El Govern cedeix a L'Energètica les instal·lacions fotovoltaiques dels seus edificis

Imagen del artículo El Govern cedeix a L'Energètica les instal·lacions fotovoltaiques dels seus edificis

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'objectiu és unificar la gestió de la infraestructura pública de generació renovableL'Energètica i Infraestructures de Catalunya ja col·laboren per identificar els edificis i equipaments on instal·lar equips fotovoltaics de manera prioritàriaEl Govern també ha autoritzat la transferència de 58,9 milions d'euros a l'Energètica perquè inverteixi en noves instal·lacions els anys 2023 i 2024

El Consell Executiu ha aprovat avui la cessió a Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (l'Energètica) de tots els sistemes fotovoltaics existents o en curs d'execució en els immobles de la Generalitat, i també dels que s'impulsin a partir d'ara. La mesura té com a objectiu integrar tota la instal·lació dels sistemes fotovoltaics en la infraestructura pública de generació renovable i unificar-ne la gestió, i també inclou altres actuacions per establir el marc per a la projecció, execució i explotació d'aquest tipus d'equipaments. En aquest sentit, el Govern també ha autoritzat transferir 58,9 milions d'euros a L'Energètica perquè inverteixi en noves instal·lacions fotovoltaiques en cobertes d'edificis de la Generalitat durant els anys 2023 i 2024.

A més de la cessió, l'acord del Govern preveu que es defineixin uns criteris tècnics unificats i uns models comuns de prescripcions per caracteritzar les instal·lacions fotovoltaiques en l'àmbit de la Generalitat, que seran d'obligat compliment. Aquests criteris, que contemplaran l'execució, l'explotació i els protocols d'intercanvi d'energia, han de facilitar la gestió i optimitzar el rendiment del parc fotovoltaic. Els establirà la Direcció General del Patrimoni, en col·laboració amb L'Energètica i amb Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU, i d'acord amb les directrius de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

L'Energètica comptarà amb la col·laboració d'Infraestructures de Catalunya per a tot el procés de gestió, des de la prospecció d'emplaçaments i l'execució de les instal·lacions fins a la seva explotació, passant pel seu manteniment i l'operació tècnica. En aquest sentit, i a partir d'un cens inicial de 1.452 cobertes d'edificis i equipaments de la Generalitat, Infraestructures ja està elaborant una base de dades d'immobles susceptibles d'instal·lar-hi sistemes fotovoltaics en les condicions més avantatjoses. El llistat inclourà aquelles cobertes de fibrociment en la substitució de les quals pugui haver-hi espai per a la instal·lació d'equips fotovoltaics. En l'actualitat, la Generalitat té en servei 120 instal·lacions fotovoltaiques que totalitzen 17,6 MW de potència, de les quals 77 són d'autoconsum i la resta, de generació i venda d'energia.

Per materialitzar aquests projectes, el Govern ha acordat avui dotar L'Energètica amb 58,9 milions d'euros per invertir, a través d'Infraestructures de Catalunya, en la instal·lació de sistemes fotovoltaics en els edificis d'aquest llistat durant els anys 2023 i 2024. Per a l'any 2023, 19 milions d'euros —dels 25 milions del pressupost amb què es va dotar el projecte— es destinaran instal·lacions en cobertes dels edificis de la Generalitat, i el 2024 aquesta xifra ascendirà als 39,89 milions.

L'Energètica és el mitjà propi de la Generalitat per incidir sobre el sistema energètic català i millorar-lo, i contribuir així a accelerar la transició cap a un model energètic distribuït, amb cohesió territorial i participat per la ciutadania. Els seus àmbits essencials d'actuació seran la generació d'energia procedent de fonts renovables aprofitant el potencial de les instal·lacions, edificacions i infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic, així com la comercialització d'energia procedent de renovables, subministrant-la principalment a l'Administració de la Generalitat i també a altres administracions o a comunitats energètiques.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10647 {"title":"El Govern cedeix a L'Energètica les instal·lacions fotovoltaiques dels seus edificis","published_date":"2023-05-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/8cf975bd-b399-4713-87fa-3f917ce78e41.webp","id":"10647"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-23/10647-govern-cedeix-energetica-instal-lacions-fotovoltaiques-seus-edificis https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.