El conseller Nadal inaugura l'exposició temporal "Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966" del Museu d'Art de Girona

Imagen del artículo El conseller Nadal inaugura l'exposició temporal Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966 del Museu d'Art de Girona

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha inaugurat aquesta tarda l'exposició temporal "Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966" del Museu d'Art de Girona. El conseller Nadal ha afirmat "la política d'exposicions temporals com aquesta que inaugurem avui ens ajuda a llegir les peces no per separat, sinó integrades en un itinerari, en aquest cas el de 10 anys emergents de la nostra història de l'art en els quals es trencaven barreres i prohibicions, afirmant valors, principis, estils i materials".

Per la seva part, la directora del Museu d'Art de Girona, Carme Clusellas, ha sostingut que "l'exposició que s'inaugura avui a Girona depassa l'àmbit local, té un interès nacional i ajuda a fer xarxa en tot el territori català. Els museus som un teixit que ajuda a entendre l'art català, en aquest cas, del 1956 al 1965, un període que cal recuperar, i que neix en un moment de crisi amb voluntat de dur noves tendències artístiques foranes a casa nostra".

La mostra, que obrirà les portes coincidint amb l'inici de les Fires de Girona d'enguany i es podrà visitar fins a l'abril de 2024, i representa la principal exposició temporal del Museu d'aquesta temporada, comissariada per Joan Gil Gregorio i Conxita Oliver. S'hi estableix la revisió més extensa feta fins ara sobre el corrent artístic informalista al nostre país i incorpora artistes, sobretot dones, poc exposats o reconeguts dins el gruix de l'Informalisme català. Alhora, dedica un espai a l'historiador i crític Juan-Eduardo Cirlot (Barcelona, 1916-1973), un dels defensors més acèrrims d'aquest moviment. També fa un reconeixement especial als artistes Albert Ràfols-Casamada, Romà Vallès, Evarist Vallès i Antoni Tàpies, dels quals enguany es commemora el centenari del naixement.

L'exposició gironina presenta més de seixanta obres de quaranta-un artistes catalans, reunides en poc més de 400 m2 d'exposició, que permeten endinsar-se en aquests deu anys prolífics i cabdals de l'art català contemporani. Una exposició que ofereix la possibilitat de comprendre les diferents tendències dins el moviment, de significar noms d'artistes poc reconeguts i de retre homenatge a artistes que enguany celebren centenari, a banda d'experimentar la força de l'expressió, del gest, de la matèria i de l'espai de l'art informalista.


Una nova adquisició a l'exposició

La mostra incorpora i presenta al públic una obra de nova adquisició comprada per la Generalitat de Catalunya, a petició del Museu d'Art de Girona, a través del recentment creat Pla Nacional d'adquisicions d'obres d'art de la postguerra i segona avantguarda, constituït amb la intenció d'incorporar obres d'art contemporani històric d'artistes del període comprès especialment entre els anys 1940 i 1980 als museus catalans.

Es tracta de la pintura de Norman Narotzky Paisatge cremat (oli sobre tela, 130 x 162 cm) datada del 1960, procedent de la col·lecció del mateix artista. Narotzky, americà de naixement i català de convicció, passà l'estiu de 1955 pintant a Cadaqués. Tres anys més tard, i després de diferents viatges per Europa, va fixar definitivament la seva residència a Barcelona, alternant-la amb estades a Nova York i Cadaqués, on encara passa llargues temporades. L'obra és una de les poques que es conserven del període informalista de l'artista, que va esdevenir pont entre els corrents internacionals de la pintura, especialment entre l'expressionisme americà i l'art català del moment.

Més informació en aquest enllaç.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13597 {"title":"El conseller Nadal inaugura l'exposició temporal \"Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966\" del Museu d'Art de Girona","published_date":"2023-10-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/27\/19\/29\/5258c89e-4cd3-43d2-a6ca-9df384dd575e.jpg","id":"13597"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-27/13597-conseller-nadal-inaugura-exposicio-temporal-altre-art-informalisme-catalunya-1956-1966-museu-art-girona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.