El Servei d'Atenció Especialitzada en Violències Masclistes de Lleida ha atès 903 dones i als seus fills i filles durant els deu primers mesos del 2023

Les dades ja superen les de tot l'any passat, fet que apunta a la consolidació dels SIE com a servei de referència en l'atenció integral a les dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles

Imagen del artículo El Servei d'Atenció Especialitzada en Violències Masclistes de Lleida ha atès 903 dones i als seus fills i filles durant els deu primers mesos del 2023


El servei d'Atenció Especialitzada en Violències Masclistes del Departament d'Igualtat i Feminismes a Lleida ha atès un total de 903 dones de la vegueria de Lleida i els seus fills i filles durant els primers 10 mesos de l'any 2023.

Aquestes dades ja superen les de tot l'any 2022, quan el SIE de Lleida va atendre 850 dones, 26 adolescents i 61 filles i fills. Aquest increment del nombre d'atencions constitueix un indicador de que els SIE es consoliden com a servei de referència en l'atenció integral a les dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles.

Pel que fa al perfil de les usuàries del SIE, l'edat més freqüent és entre 30 i 45 anys en un 44,7% dels casos, seguida de la franja de 46 a 65 anys (28,7%).

A tot Catalunya, enguany, a data 31 d'octubre, els SIE havien acompanyat en la seva recuperació 12.263 casos de violència masclista. En concret s'han atès 10.190 dones,1.597 filles i fills d'aquestes dones i 476 adolescents d'entre 16 i 18 anys.

Els Serveis d'Intervenció Especialitzada són un dels serveis públics de la xarxa d'atenció a les violències masclistes del departament d'Igualtat i Feminismes que ofereixen atenció, recuperació integral i reparació a les dones i filles i fills afectades per la violència masclista, a més de participar i col·laborar en iniciatives comunitàries de prevenció i sensibilització de les violències envers les dones.

Actualment, hi ha 17 SIE repartits arreu de Catalunya, un dels quals a Lleida, i aquest any el Departament els ha reforçat ampliant-ne els equips professionals. A més, s'han incorporat traductors que permeten una major proximitat i una atenció sense barreres idiomàtiques, augmentant i garantint l'atenció a més dones migrades sense coneixement de l'idioma.

Durant el 2024, s'obriran 7 nous SIE a les poblacions de Vic, Blanes, Palamós, Tàrrega, Reus, Tortosa i l'Hospitalet de Llobregat, amb la qual cosa es triplicarà el número de SIE a Catalunya en quatre anys i es garantirà la màxima equitat territorial i que els serveis s'acostin a totes les dones del país.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14094 {"title":"El Servei d'Atenció Especialitzada en Violències Masclistes de Lleida ha atès 903 dones i als seus fills i filles durant els deu primers mesos del 2023","published_date":"2023-11-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14094"} catalunya Bernat Solé i Barril,Delegació a Lleida https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-24/14094-servei-atencio-especialitzada-violencies-masclistes-lleida-ates-903-dones-als-seus-fills-filles-durant-deu-primers-mesos-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.