Llum verda a l'ampliació de l'empresa fustera Induforest a Sant Joan de Vilatorrada

Aprovat el Pla especial urbanístic que permetrà a la companyia ampliar les seves instal·lacions actuals

Imagen del artículo Llum verda a l'ampliació de l'empresa fustera Induforest a Sant Joan de Vilatorrada


La Comissió territorial d'urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel director general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat avui un Pla especial urbanístic que permetrà a la companyia fustera Induforest ampliar les seves actuals instal·lacions a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), davant la necessitat de tancar les de Manresa.

La companyia es dedica al serratge i primer tractament de la fusta, concretament, a la fabricació i comercialització de postes de fusta tractats per a línies elèctriques i telefòniques, així com per a l'agricultura i la jardineria. És de fet, una activitat singular, que precisa de grans espais de dipòsit del material i de poca construcció.

Actualment, Induforest disposa de dos centres productius: un a Manresa i un a Sant Joan de Vilatorrada. El centre de Manresa es troba en un entorn immers en un procés de transformació urbana cap a usos més residencials i, per tant, l'empresa ja no podrà continuar amb la seva activitat allà. Per poder concentrar les feines a Sant Joan de Vilatorrada, a la zona dels Tobassos, necessita ampliar les actuals instal·lacions.

Així, el Pla preveu completar el cobert d'assecatge; implantar-ne un altre per a l'assecatge de la fusta tractada; construir una nau de 2.550 m2 per als tractaments de la fusta; mantenir les edificacions existents a la zona d'accés, i destinar la resta del sòl a emmagatzematge a l'aire lliure i a la circulació interior de vehicles.

El Pla inclou també mesures d'integració paisatgística, com la concentració de les naus i coberts a la zona amb menor visibilitat des del camí, el tractament paisatgístic dels coberts o la vegetació i integració de la tanca perimetral, entre d'altres.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12379 {"title":"Llum verda a l'ampliació de l'empresa fustera Induforest a Sant Joan de Vilatorrada","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/09\/27\/14\/01\/2bd7f162-70cc-4333-9176-995b516f7c0b.jpg","id":"12379"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/12379-llum-verda-ampliacio-empresa-fustera-induforest-sant-joan-vilatorrada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.