Comença la tercera edició del curs Bojos per l'energia

Imagen del artículo Comença la tercera edició del curs Bojos per l'energia

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El passat dissabte 20 de gener es va celebrar la primera sessió de la tercera edició del curs Bojos per l'energia, que organitza l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i que està adreçat a alumnes de 1r i 2n de batxillerat amb especial interès per la ciència i els temes relacionats amb el món energètic. El dia anterior, la directora de l'ICAEN, Marta Morera, va assistir a  la inauguració del programa Bojos per la Ciència, que impulsa la Fundació Catalunya La Pedrera i en el qual s'emmarca el curs Bojos per l'energia.

Enguany, seran 10 noies i 12 nois provinents de diferents indrets del país els que participaran en 15 sessions -des d'ara fins al proper mes de maig- en què investigadors de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya els introduiran en els principals conceptes, tecnologies i coneixements per entendre l'energia i avançar en la transició cap a un nou model energètic més net, just sostenible i participatiu. El curs relaciona moltes de les matèries que aquests alumnes tracten de manera habitual, com la física o les matemàtiques, amb l'energia, i els introdueix per primera vegada amb el món de la recerca, contribuint així a fomentar vocacions científiques.

El temari de Bojos per l'Energia s'organitza tenint en compte el recorregut de l'energia, des de  com es produeix, s'emmagatzema, es distribueix i es consumeix . D'aquesta manera, es treballen aspectes com les fonts d'energia, el seu aprofitament i emmagatzematge, i es vinculen amb aplicacions concretes com la mobilitat elèctrica, l'eficiència energètica o la construcció sostenible.

La Prospectiva Energètica de Catalunya 2050, el document que defineix el futur energètic del país i identifica les mesures necessàries per dur a terme la transició energètica, fixa la recerca, el desenvolupament i la innovació en energia com una de les estratègies que cal desenvolupar de manera intensa per assolir l'objectiu de la neutralitat climàtica l'any 2050. La transició energètica requerirà tant de la investigació i la innovació procedents de la recerca científica com de la formació i capacitació de professionals de diferents perfils per donar resposta a les necessitats del nou model. En aquest sentit, l'ICAEN té en marxa el programa educatiu l'Escola de l'Energia, que proporciona eines als docents en l'ensenyament i comprensió del món de l'energia -com el Currículum operatiu de l'energia-; també promociona les carreres universitàries relacionades amb l'energia com la física i les enginyeries, i els cicles formatius i cursos d'especialització vinculats a l'àmbit energètic.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14942 {"title":"Comença la tercera edició del curs Bojos per l'energia","published_date":"2024-01-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/1705750867535.jpg_2102391413.jpg","id":"14942"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-25/14942-comenca-tercera-edicio-curs-bojos-energia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.