La PROENCAT 2050, al teu abast

Imagen del artículo La PROENCAT 2050, al teu abast

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Govern va aprovar el passat mes de juny la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT 2050), el document que orienta la transició energètica del país cap a la neutralitat climàtica del sistema energètic català. Per posar aquest document a l'abast de tota la ciutadania d'una manera ràpida i més visual, l'ICAEN ha editat un opuscle on resumeix els principis i estratègies que han de possibilitar el canvi de model energètic, i també en presenta les principals xifres.

L'edició d'aquest opuscle té com a principal objectiu facilitar la difusió i la comprensió de la PROENCAT 2050. La transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic comença per una major participació de la ciutadania, que ha de poder conèixer les polítiques que es dissenyen i participar de manera informada en la presa de decisions. Per això, l'opuscle és una caracterització ràpida del sistema energètic català i de l'evolució que en proposa el Govern, i deixa de banda els aspectes més tècnics i específics per a aquelles persones que hi tinguin un interès més concret.

L'estudi assegura que aquest repte és possible si s'apliquen de forma intensiva un conjunt d'estratègies destinades a transformar la totalitat de l'àmbit de l'energia, des de la demanda d'energia final fins a la generació d'energia elèctrica passant pel paper que hi tenen els ciutadans, i estima que la descarbonització del sistema energètic català requerirà la inversió de 84.361 milions d'euros.

 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14558 {"title":"La PROENCAT 2050, al teu abast","published_date":"2023-12-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/MicrosoftTeams-image-4.png_1922398326.png","id":"14558"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-20/14558-proencat-2050-teu-abast https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.