Consum commemora el Dia Europeu de la Mediació amb una jornada adreçada al personal mediador

La I Jornada de Mediació de Consum tindrà lloc el proper 2 de febrer en el Palau Firal i de Congressos de Tarragona

Cada 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, una jornada en què es recorda l'aprovació del primer text legislatiu europeu de mediació, l'any 1998.

Enguany, l'Agencia Catalana del Consum commemora aquesta data amb la I Jornada de Mediació de Consum, que tindrà lloc el proper 2 de febrer en el Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Aquesta jornada, adreçada al personal mediador dels serveis públics de consum d'arreu del país, té com a objectiu principal reflexionar sobre la mediació de consum com una de les eines més adequades per a la resolució extrajudicial de conflictes i, alhora, fomentar la xarxa de persones mediadores de consum de Catalunya.

La jornada comptarà amb un ponència de la presidenta de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya i directora de la Càtedra UB-ACdC sobre Estudis de consum i resolució alternativa de litigis, Mariló Gramunt, i un taller a càrrec de la responsable de l'OCIC de l'Alt Camp i tècnica de dinamització de grups i participació ciutadana, Lurdes Quintero Gallego.

 

La mediació, un procediment extrajudicial de resolució de conflictes que permet resoldre un nombre important de reclamacions de consum

D'acord amb les dades del darrer Balanç de l'Agència Catalana del Consum, la mediació va permetre resoldre el 42,45 % de les reclamacions gestionades el 2022, amb un total de 7.582 mediacions que es van tancar amb un acord entre les parts en conflicte, és a dir, amb una solució satisfactòria tant per a la persona consumidora com per a l'empresa reclamada.

La majoria de casos resolts per acord de mediació eren del sector dels subministraments bàsics de llum, aigua i gas (33,78 % respecte del total de reclamacions resoltes per mediació), seguit del sector del transport aeri (19,57 %) i, en tercera posició, el sector dels serveis de telefonia i internet (18,64 %).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16668 {"title":"Consum commemora el Dia Europeu de la Mediació amb una jornada adreçada al personal mediador","published_date":"2024-01-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"16668"} catalunya Agència Catalana del Consum https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-22/16668-consum-commemora-dia-europeu-mediacio-jornada-adrecada-personal-mediador https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.