El consum de biomassa forestal per a usos tèrmics va créixer un 9,5% l'any 2022

Imagen del artículo El consum de biomassa forestal per a usos tèrmics va créixer un 9,5% l'any 2022

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El consum de biomassa forestal per a usos tèrmics va créixer a Catalunya un 9,5% l'any 2022, segons el Balanç 2022 elaborat en el marc de l'Estratègia catalana per promoure l'aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola. En total, el consum de biomassa forestal va ascendir a les 546.700 tones anuals, i la superfície forestal gestionada va augmentar un 10%, fins les 22.778 hectàrees.

Aquest bon comportament permet avançar en el compliment dels objectius de l'Estratègia, que pretén assolir les 730.000 tones de biomassa consumida per a usos tèrmics i les 30.400 hectàrees gestionades l'any 2027. Des que es va activar l'Estratègia, l'aprofitament energètic de la biomassa forestal s'ha més que duplicat.  

En l'actualitat, l'ICAEN té vigents dues línies d'ajuts per tal d'incentivar les energies renovables per a usos tèrmics, que és la principal funció de la biomassa. En l'àmbit de l'activitat productiva, s'han rebut 118 sol·licituds de projectes amb aquesta finalitat, mentre que en l'àmbit residencial s'estan tramitant 1.252 peticions. La línia d'ajuts en l'àmbit de l'activitat productiva encara disposa de pressupost, per tant, s'hi poden seguir presentant sol·licituds.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14163 {"title":"El consum de biomassa forestal per a usos tèrmics va créixer un 9,5% l'any 2022","published_date":"2023-11-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/imatge-biomassa.jpeg_1378318895.jpeg","id":"14163"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-28/14163-consum-biomassa-forestal-usos-termics-va-creixer-9-5-any-2022 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.