El Palau Oliver de Boteller acull l'exposició itinerant 'Los pobles dels rius'

Imagen del artículo El Palau Oliver de Boteller acull l'exposició itinerant 'Los pobles dels rius'

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'exposició relata la vida quotidiana dels habitants de les terres banyades pels rius Ebre, Sénia, Matarranya, Algars, Guadalop i Bergantes durant la primera edat del ferro (s. VIII-VI aC)Es podrà visitar entre el 17 de novembre i el 31 de març, a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura


'Los pobles dels rius' és la nova exposició que acollirà el Palau Oliver de Boteller de Tortosa, produïda pels Serveis Territorials del departament de Cultura a les Terres de l'Ebre amb la col·laboració del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona i del Museu de les Terres de l'Ebre.


L'exposició i la guia que l'acompanya recullen els resultats de la investigació duta a terme durant anys per grups de recerca de les universitats i els presenten amb una vocació clarament pedagògica. Per aquest motiu, les il·lustracions de l'ebrenc Lluís Chavarria prenen un gran protagonisme gràcies als colors vívids i al retrat detallat de la quotidianitat d'aquests pobles de l'edat del ferro.


En l'exposició es recreen escenes a partir dels vestigis trobats en els més de cent vint jaciments documentats en l'àrea de confluència entre Catalunya, el País Valencià i Aragó, que mostren un passat enigmàtic però, alhora, estranyament proper. A més, a més, l'exposició inclou una trentena de peces originals de diversos jaciments de les Terres de l'Ebre.


"Socialitzar els resultats de la recerca i fer-la accessible i entenedora ha de ser un objectiu estratègic i un deure per als investigadors, les institucions i les administracions", explica la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Victòria Almuni Balada, remarcant que "és en aquest sentit que cal entendre l'exposició i la guia".


La mostra està dividida en els següents àmbits:

  1. Arquitectes de primera
  2. Un món de cabanes, pobles, torres, fortaleses i sofisticades residències
  3. Els cabdills dels rius
  4. El gran tiberi
  5. El dia a dia
  6. Fila que filaràs
  7. Terrissa per tot arreu
  8. Treballar a la mina
  9. Dos mons que es troben
  10. Guerra!
  11. Un darrer adéu als que ens deixen per sempre


L'exposició es podrà visitar al Palau Oliver de Boteller (carrer Jaume Ferran i Clua, núm. 4, Tortosa), entre el 17 de novembre de 2023 i el 31 de març de 2024. Així mateix, es programaran tallers d'arqueologia experimental adreçats als centres d'ensenyament de primària i secundària, i també un cicle de conferències.


S'inaugurarà el proper 17 de novembre, a les 19.00 h, i comptarà amb la presència del comissari, David Garcia Rubert, que farà una visita guiada. Garcia és professor del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i, a més, és un arqueòleg reconegut, que ha realitzat nombroses campanyes al territori, especialment al jaciment de Sant Jaume, d'Alcanar.






16 novembre 2023




"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13916 {"title":"El Palau Oliver de Boteller acull l'exposició itinerant 'Los pobles dels rius'","published_date":"2023-11-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/16\/11\/29\/fd987648-54c0-405a-b5d8-3694152b09b4.png","id":"13916"} catalunya Albert Salvadó Fernández,Delegació a les Terres de l'Ebre https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-16/13916-palau-oliver-boteller-acull-exposicio-itinerant-pobles-rius https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.