El nou servei d'urgències territorial d'Osona i Lluçanès es posa en marxa

Imagen del artículo El nou servei d'urgències territorial d'Osona i Lluçanès es posa en marxa

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Hospital Universitari de Vic centralitza l'atenció urgent de nit els 365 dies de l'any amb professionals d'atenció primària i hospitalàriaEs recupera el punt únic d'atenció urgent a l'hospital que hi havia abans de la pandèmia però en uns espais renovats i amb un nou model amb direcció única i major coordinació dels professionals

Avui ha entrat en funcionament el nou servei d'urgències territorial d'Osona que dona servei també als usuaris del Lluçanès. Les persones que tinguin una urgència de nit (de 20h fins a les 8 del matí) han de dirigir-se a l'Hospital Universitari de Vic on trobaran integrats els serveis d'urgències tant de l'atenció primària com l'hospitalària. Un cop arribin al centre seran atesos segons la necessitat de la persona i la complexitat de la seva urgència amb el professional més indicat a la simptomatologia que presenta l'usuari.

Osona, un model pioner de direcció única

Aquesta porta única d'entrada a totes les urgències que hi ha a Osona en horari nocturn ja funcionava abans de la pandèmia. Però la necessitat d'espai a l'hospital i la situació sanitària va obligar a desplaçar les urgències d'atenció primària nocturnes al CAP Osona.

Ara, gairebé tres anys més tard, es recupera aquesta porta única amb canvis importants. Per un costat s'han renovat els espais d'urgències. Després de gairebé un any d'obres es van inaugurar els nous espais amb la presència del Conseller de Salut. I en segon terme es crea un nou model de funcionament amb una direcció única per a aquest servei d'urgències territorial. Des de fa mig any, aquesta direcció única recau en la doctora Judit Roca. Tant la definició dels espais, com la definició del model de funcionament ha estat un treball participat pels professionals del servei.

Què ha de fer un usuari que necessita atenció urgent

Les persones que tinguin una urgència a la nit han de dirigir-se a l'Hospital Universitari de Vic. És l'únic punt d'atenció obert per tota la comarca, tant per les urgències lleus com per les greus, de les 20h a les 8h els 365 dies a l'any. En horari diürn, les urgències greus també s'atenen a l'Hospital Universitari de Vic. Si no es pot accedir a l'Hospital amb mitjans propis, cal trucar al 112.

En horari diürn, les urgències lleus s'atenen de dilluns a divendres, als centres d'atenció primària. En cas que el centre de referència sigui un consultori que tanca al migdia, cal adreçar-se a l'àrea bàsica de referència oberta fins a les 20h.

Els caps de setmana i festius en horari diürn, les persones que tenen urgències lleus han d'adreçar-se al Punt d'Atenció Continuada (PAC) que tenen de referència, segons l'Àrea Bàsica de Salut a la qual pertanyeu. Hi ha cinc punts detenció continuada: a Manlleu(Manlleu, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà), a Tona (Tona, Santa Eugènia de Berga), a Centelles (Centelles) i a l'Hospital Universitari de Vic (Vic Sud i Vic Nord).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15523 {"title":"El nou servei d'urgències territorial d'Osona i Lluçanès es posa en marxa","published_date":"2024-03-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/03\/01\/10\/59\/c86259f5-e334-413e-9234-d291dec84757.JPG","id":"15523"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-03-01/15523-nou-servei-urgencies-territorial-osona-llucanes-posa-marxa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.