Comencen les obres de l'estació de busos de Gironella

Imagen del artículo Comencen les obres de l'estació de busos de Gironella


  1. L'actuació millora el servei a les persones usuàries i promou l'ús del transport públic


  1. Els treballs compten amb un pressupost de 835.000 euros i tindran una durada de quatre mesos

El Departament de Territori ha iniciat les obres de l'estació d'autobusos de Gironella (Berguedà), que permetrà millorar el nivell de servei a les persones usuàries, així com promoure l'ús del transport públic i afavorir la connectivitat del municipi. Els treballs, que compten amb finançament del fons Next Generation, tenen un pressupost de 835.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos.


L'obra que ara comença dotarà Gironella, que compta amb diverses parades d'autobús, d'una estació o parada central. La nova estació s'ubica en uns terrenys paral·lels a l'avinguda Catalunya; disposarà de quatre andanes, de tal manera que fins a quatre autobusos hi podran accedir simultàniament. L'entrada i sortida dels vehicles s'efectuarà per la mateixa avinguda.

Els treballs consisteixen en la reurbanització de tot l'àmbit; es crearà un vial paralꞏlel a l'avinguda de Catalunya i una nova vorera que servirà de separació entre la zona d'aturada d'autobusos i aquesta avinguda, alhora que es mantindrà la connexió amb la vialitat existent. En les noves voreres a l'àmbit de l'estació, es disposaran diverses zones enjardinades delimitades amb xapa d'acer.


A la zona d'aturada d'autobusos, es preveu la col·locació de dues pèrgoles en estructura metàl·lica d'acer, que crearan dues zones d'ombra i donaran protecció als vianants i passatgers en cas de pluja.


Així mateix, l'ora inclou la construcció d'una marquesina com espai per a l'espera de les persones usuàries. Aquesta estructura estarà construïda en acer amb un tancament envidrat.

Imagen del artículo Comencen les obres de l'estació de busos de Gironella


L'estació disposarà de carregadors per a telèfons mòbils, aparcament per a bicicletes, aparcament amb carregadors per a patinets elèctrics, un monitor informatiu amb els horaris dels autobusos i diverses càmeres de seguretat. També es preveu renovar tot l'enllumenat dins de l'àmbit de la nova parada.


Per Gironella circulen diverses línies d'autobusos interurbans, com les que uneixen la Farga de Moles amb Barcelona; la Pobla de Lillet i Cambrils; Llívia i Barcelona; Prats de Lluçanès i Berga; la Pobla de Lillet i Barcelona; i Gironella i Berga. A banda, també hi ha les línies de transport a la demana que uneixen, respectivament, Montclar i la Quar amb Gironella.



Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12904 {"title":"Comencen les obres de l'estació de busos de Gironella","published_date":"2023-09-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43175-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12904"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-20/12904-comencen-obres-estacio-busos-gironella https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.