Comença la 9a edició del Curs d'Edificis d'energia positiva

Imagen del artículo Comença la 9a edició del Curs d'Edificis d'energia positiva

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Avui ha començat la 9a edició del Curs d'Edificis d'Energia Positiva, que organitza l'Institut Català d'Energia (ICAEN) en col·laboració amb els centres de recerca IREC, Leitat, Eurecat i CIMNE, i també amb el Clúster de l'energia eficient de Catalunya. El curs se centra en els edificis que generen més energia que no pas la que consumeixen, i constarà de quatre sessions. La primera jornada, que ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de persones, s'ha celebrat a la Sala Cotxeres del Palau Robert i ha abordat la regulació i les tendències en matèria d'eficiència energètica als edificis de la Unió Europea.

L'edificació suposa gairebé el 40% del consum d'energia final i el 36% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a la Unió Europea. Davant la situació d'emergència climàtica, l'objectiu és assolir progressivament la descarbonització del sector, de manera que els edificis passin a generar més energia que no pas la que consumeixen. En la primera sessió del curs, s'ha tractat la futura nova Directiva d'eficiència energètica, que estableix fites ambicioses com que els edificis existents hagin de tenir una qualificació energètica E l'any 2030 i D al 2033, o que cada any es rehabiliti un 3% del parc d'edificis existents; s'ha avaluat les polítiques energètiques en matèria d'edificació, i també s'ha debatut sobre les solucions tecnològiques actuals i futures en el sector.

Les dues xerrades inicials del curs han anat a càrrec d'Amaia Celaya Alvarez, assessora de l'Organització Internacional per a les Migracions (IOM) de les Nacions Unides i de la Comissió Europea, i de Pau Garcia Audí, cap de l'oficina de la direcció general d'Eficència Energètica de la Comissió Europea. En les taules rodones posteriors hi ha pres part experts de diferents administracions i institucions catalanes, i de centres de recerca.

Les properes sessions del curs, que seran telemàtiques, abordaran aspectes com els instruments per mesurar i analitzar la rehabilitació energètica d'edificis; la digitalització del sector de l'edificació i l'Indicador sobre la gestió intel·ligent de l'edifici (SRI); i les claus en la flexibilitat dels edificis, com per exemple la gestió de la demanda i les comunitats energètiques.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13111 {"title":"Comença la 9a edició del Curs d'Edificis d'energia positiva","published_date":"2023-10-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/45779-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13111"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-03/13111-comenca-9a-edicio-curs-edificis-energia-positiva https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.