La mobilitat sostenible té bonificacions fiscals: l'ICAEN t'explica quins són i com beneficiar-te'n

Imagen del artículo La mobilitat sostenible té bonificacions fiscals: l'ICAEN t'explica quins són i com beneficiar-te'n

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'ICAEN va organitzar, a través del seu canal de Youtube @energiacat, una sessió interactiva en el marc dels tallers #ICAENrespon per explicar les diferents bonificacions fiscals de què es poden beneficiar els usuaris de vehicles elèctrics i els titulars d'infraestructures de recàrrega per a aquest tipus de vehicles. Els objectius de la sessió eren difondre algunes mesures vigents -més enllà del programa d'ajuts a la mobilitat sostenible MOVES III- que suposen un benefici econòmic directe per als usuaris i usuàries d'aquest tipus de mobilitat, i també respondre tots els dubtes que tingués la ciutadania.

La sessió va anar a càrrec de Lluís Morer, cap de l'àrea d'eficiència energètica de l'ICAEN, i de Jordi Ballonga, tècnic d'Hisenda, i tota la informació s'ha sistematitzat a la pàgina web de l'ICAEN. També s'ha editat una càpsula explicant-les i resumint-les.

En primer lloc, es va exposar que a dia d'avui existeixen deduccions en l'IRPF per l'adquisició de vehicles elèctrics endollables i de pila de combustible, i també per a la instal·lació de punts de recàrrega, i es van detallar els requisits i les xifres de les bonificacions per clarificar en quines casuístiques es poden aplicar.

Posteriorment, es va fer un repàs a diferents bonificacions, principalment corresponents a impostos d'àmbit municipal, vinculades a la mobilitat sostenible. La normativa preveu que les ordenances fiscals puguin regular bonificacions de fins al 50% de la quota íntegra de l'impost a favor dels béns immobles (IBI) i de fins al 75% en l'impost de circulació, entre d'altres.

Finalment, es va donar resposta a les diferents qüestions, consultes i dubtes que van exposar en directe, a través del xat, les persones que van assistir a la sessió. L'aprofitament de totes aquestes bonificacions contribueix a fer més atractiva, des d'un punt de vista econòmic, la mobilitat sostenible.

L'establiment d'una fiscalitat i d'un finançament adequats és una de les 20 estratègies que la Prospectiva Energètica 2050 considera imprescindibles per fer la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible, just i participatiu, i així assolir la descarbonització de la societat catalana en l'horitzó de l'any 2050. L'objectiu és avançar cap un marc econòmic que afavoreixi i incentivi aquelles actuacions que contribueixen a la neutralitat climàtica, i que penalitzi aquelles mantinguin o incrementin les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14547 {"title":"La mobilitat sostenible té bonificacions fiscals: l'ICAEN t'explica quins són i com beneficiar-te'n","published_date":"2023-12-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/Hiper-ICAENRESPON-Bonificacions-Mobilitat-553-x-409-px.png_1018177759.png","id":"14547"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-20/14547-mobilitat-sostenible-te-bonificacions-fiscals-icaen-explica-son-beneficiar-te-n https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.