L'Institut Català d'Energia actualitza la seva eina d'optimització de la potència contractada

Imagen del artículo L'Institut Català d'Energia actualitza la seva eina d'optimització de la potència contractada

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) va presentar el passat 5 d'octubre l'actualització de l'eina d'optimització de la potència contractada. L'aplicació, que funciona amb el programa Excel i és d'ús lliure, està orientada principalment a empreses i administracions públiques i permet als consumidors d'electricitat conèixer quina és la potència elèctrica que els resulta més econòmica contractar d'acord amb el seu consum, per així poder gestionar la petició de canvi de potència amb la seva distribuïdora o comercialitzadora i començar a estalviar energia i diners. La sessió, en què hi van participar més d'un centenar de persones, també ha servit per presentar les millores que ha introduït la plataforma DATADIS, que facilita als usuaris l'accés a la informació per poder analitzar el seu consum elèctric.

Una de les principals novetats que presenta l'eina desenvolupada per l'ICAEN ha estat l'actualització dels nous preus de la potència contractada, vigents des d'aquest 2023 i que recullen un encariment important de la penalització dels excessos de potència. Així, mentre els nous peatges suposen una reducció propera al 3% del cost de la potència contractada, algunes penalitzacions s'han incrementat fins a un 47%; aquesta situació fa recomanable revisar algunes de les potències optimitzades l'any passat i elevar-les, si s'escau. A més, s'ha desenvolupat una eina Excel per accedir a la informació de DATADIS, incloent-hi la informació quarto horària -que permet disposar d'una anàlisi més fiable a l'hora de prendre decisions-.

Amb aquesta actualització, l'ICAEN reforça la seva aposta per posar coneixement i instruments a disposició de totes les empreses perquè avancin en la gestió òptima dels seus subministraments energètics i millorin la seva competitivitat. L'eina desenvolupada per l'ICAEN es divideix en dues aplicacions: una pels consumidors  amb una potència contractada entre 15 kW i 50 kW, i una altra pels consumidors  amb una potència contractada superior a 50 kW. D'aquesta manera, l'aplicació dona servei tant per grans empreses i pimes manufactureres fins a petits comerços i empreses de serveis, que són les que molt sovint no poden disposar de personal especialitzat en la gestió energètica.

La contractació adequada i dimensionada del subministrament elèctric és la primera mesura d'estalvi en l'àmbit de l'energia. La gran majoria d'usuaris tenen contractada una potència elèctrica superior a la que realment necessiten, per la qual cosa cada mes paguen en la factura per un servei que no utilitzen. Ajustar la potència contractada a la que realment es necessita és una primera mesura d'estalvi immediata, eficaç i gratuïta, i per això l'ICAEN la fomenta entre les empreses i també entre els usuaris domèstics.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13348 {"title":"L'Institut Català d'Energia actualitza la seva eina d'optimització de la potència contractada","published_date":"2023-10-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/50_Actualitat\/51_noticies\/Imatges_Noticies\/Eina-doptimitzacio.png_1767544466.png","id":"13348"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-11/13348-institut-catala-energia-actualitza-eina-optimitzacio-potencia-contractada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.