"La meva regla, les meves regles" acumula més de 165.000 descàrregues de codis QR en el primer dia de funcionament

Imagen del artículo La meva regla, les meves regles acumula més de 165.000 descàrregues de codis QR en el primer dia de funcionament

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. 38.000 dones ja s'han acostat a les farmàcies per demanar la copa, les calces menstruals o les compreses de tela que el Govern distribueix gratuïtament per garantir l'equitat menstrual
  2. El Govern també ha aprovat avui la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones, que reivindica el paper clau que juguen els drets sexuals i reproductius en la lluita feminista a escala global
  3. El text reivindica els avenços assolits en aquest àmbit, gràcies a la força dels feminismes, i proclama que el nostre país no farà ni un pas enrere davant les amenaces de l'extrema dreta i dels grups antigènere, "Catalunya és i seguirà sent capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius"
  4. El Govern ha fet balanç avui del primer dia de funcionament de l'acció "La meva regla, les meves regles", impulsada pel departament d'Igualtat i Feminismes que distribueix gratuïtament a través de les farmàcies una copa, unes calces menstruals o un paquet de dues compreses de tela a totes les dones de Catalunya. Durant les primeres hores s'han descarregat 166.145 codis QR a través de l'app de La Meva Salut per poder anar a buscar el producte escollit a la farmàcia. L'allau de demandes va provocar en alguns moments cues virtuals a l'aplicació, però sense causar cap incidència remarcable i tothom qui ho va voler va poder accedir al seu QR. 38.000 dones s'han acostat a les farmàcies el primer dia de funcionament del projecte de les quals 20.776 ja s'han endut el producte escollit a casa i 17.218 el van reservar i el podran recollir en les properes hores. Cal destacar que s'han dispensat productes a totes les vegueries i l'adhesió total de la xarxa de farmàcies d'arreu del país a la iniciativa, garantint al màxim l'equitat territorial.

    L'acció per garantir l'equitat menstrual "La meva regla, les meves regles" és la protagonista de la nova campanya de comunicació que acaba de llançar el Govern en el marc del Dia Internacional de les Dones. L'acció, igual que tot el Pla integral d'Equitat Menstrual i Climateri on s'emmarca, té un enfocament transinclusiu i, per tant, també s'adreça als homes trans* i les persones no binàries que menstruïn.

    La iniciativa impulsada pel Departament d'Igualtat i Feminismes busca garantir l'exercici dels drets sexuals i reproductius de la població catalana amb un triple objectiu de justícia social, de gènere i climàtica:

    ·Estalvio: A Catalunya, la dificultat per a l'accés a productes menstruals per raons econòmiques és una realitat.

    ·Cuido el planeta: Els productes menstruals reutilitzables contribueixen a la prevenció de residus i a frenar el canvi climàtic. Cada any a Catalunya es generen 9.000 tones de residus.

    ·Em cuido: Socialment, la menstruació i la menopausa s'han tractat des del silenci i la vergonya. Aquesta actitud impedeix entendre el nostre cos i atendre les seves necessitats.

    A més de l'espot, la campanya també disposa d'una web i de diversos cartells.

    S'aprova la declaració institucional del 8M

    El Govern ha aprovat avui la declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, reivindicant el paper clau que han jugat i juguen els drets sexuals i reproductius en la lluita feminista a escala global, "el dret al propi cos és el dret més essencial de tots". Justament pel paper clau que juguen el text també destaca que "el control sobre els nostres cossos i la nostra sexualitat ha estat i encara és un dels principals instruments del patriarcat per sotmetre les dones".

    Relegar el coneixement del propi cos i l'educació sexual a l'espai privat, imposar normes que condicionen la forma de viure la sexualitat i la reproducció de les dones, estigmatitzar les dissidències sexuals, l'existència de mites i tabús sobre processos tan naturals com la menstruació i el climateri, i la manca de recerca mèdica per diagnosticar i tractar adequadament les patologies que afecten especialment o exclusivament les dones són alguns dels mètodes de control que es detallen i que encara s'exerceixen arreu del món, vulnerant els drets sexuals i reproductius de les dones. Davant d'això, el Govern ha volgut reivindicar, d'una banda, tots els avenços assolits en la garantia d'aquests drets gràcies a la força dels feminismes, i també deixar clara la necessitat de seguir avançant en la garantia de nous drets, "el nostre país no farà ni un pas enrere davant les amenaces de l'extrema dreta i dels grups antigènere. Catalunya és i seguirà sent capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius".

    Garantir drets i conquerir-ne de nous

    Aquesta legislatura, els drets sexuals i reproductius han passat a la primera pàgina de l'agenda política del Govern i la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones fa un petit recull dels principals avenços assolits amb la força de les entitats i les institucions: garantir l'accés als dos mètodes d'interrupció voluntària de l'embaràs a totes les regions sanitàries del país, "perquè mai més cap dona hagi de recórrer molts quilòmetres per accedir-hi", garantir l'accés gratuït a l'anticoncepció de llarga durada o els nous permisos laborals "perquè s'acompanyi des de les institucions el dol gestacional i es trenqui un silenci social que fa més dolorosa encara aquesta pèrdua". També pel que fa a l'accés a l'educació sexual integral al llarg de tot el cicle vital, "tant des de l'àmbit educatiu com comunitari, per conèixer millor el propi cos, per gaudir de la nostra sexualitat amb plena llibertat, sigui quina sigui la nostra orientació sexual o identitat de gènere, per promoure l'autocura de la salut i les decisions corresponsables, i per prevenir les violències sexuals i establir relacions sexoafectives basades en el respecte, la llibertat i el consentiment." El text també recull l'avenç en l'erradicació de qualsevol forma de violència obstètrica o vulneració dels drets sexuals i reproductius, "perquè millori el diagnòstic precoç de l'endometriosi o l'acompanyament a la salut perinatal".

    "Perquè totes les dones del país tinguin accés gratuït a productes menstruals reutilitzables i disposin d'informació de qualitat sobre la menstruació i el climateri. Perquè menstruar no comporti una despesa extra a les dones, per acabar amb la pobresa menstrual, per cuidar-nos millor en totes les etapes de la vida i per tenir cura del planeta" es detalla en la declaració en últim terme, fent referència la distribució universal i gratuïta de productes menstruals reutilitzables que va encetar ahir el Govern de la Generalitat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15584 {"title":"\"La meva regla, les meves regles\" acumula més de 165.000 descàrregues de codis QR en el primer dia de funcionament","published_date":"2024-03-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/05\/13\/08\/783e06a6-6f90-4323-8d3b-2cd926782796.jpg","id":"15584"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-05/15584-regla-regles-acumula-mes-165-000-descarregues-codis-qr-dia-funcionament https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.