Conseller Nadal: "És imprescindible avançar en la direcció de més col·laboració entre empresa i universitat"

El conseller de Recerca i Universitats ha participat en una Jornada de PIMEC dedicada a innovació i sinergies entre la universitat i la mipime

Imagen del artículo Conseller Nadal: És imprescindible avançar en la direcció de més col·laboració entre empresa i universitat

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha afirmat que "és imprescindible avançar en la direcció de més col·laboració entre empresa i universitat, perquè el món empresarial ho demana i la universitat ho necessita". El conseller Nadal ho ha dit avui en la jornada "La col·laboració universitat-mipime: Innovació i sinergies" organitzada per PIMEC amb l'objectiu d'afrontar els reptes d'innovació i progrés econòmic a través de la transferència de coneixement.

En la seva intervenció, el conseller Nadal ha afirmat que "tenim un sistema de recerca i universitats d'excel·lència i altíssim nivell amb unes prestacions que estan per sobre dels recursos que hi esmercem, i és temps que això es pugui revertir". En aquest sentit, el conseller ha manifestat que "allò que ens fa grans i competitius en el món és la indústria del coneixement, que és la indústria del segle XXI i es fonamenta en la recerca i les universitats, lligades i no bifurcades, en una interactivitat imprescindible."

Finalment, Nadal ha destacat el fet que des del propi sistema universitari s'engeguen sinergies entre universitat i empresa i ha posat com exemple el programa de Doctorats Industrials. "Fa 10 anys que es fan a Catalunya, amb prop de 300 tesis doctorals originades i amb més de 900 persones beneficiàries del programa, gent que treballa i alhora fa una tesi doctoral lligada al món de l'empresa" ha valorat el conseller.

Per la seva banda, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha assegurat que "les mipimes i les universitats s'han d'alinear per aconseguir objectius com per exemple la transformació digital" i ha advocat per la necessitat de "generar aliances estratègiques que permetin potenciar la innovació productiva, la competitivitat i el creixement industrial".

A la trobada han participat el president de PIMEC, Antonio Cañete; el president de PIMEC Universitats, Xavier Segura; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo Artiga; el director general del Tecnocampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, entre altres.

https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14842 catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-18/14842-conseller-nadal-imprescindible-avancar-direccio-mes-col-laboracio-empresa-universitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.