Un total de 27 preacceleradores del Programa Primer comencen els seus programes d'emprenedoria a 21 comarques de Catalunya

Imagen del artículo Un total de 27  preacceleradores del Programa Primer comencen els seus programes d'emprenedoria a 21 comarques de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Govern destina 1,6 milions d'euros al foment de l'emprenedoria territorial especialitzada l'any 2023, un 50% més respecte a la convocatòria de l'any 2022Està previst que el programa beneficiï 450 persones

Un total de 27 preacceleradores del Programa Primer del Departament d'Empresa i Treball han començat els seus programes d'emprenedoria a 21 comarques de Catalunya on hi participen 450 persones emprenedores. El Departament hi destina 1,6 milions d'euros, un 50% més de pressupost respecte a l'any anterior. L'objectiu principal del programa és impulsar arreu de Catalunya la creació d'startups basades en oportunitats i fortaleses del territori, per aconseguir una Catalunya més competitiva i territorialment equilibrada. 

Aquest programa respon a un dels grans reptes del Govern de la Generalitat de Catalunya: impulsar una emprenedoria territorial d'empreses basades en la innovació i la tecnologia que ampliï a tot Catalunya l'efecte del hub tecnològic de Barcelona de concentració d'empreses emergents. Amb aquesta voluntat, promou i incentiva la participació d'entitats representatives de tot el territori, per tal d'assolir un creixement més sostenible i sense desigualtats territorials. 

El programa, que compta amb el cofinançament del Fons social Europeu, ofereix suport a les persones emprenedores mitjançant el finançament de programes de formació i mentoria que impulsin la creació i creixement d'empreses basades en la innovació, la tecnologia i nous models de negoci.

Les entitats preacceleradores ofereixen programes específics amb els millors experts i expertes del sector triat, un fet que els permet avançar més ràpidament en la creació de la seva empresa.

Tres empreses emergents d'edicions anteriors del Programa Primer van participar en l'última edició del 4YFN del Mobile World Congress, demostrant la rellevància d'aquest programa: Plastiks (connecten empreses i particulars amb projectes de recuperació de plàstics), Sweanty (pegats intel·ligents per a l'anàlisi de la suor dels esportistes per tal prevenir la deshidratació) i Meetoptics (ajuda a enginyers i investigadors a trobar l'òptica que necessiten).

El director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria, Lluís Juncà Pujol, ha assegurat que "l'objectiu final que tenim és el d'impactar amb la materialització d'aquests projectes arreu del territori. Barcelona ja és una gran capital de la tecnologia i de les startups, de la qual cosa n'estem molt orgullosos i orgulloses, però som conscients que cal propiciar el sorgiment dels elements indispensables, com ho són les moltes preacceleradores per tal d'aconseguir que l'emprenedoria innovadora, amb un fort component tecnològic, es doni també arreu de Catalunya".

Programes i preacceleradores del Programa Primer 2023

Temàtiques:

Salut i Social

  1. Indesup Tech,preacceleració d'start-ups del sector esportiu. Associació Catalana Cluster de la Indústria de l'esport i Fundació Eurecat.
  2. Community Hub l'Escalada, s'enfoca en les ruralitats, posant èmfasis en la descentralització de la governança, arrelant propostes, creant ecosistemes locals. Resilience Earth.
  3. G-Accelerator Impact Call, per a la creació d'empreses sostenibles i productives que generin impacte positiu al món. Global Business School Barcelona i Fundació Universitària Balmes.
  4. Healthcare Vallès, programa per l'acceleració en l'àmbit de la salut i les cures. Cecot.
  5. Impact Tech, projectes amb principis i valors de l'Economia Social i Solidària (ESS). Tandem Social.

Digitalització

  1. Impulsa Digital, programa per impulsar projectes que es troben en fases inicials, orientant-se al creixement, mitjançant la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci digitals. Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona.
  2. EduTech Emprèn, per a projectes del sector de l'aprenentatge en línia (e-learning). Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya.

Agro-Rural, Ecologia i Sostenibilitat

  1. Agroemprèn, per emprendre i innovar en el sector agrari. Ajuntament d'Amposta i Fundació Eurecat.
  2. Ecologyhub Ebre futuristic, programa per a equips i organitzacions d'emprenedoria verda i regenerativa inspirada en la visió futurista SolarPunk i les seves implicacions en el món empresarial i de la innovació. Associació Pandorahub.
  3. Innova Rural 2023, programa d'emprenedoria i innovació al món rural. Agència de Desenvolupament del Berguedà.
  4. #InnovaRural, serveis Innovadors per a microempreses d'entorns rurals, serveis innovadors i tecnològics per petits comerços i altres microempreses d'entorns rurals i petits municipis. Consell Comarcal de la Selva.
  5. Innovalim, sector alimentari i del packaging, amb diferents mòduls sobre innovació, noves metodologies, tecnologies, generació d'idees i casos d'èxit. Associació AEI Innovi, Associació Clúster Foodservice de Catalunya i Associació Clúster del Packaging.
  6. Local Producst Hub, per a promoure l'emprenedoria agroalimentària. Nexes Forallac.
  7. Emprèn Bio 4.0, per a projectes en el camp de la bioeconomia. Ajuntament de Lleida, Fundació Eurecat, Universitat de Lleida i Fundació Centre Europeu d'Empreses de Lleida.

Indústria, Ciència i Tecnologia

  1. De la Ciència al Mercat, transferència de tecnologia i coneixement dirigit a alumnat de màster o doctorat amb una tecnologia diferencial de qualsevol universitat. Fundació Bosch i Gimpera-Universitat de Barcelona, Fundació Parc de Recerca UAB, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat Pompeu Fabra.
  2. AI4ALL, programa per a personal investigador i doctorant, estudiants i empreses que vulguin emprendre en el sector de la intel·ligència artificial. Fundació Parc de Recerca UAB, Centre de Visió per Computador i Universitat Autònoma de Barcelona.
  3. Industrial Tech, focalitzat a l'àmbit Industrial Tech amb formació sobre: big data, ciberseguretat, robòtica avançada, sistemes i intel·ligència artificial, industrial cloud computin i IoT, realitat virtual... Universitat Politècnica de Catalunya i Fundació privada Centre CIM.
  4. Aterrem l'espai II, programa que ajuda a identificar una oportunitat de negoci que aprofiti les múltiples possibilitats que ofereixen les tecnologies espacials. Fundació privada Knowledge Innovation Market Bcn.
  5. Chemimpulse: per impulsar l'emprenedoria centrada en solucions que donin suport a la transformació química sostenible, la circularitat i la seguretat. Col·legi Oficial de Químics de Catalunya i Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya.
  6. Building Innovation Program- BipTec, per a startups interessades a impulsar l'emprenedoria i la innovació en el sector de la construcció i contribuir a la seva transformació. Ajuntament de Viladecans.
  7. Block2start - Emprèn en Blockchain, per a emprenedors/es que vulguin crear solucions innovadores i disruptives amb la tecnologia Blockchain i la Web3. Fundació Inlea

Turisme

  1. Emprèn en turisme, hoteleria i gastronomia, programa que impulsa el coneixement i l'emprenedoria en els àmbits del turisme, l'hoteleria i la gastronomia . CETT Fundació
  2. Go Tourism Up, oportunitats i solucions a reptes estratègics que ajudin ha definir el futur del turisme en l'àmbit econòmic, social i mediambiental. Gremi d'Hotels dels Barcelona i Fundació Privada Knowledge Innovation Market BCN.

Logística, Mobilitat i Ciutats intel·ligents

  1. Newtalent, programa que posa el focus a l'economia blava (àmbitmarítim i marí) i a la creació d'empreses que han de contribuir al desenvolupament d'activitats portuàries en tot tipus de port: mercant, pesquer i nàutic. Iveaempa.
  2. Mobilitat sostenible, preacceleració d'idees innovadores del sector de l'automoció. Associació Clúster de la indústria d'automoció de Catalunya i Fundació Eurecat.
  3. Cap a la mobilitat sostenible, programa per impulsar la mobilitat sostenible (base software o industrial) que presentin solucions en: motors elèctrics, mobilitat lleugera, solucions de darrera milla i noves fonts de càrrega o energia. Cambra de Comerç de Barcelona
  4. Accelera Martorell, innovació i la tecnologia per una mobilitat sostenible. Ajuntament de Martorell, UPC Formació i Mobilitat S.A.

Informació addicional / Enllaços relacionats

https://empresa.gencat.cat/primer


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13382 {"title":"Un total de 27 preacceleradores del Programa Primer comencen els seus programes d'emprenedoria a 21 comarques de Catalunya","published_date":"2023-10-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/16\/13\/41\/d6c327e7-8095-4d2d-be12-164dcd91eddc.png","id":"13382"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-16/13382-total-27-preacceleradores-programa-comencen-seus-programes-emprenedoria-21-comarques-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.