Caldes de Montbui reclamarà a l'Estat els diners espoliats durant el franquisme

El delegat Joan Borràs s'ha reunit amb l'alcalde del municipi del Vallès Oriental, Isidre PinedaL'Ajuntament de Caldes de Montbui ha identificat els béns requisats pel franquisme

Imagen del artículo Caldes de Montbui reclamarà a l'Estat els diners espoliats durant el franquisme


El delegat de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, es va reunir amb l'alcalde de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Isidre Pineda, el 12 de setembre. Durant la trobada es van tractar temes com la reclamació dels béns espoliats pel franquisme, els fons Next Generation i el projecte de l'Institut-escola Calderí-Pic de vent.

Més de 70.000 pessetes espoliades pel franquisme

L'Ajuntament de Caldes de Montbui ha elaborat l'estudi Les víctimes de l'espoli franquista a Caldes de Montbui, 1939-2023, amb el qual ha identificat els béns requisats a entitats i indústries del municipi. L'alcalde calderí va explicar al delegat Joan Borràs que, a partir d'aquesta investigació, el consistori reclamarà a l'Estat espanyol el retorn de les aproximadament 70.000 pessetes de l'època espoliades, entre d'altres, al menjador popular infantil o a la Caixa Rural.

Aquesta és la primera part de l'estudi, la qual s'ha centrat en l'espoli a entitats i empreses. La segona part determinarà quins béns es van requisar a persones físiques.

Per una altra banda, la reunió va servir per tractar les novetats sobre altres qüestions en marxa al municipi. Una d'elles és el projecte de l'institut-escola Calderí-Pic de vent. El març de 2023, el Departament d'Educació i l'Ajuntament van acordar el projecte de construcció del centre, que suposa la unió de l'escola El Calderí i de l'institut Pic de vent. El nou edifici, cofinançat per la Generalitat i el consistori, acabarà amb gairebé disset anys de mòduls prefabricats.

Durant la trobada també es va parlar sobre l'accés del municipi als fons europeus Next Generation amb l'objectiu de finançar la recuperació d'equipaments públics.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12848 {"title":"Caldes de Montbui reclamarà a l'Estat els diners espoliats durant el franquisme","published_date":"2023-09-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42679-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12848"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-18/12848-caldes-montbui-reclamara-diners-espoliats-durant-franquisme https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.