber com gestionem la sequera\"","published_date":"2024-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/07\/18\/59\/ce8a896e-caf4-47ec-a74c-c4bb236edd11.jpg","id":"15643"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-07/15643-serret-hi-interes-mon-saber-gestionem-sequera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.