La directora general d'Universitats destaca que el sistema universitari català és un model d'èxit que cal protegir

La directora ho ha dit aquest matí en la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

Imagen del artículo La directora general d'Universitats destaca que el sistema universitari català és un model d'èxit que cal protegir

La directora general d'Universitats, Victòria Girona Brumós, ha destacat aquest matí que l'aprovació de la LOSU i el seu posterior desenvolupament ha ser compatible amb "preservar i protegir el model universitari català per la seva singularitat i perquè és un model d'èxit tal com reflecteixen tots els indicadors".

La directora ho ha dit en el transcurs de la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). En la seva intervenció, Girona ha felicitat la UIC pel seu bon posicionament en els rànquings internacionals i estatals, consolidant-se entre les 300 millors universitats joves del món. En un context creixent d'internacionalització, la directora ha defensat la "importància estratègica de les aliances entre universitats europees per millorar la seva presència al món i donar resposta als reptes globals de forma tranversal".

En l'àmbit de la recerca, la directora ha posat en relleu el pes que hi tenen les universitats "responsables de més de la meitat de la recerca que es fa a Catalunya" ha dit. Així mateix, ha recordat que aquest curs serà el primer amb una Llei de la ciència de Catalunya aprovada que ha d'esdevenir "un instrument important per reconèixer i protegir el sistema de recerca d'aquest país".

En el seu discurs la directora ha reivindicat també el paper de les dones en la universitat i ha dit que "cal continuar fent esforços per combatre el desequilibri per raó de gènere en el sistema universitari i de recerca".

Per la seva banda, el rector de la UIC, Alfonso Méndiz Noguero, ha destacat en la seva intervenció que "el pensament crític, la recerca de la veritat, posar les persones en el centre, l'excel·lència personal i assumir el compromís social, són valors que ens defineixen".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13126 {"title":"La directora general d'Universitats destaca que el sistema universitari català és un model d'èxit que cal protegir","published_date":"2023-10-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/46013-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13126"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-04/13126-directora-general-universitats-destaca-sistema-universitari-catala-model-exit-cal-protegir https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.