Neix CONTEMPORÀNIA High Craftsmanship Barcelona, la primera fira internacional dedicada a promoure l'alta artesania i l'excel·lència en el sector

Imagen del artículo Neix CONTEMPORÀNIA High Craftsmanship Barcelona, la primera fira internacional dedicada a promoure l'alta artesania i l'excel·lència en el sector

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Del 28 al 30 de setembre, al Palau de Pedralbes de Barcelona, tindrà lloc la primera edició d'aquest esdeveniment impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, i el gestor i curador cultural Le Département
  2. Més de 130 professionals de l'artesania i la creació d'arreu del món hi presentaran les seves propostes. I un circuit OFF oferirà exposicions per tota la ciutat
  3. El dia 29 de setembre, en el marc de CONTEMPORÀNIA, tindrà lloc el III Congrés Professional d'Artesania impulsat pel CCAM, enguany sota el lema "El món del luxe reivindica l'artesania. Prescriptors, mercats i connectors."
  4. El Govern de la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, juntament amb el gestor i curador cultural Le Département, impulsen CONTEMPORÀNIA High Craftmanship Barcelona, la primera fira internacional dedicada a promoure l'alta artesania i l'excel·lència en el sector, que se celebrarà del 28 al 30 de setembre al Palau de Pedralbes de Barcelona.

    Més de 130 professionals de l'artesania i la creació d'arreu del món presentaran les seves propostes basades en la innovació i la visió artística de l'artesania contemporània, mitjançant diferents tipus d'arts aplicades com la ceràmica, la joieria, la laca, el metall, el tèxtil, el vidre, el paper o la fusta.

    Entre ells hi ha 12 guanyadors de prestigioses fires de joieria d'art a nivell mundial; 23 artesans i artesanes representades per 3 galeries: Galeria Siat, Col·lecció Han i Galeria Rubén Torres; 33 artistes de 5 col·lectius: Sudakas Chile, JORGC, Bound by Jewellery Czech Republic, A Circulation by Shangai China, Sichuan Fine Arts; i 26 professionals de 4 institucions internacionals d'artesania: World Crafts Council Europe, Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), EOI - Fundesarte, World Crafts Council Africa.

    La selecció ha estat realitzada per un consell cultural, i s'ha centrat en el significat i la història de cada artista, en base al criteri que una obra d'artesania és més que un objecte, és una expressió d'humanitat a través de l'art . A partir d'aquesta premissa, les obres presentades a CONTEMPORÀNIA s'agrupen en tres eixos principals.

    En el primer, les obres són un reflex de la vida quotidiana en la ment de l'artista, la seva identitat, els seus sentiments i la seva història personal, a vegades tan complexa com en el cas de Tamara Marbl, guanyadora del Schmuck 2023, l'exposició de referència internacional en l'àmbit de la joieria d'autor.

    El segon eix és la consciència sostenible. Dins del món de l'artesania, la sostenibilitat ha portat al desenvolupament d'obres trencadores que utilitzen materials i mitjans innovadors per a transmetre missatges contundents sobre qüestions com l'emergència climàtica o la justícia social. Fabiana Gadano i el seu treball amb ampolles de plàstic en són un clar exemple.

    El tercer eix de CONTEMPORÀNIA es vincula amb l'artesania política, que pot actuar com a eina per a transformar les realitats polítiques i socials existents. Hi seran presents les impactants obres de l'artista ucraïnès Denis Music, que mostren l'actual situació de guerra que està vivint el seu país.

    En paral·lel a aquesta exhibició, més de 240 professionals participaran a l'OFF CONTEMPORÀNIA, un circuit que comptarà amb exposicions a les millors galeries i espais artístics de la capital catalana.

    Així mateix, dins el marc de CONTEMPORÀNIA, el divendres 29 de setembre tindrà lloc, en el mateix espai, el III Congrés Professional d'Artesania impulsat pel CCAM i sota el títol "El món del luxe reivindica l'alta artesania. Prescriptors, mercats i connectors."

    En aquesta tercera edició, el congrés abordarà les interaccions entre el luxe i l'artesania, on el respecte a la tradició, la creativitat i la innovació són comunes. El món del luxe cerca, necessita i reivindica l'alta artesania, des del disseny, la moda, les experiències vivencials, l'aparadorisme, la gastronomia, els museus o la concepció d'espais comuns i domèstics. El Congrés comptarà amb ponències de professionals de la comunicació i empreses.

    La fira CONTEMPORÀNIA s'adreça al gran públic i és d'accés gratuït. El III Congrés Professional d'Artesania s'orienta als i les professionals de l'artesania, és gratuït i requereix inscripció prèvia aquí.

    Properament es donarà a conèixer el programa detallat de CONTEMPORÀNIA i del III Congrés Professional d'Artesania.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12473 {"title":"Neix CONTEMPORÀNIA High Craftsmanship Barcelona, la primera fira internacional dedicada a promoure l'alta artesania i l'excel·lència en el sector","published_date":"2023-08-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/36904.webp","id":"12473"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-08-09/12473-neix-contemporania-high-craftsmanship-barcelona-primera-fira-internacional-dedicada-promoure-alta-artesania-excel-lencia-sector https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.