Empresa i Treball ha completat l'atorgament dels 15 MEUR de Fons Next Generation dedicats a la transformació digital del sector comercial

Imagen del artículo Empresa i Treball ha completat l'atorgament dels 15 MEUR de Fons Next Generation dedicats a la transformació digital del sector comercial

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Dels ajuts gestionats directament per la Generalitat, un 89,5% l'ha rebut empreses de comerç, i el 10,5% restant entitats i associacions de comerçEl comerç català també s'ha beneficiat de gairebé 33 milions d'euros rebuts pels ens locals i destinats a mercats sostenibles, zones turístiques i zones rurals

El departament d'Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ja ha completat l'atorgament dels15.087.182,49 euros de Fons Next Generation destinats a la transformació digital del sector comercial i dividits en dues convocatòries formalitzades a finals de 2022 i durant el primer semestre d'enguany.

Els destinataris d'aquestes dues partides de Fons Next Generation gestionades directament per la Generalitat han estat persones autònomes, petites i mitjanes empreses comercials titulars d'un establiment de comerç al detall i les entitats associatives de comerç i associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris. Tenint en compte això, un 84,5% dels ajuts s'ha concedit directament a empreses del sector i la resta, el 10,5%, a entitats i associacions comercials. Cada beneficiari ha pogut rebre una aportació única de fins el 80% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 75.000 euros i una inversió mínima de 2.000 euros.

En concret, en l'àmbit de les empreses de comerç s'han atorgat 13.496.989,54 d'euros. Els ajuts s'han concedit per projectes de noves tecnologies enfocats a la millora de diferents àrees de l'estratègia comercial en línia i de comunicació, del model de negoci i de l'experiència de compra, accions vinculades a la transformació del punt de venda i accions vinculades a la sostenibilitat i a l'economia circular.

Pel que fa a les entitats i associacions de comerç, s'hanatorgat 1.590.192,95 euros aper actuacions que incideixin en: la millora de l'atenció i relació i coneixement de les persones consumidores i la seva fidelització mitjançant l'ús de noves tecnologies i tècniques d'analítica avançada; l'impuls de canals digitals; l'impuls de publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals; l'ús de mètriques i anàlisis del mercat; l'adopció de solucions de ciberseguretat a nivell associatiu; l'adquisició de mobiliari i eines tecnològiques, o la posada en marxa de programes de formació destinats a millorar l'ús i gestió d'eines tecnològiques en el comerç, màrqueting digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats amb la venta online.

Next Generation per a mercats sostenibles, zones turístiques i zones rurals

A banda de les partides gestionades per la Generalitat de Catalunya, el sector comercial català també ha pogut beneficiar-se d'una altra partida de Fons Next Generation, en aquest cas atorgada directament als ens locals: es tracta de prop de 32 milions d'euros des de 2021 destinats a mercats sostenibles, zones turístiques i zones rurals i que han rebut els ajuntaments (majoritàriament, un 94,7% del total) i els ens supramunicipals (el 5,3% restant). Per àmbits, la major part d'aquests fons han anat destinats a mercats (73%), seguit de les zones turístiques (17%) i les zones rurals (1,3%).


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


  1. Twitter: @empresacat | @treballcat | @ccamcat
  2. Facebook: Empresa | Treball | CCAM
  3. Linkedin: Empresa | Treball
  4. Youtube: Empresa | Treball

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12747 {"title":"Empresa i Treball ha completat l'atorgament dels 15 MEUR de Fons Next Generation dedicats a la transformació digital del sector comercial","published_date":"2023-09-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41755-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12747"} catalunya Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM),Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-12/12747-empresa-treball-completat-atorgament-15-meur-fons-next-generation-dedicats-transformacio-digital-sector-comercial https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.