Millora la cobertura i els recursos del Servei d'Emergències Mèdiques a les Terres de l'Ebre

En el servei urgent, s'incrementen els recursos de bases, professionals i hores de cobertura

Imagen del artículo Millora la cobertura i els recursos del Servei d'Emergències Mèdiques a les Terres de l'Ebre


El nou concurs, en fase de licitació, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) pel que fa al transport sanitari suposarà una millora per a les Terres de l'Ebre, que com a Regió millorarà les hores de cobertura, les unitats i bases. El concurs es troba actualment en fase de licitació, i tindrà una durada de 5 anys (2025-2030) i un pressupost màxim de 1.985M€ a Catalunya.


Aquesta oferta de contractació pública està basada en informes tècnics que s'han estat treballant al SEM amb una nova eina que s'ha creat en col·laboració amb l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (l'ICGC), amb la voluntat de garantir la cobertura sanitària adequada a la ciutadania.


El concurs contempla millores en els equipaments tant físics com tecnològics, augmentant la seguretat i la connectivitat, el que revertirà en una millora en l'atenció a les persones, i també introdueix millores socials i laborals dirigides als professionals, apostant per la formació i el desenvolupament professional amb l'objectiu d'oferir un servei de màxima qualitat a les persones ateses.


En aquest sentit, a les Terres de l'Ebre s'incrementa la cobertura de Servei Emergències Mèdiques a tot el territori amb un model equitatiu. El nou concurs s'ha planificat en base a un estudi detallat per a optimitzar els recursos, garantir la cobertura de tota la RSTE amb una gestió dinàmica dels recursos, donant resposta a un territori amb dispersió poblacional significativa i vies de comunicació no ràpides.


A les Terres de l'Ebre es liciten 21 bases del SEM i dos punts d'espera, 17 Unitats de Suport Bàsic (SVB), 6 Unitats de Suport Vital (SVA) amb metge, infermera i tècnic, guanyant-ne dues respecte a l'últim concurs de transport sanitari. A més a més, s'amplien 35.000 hores de cobertura a tota la Regió Sanitària.


La gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, Íngrid Roca, s'ha mostrat "satisfeta de poder seguir incrementant els recursos i millorant equipaments i dotació a nivell de tot el territori". Roca ha volgut destacar que "aquest nou concurs ens permet incrementar els recursos a un territori amb una dispersió important, i hem de garantir-ne la cobertura".



22 desembre 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14597 {"title":"Millora la cobertura i els recursos del Servei d'Emergències Mèdiques a les Terres de l'Ebre","published_date":"2023-12-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/22\/16\/06\/7a23925a-ca71-48e4-9e96-73239f33ee7e.jpeg","id":"14597"} catalunya Albert Salvadó Fernández,Delegació a les Terres de l'Ebre https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-22/14597-millora-cobertura-recursos-servei-emergencies-mediques-terres-ebre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.