President Aragonès: "L'edifici més important de tots els pobles de Catalunya és la seva escola"

El cap de l'Executiu i la consellera d'Educació, Anna Simó, han inaugurat aquest matí el nou edifici de l'escola Josep de Ribot i Olivas de VilamallaEl president subratlla que "un poble amb escola és un poble amb futur"L'escola compta amb una bressol rural integrada des del curs passat amb la introducció d'I1 i I2

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha posat en valor la importància de l'escola rural en l'àmbit educatiu durant la inauguració del nou edifici de l'escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla i ha assegurat que "un poble amb escola és un poble amb futur", perquè "el futur sou vosaltres", ha dit a tot l'alumnat.

Acompanyat de la consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, i de l'alcalde de la localitat, Albert Ramos, i després de fer un recorregut per les noves instal·lacions, el cap de l'Executiu ha insistit que "l'edifici més important de tots els pobles de Catalunya és la seva escola" perquè "les escoles sou el més important de la nostra societat i del nostre país, que són les nenes i els nens, el futur és per a vosaltres", els ha dit.

Per això, ha assegurat que el Govern treballa per "garantir el vostre dret a l'educació, perquè no hi hagi res que us limiti tot el que pugueu fer a la vida, amb la feina que tingueu, amb les aportacions que fareu a aquest poble i a la societat i tot el que pugueu fer també com a persones i com a ciutadans de ple dret que sou de Catalunya" , destacant així el paper de l'escola rural com un element vertebrador que dona vida als pobles i que "forma ciutadans i ciutadanes com vosaltres, crítics, i també amb una educació en català". "Aquesta escola és un exemple d'educació primària", ha afegit.

Durant la seva intervenció, el cap de l'Executiu també ha subratllat el reforç que s'està fent a les escoles rurals, i, en aquest sentit, ha explicat que per aquest motiu s'han incorporat noves fórmules com la incorporació del 0-3 a escoles rurals com en el cas de Vilamalla, on l'I1 i I2 formen part de l'escola.

Imagen del artículo President Aragonès: L'edifici més important de tots els pobles de Catalunya és la seva escola

En un altre moment de la seva intervenció, el president no s'ha estat de recordar que "el Govern està fent un esforç per millorar el sistema educatiu", ja que es tracta d'una peça clau del progrés de la societat". Així, ha explicat que "s'hi està destinant més recursos que mai, amb més mestres que mai, més professors i professores que mai en el sistema educatiu del país" i, també, ha subratllat Aragonès, el Govern "ha fet un impuls amb l'obertura de noves escoles" com la "que avui s'ha inaugurat, un total d'11 aquest curs, "amb el millor equip docent, amb tot el personal de suport educatiu i tota la gent que col·labora i treballa, també amb l'equip de menjadors i els monitors, "perquè la vostra experiència en aquesta escola sigui la millor".

Per finalitzar, el cap de l'Executiu ha agraït la feina a la direcció i a tot l'equip de mestres i de serveis de l'escola Josep de Ribot i Olivas, ha convidat els infants de l'escola a gaudir molt del nou espai i els ha demanat que "sempre tinguin ganes d'aprendre i de compartir col·lectivament". "El futur sou vosaltres i aquest futur no ha de tenir límits, nosaltres no us en posarem", ha conclòs, i ha afegit: "Us posarem totes les portes obertes perquè sigueu el millor futur de Vilamalla".

Per la seva banda, la consellera Simó ha volgut afirmar el compromís del Govern de "tenir tanta cura de les escoles rurals perquè on hi ha escola hi ha vida. Queda molt per fer però hem fet un pas important incorporant el 0-3 a les escoles rurals. Volem que en siguin encara més perquè això repercuteix al poble. Que siguin escoles com aquesta de Vilamalla, que acullen els més petits, els d'un a tres anys, perquè d'aquesta manera les famílies ja no han de marxar del poble per escolaritzar els més menuts", ha reflexionat la titular d'Educació.

La nova escola

La construcció ha comptat amb una inversió total de 4.328.891,29 euros, IVA inclòs, comprenent la redacció del projecte, l'edificació i les instal·lacions. El nou edifici ha permès deixar d'utilitzar els quatre mòduls prefabricats (amb tres aules i dos despatxos) que complementaven el funcionament de l'edifici central inicial, i guanyar espais en un centre que ha crescut demogràficament en els últims anys.

L'escola Josep de Ribot i Olivas té una matrícula de de 133 alumnes des d'I1 fins a 6è de primària: 13 al primer cicle d'educació infantil, 33 al segon cicle, i 87 a educació primària.

Tot i que Vilamalla disposa d'escola des del segle XIX, l'escola Josep de Ribot i Olivas es va crear a la dècada dels 70. Al llarg dels cursos el centre ha anat implementant el treball per projectes i els tallers intercicles; també s'han consolidat els projectes "Hort" (vinculat a les matèries de Llengua, Medi i Matemàtiques) i "El Trull" (amb la col·laboració de la gent gran del poble). L'escola disposa de biblioteca i menjador escolar i amb el nou edifici podrà passar de dependre del 'catering' a tenir cuina pròpia.

Escoles rurals

A Catalunya hi ha un total de 359 escoles i instituts escola rurals. A banda, l'escola Josep de Ribot i Olivas és l'exemple de la implantació d'escoles bressol rurals. La introducció d'I1 i I2 al centre es va dur a terme el curs passat, en el marc del programa de cooperació entre el Departament d'Educació i els ens locals per impulsar les bressol rurals, amb l'objectiu d'arrelar la ciutadania als seus pobles i evitar desplaçaments a les famílies. En total, hi ha 144 escoles rurals amb I1 i I2 a Catalunya. L'última en afegir-se a la llista, molt recentment, ha estat l'Escola de Mura.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13587 {"title":"President Aragonès: \"L'edifici més important de tots els pobles de Catalunya és la seva escola\"","published_date":"2023-10-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/27\/12\/39\/2ee86f03-6c67-4fdf-97e7-097a9740c162.jpg","id":"13587"} catalunya Educació,Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-27/13587-president-aragones-edifici-mes-important-pobles-catalunya-escola https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.