La Generalitat crea la seva pròpia aplicació per fer el seguiment de la distribució de fons Next Generation a Catalunya

Imagen del artículo La Generalitat crea la seva pròpia aplicació per fer el seguiment de la distribució de fons Next Generation a Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·La nova eina, anomenada GENEXT, registra informació d'actuacions executades pels departaments de la Generalitat, els ens del sector públic i les entitats de l'àmbit local ·Entrarà en complet funcionament quan es garanteixi la connexió amb CoFFEE-MRR, la plataforma de seguiment de l'Administració central, i serà el canal de comunicació únic amb l'Estat de la gestió d'aquests recursos a Catalunya

El Govern ha aprovat avui la creació de la seva pròpia eina de gestió dels fons provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), anomenada GENEXT. Es tracta d'una aplicació informàtica que permetrà recopilar en una única plataforma informació d'actuacions finançades amb fons MRR i executades pels departaments de la Generalitat i el seu sector públic en relació amb aquests fons, i també les de les entitats locals de Catalunya que participin en el desenvolupament de l'execució de subprojectes assignats a la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest instrument, l'Administració catalana, a través de la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d'Estat, fa un pas més en la transparència i el rendiment de comptes, ja que tindrà una visió transversal de les dades de gestió d'aquests fons a Catalunya i en podrà monitoritzar el grau d'execució amb més precisió i més immediatesa de com s'ha fet fins ara.

També guanyarà eficàcia en la mobilització dels recursos, perquè podrà preveure i detectar possibles colls d'ampolla i, si n'hi ha, dedicar-hi els esforços necessaris per resoldre'ls. A més, el seguiment de les dades amb criteris homogenis permetrà avaluar el grau d'impacte generat amb una visió departamental, sectorial i territorial; generar informes de seguiment fiables i exhaustius; i aportar un valor afegit a la informació, oferint indicadors globals i dades consolidades.

La Generalitat assegura la interlocució amb l'Estat

Una part molt important del procediment de la gestió dels fons MRR és el trasllat al Govern central de la informació relativa a cada projecte i subprojecte i del grau de compliment de les fites i objectius, perquè aquest, al seu torn, pugui rendir comptes davant la UE. Així, per tal de facilitar el flux d'informació cap a l'Estat i evitar possibles dispersions, GENEXT s'ha configurat per poder interoperar amb la plataforma estatal, CoFFEE-MRR, i esdevenir el canal de comunicació únic de tota l'activitat que duen a terme les diferents administracions a Catalunya relativa als fons provinents del MRR. Tanmateix, funcionarà a ple rendiment quan la connexió amb l'eina estatal estigui operativa i garantida.

GENEXT, d'acord amb els principis de simplificació i interoperabilitat, vol facilitar als usuaris una única entrada de dades, per evitar duplicitats, i interoperant amb CoFFEE-MRR i amb altres aplicacions corporatives de la Generalitat i els sistemes d'informació d'altres administracions vinculades al procés de l'ajut (Sistema econòmic-financer, sistema de subvencions, gestor documental, tramitador d'expedients electrònics...). Tal com indiquen la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, que regula la gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, CoFFEE-MRR ha de ser interoperable amb les eines de la resta d'administracions públiques.

Reforç a la governança i la coordinació entre departaments

Igualment, l'Acord de Govern també reforça la governança i la coordinació entre els organismes de la Generalitat que gestionen fons provinents del MRR i preveu mecanismes d'harmonització pel que fa a la distribució dels recursos.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
15202 {"title":"La Generalitat crea la seva pròpia aplicació per fer el seguiment de la distribució de fons Next Generation a Catalunya","published_date":"2024-02-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/02\/13\/12\/43\/0c7b4c69-a0c4-477f-9f04-790d8a092e38.jpg","id":"15202"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-02-13/15202-generalitat-crea-propia-aplicacio-fer-seguiment-distribucio-fons-next-generation-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.