Acció Climàtica obre el termini per sol·licitar els ajuts per a la creació de les Oficines Empresarials i Col·legials d'impuls a la transició energètica

Imagen del artículo Acció Climàtica obre el termini per sol·licitar els ajuts per a la creació de les Oficines Empresarials i Col·legials d'impuls a la transició energètica

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

● La línia, gestionada per l'Institut Català d'Energia (ICAEN), ha de permetre a entitats empresarials i col·legis professionals posar a disposició de les empreses, especialment petites i mitjanes, recursos i coneixement tècnic per acompanyar-les en projectes d'energies renovables, d'estalvi i eficiència energètica o en la constitució de comunitats energètiques ● La mesura compta amb un pressupost de 4,7 milions d'euros, i valorarà especialment el desplegament territorial tant de l'entitat sol·licitant com del seu programa d'actuació

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obert avui el termini per a sol·licitar els ajuts per a la creació de les Oficines Empresarials i Col·legials d'impuls a la transició energètica. La mesura busca desenvolupar eines perquè les entitats empresarials i col·legials acompanyin i aportin coneixement tècnic a les empreses de Catalunya, especialment les petites i mitjanes, a l'hora d'impulsar actuacions de generació renovable i d'eficiència energètica, i també que en fomentin la participació en projectes de constitució i desenvolupament de comunitats energètiques. El programa té un pressupost de 4,7 milions d'euros i està gestionat per l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

Els beneficiaris de la línia són les entitats i agrupacions empresarials, les cambres de comerç de Catalunya i les corporacions professionals de dret públic (col·legis professionals i consells de col·legis professionals), que podran optar a un ajut màxim de 200.000 euros per oficina i hauran de presentar un programa de treball de dos anys. Un dels criteris de valoració de les sol·licituds serà el desplegament territorial tant de l'entitat sol·licitant com del seu programa d'actuació, amb l'objectiu de garantir que la transició energètica s'impulsa també de manera específica en l'àmbit local.

Les funcions d'aquestes oficines seran l'acompanyament integral a empreses en projectes de generació renovable o d'emmagatzematge d'energia a partir de fonts renovables, en projectes d'eficiència energètica i també de mobilitat elèctrica, i el suport a la seva implicació i participació en projectes de comunitats d'energia. També hauran de promoure la divulgació, comunicació i difusió de totes aquestes pràctiques. En aquest sentit, la finalitat és posar recursos i capacitats tècniques a disposició de les petites i mitjanes empreses per tal que també puguin fer la transició energètica i contribuir al canvi de model energètic del país.

La creació de la xarxa d'Oficines Empresarials i Col·legials d'impuls a la transició energètica pretén aprofundir en la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible, democràtic i participatiu que viu Catalunya. El Govern ja va impulsar la creació de la xarxa d'Oficines Comarcals de Transició Energètica, per tal que les entitats locals disposessin de recursos i de coneixement tècnic per acompanyar projectes de transició energètica i per canalitzar la participació del territori en l'elaboració del Pla Territorial sectorial per a la implantació d'energies renovables. L'actuació coordinada d'aquestes dues xarxes ha de contribuir a dinamitzar projectes i actuacions per a l'impuls local de la transició energètica de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14785 {"title":"Acció Climàtica obre el termini per sol·licitar els ajuts per a la creació de les Oficines Empresarials i Col·legials d'impuls a la transició energètica","published_date":"2024-01-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/01\/15\/11\/08\/5997dbd4-9476-4ecf-a238-fd4548aee4f2.jpg","id":"14785"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas,Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-01-15/14785-accio-climatica-obre-termini-sol-licitar-ajuts-creacio-oficines-empresarials-col-legials-impuls-transicio-energetica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.