El COMEBE i el Departament de Cultura inicien la tercera edició del cicle 'Batalla de la Memòria: llegir per recordar'

El projecte, de foment de la lectura i de la memòria històrica que es va iniciar el 2021, continua enguany, amb la tercera edició, amb l'organització de contacontes infantils i de clubs de lectura presencials, tant infantils com d'adults a les biblioteques públiques de les Terres de l'Ebre

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) i la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya inicien, per tercer any, el projecte cultural de foment de la lectura centrat en la recuperació de la memòria històrica. L'objectiu és difondre la història recent i fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics tenint la literatura com a eix vertebrador. La Batalla de l'Ebre, per la seva importància històrica i l'impacte devastador que va tenir a les Terres de l'Ebre, continua sent la protagonista, però també es posarà el focus en la Guerra Civil Espanyola en general o en altres conflictes contemporanis.


El programa Batalla de la Memòria: llegir per recordar s'articula mitjançant diferents accions i formats. Durant l'edició d'enguany es faran 10 contacontes adreçats a públic infantil i 8 clubs de lectura amb la presència dels autors dels llibres escollits (4 infantils i 4 d'adults). El cicle d'enguany s'inicia el 14 d'abril, amb el primer club de lectura d'adults a la Biblioteca Municipal de Móra la Nova i continuarà a la resta de biblioteques durant tot el 2023.


Aquest projecte cultural es complementarà, en aquesta tercera edició, amb visites als espais històrics de la Batalla de l'Ebre gestionats pel COMEBE. D'aquesta manera, els participants dels clubs de lectura podran posar paisatges a la ficció que hauran llegit.


Sessions de contes


Sacs, contes per la pau, a càrrec d'Assumpta Mercader

L'activitat va adreçada a nens i nenes de 6 a 8 anys i es realitzarà durant la primavera del 2023 a les biblioteques dels municipis de Benifallet, Campredó, Les Cases d'Alcanar, Ginestar, Jesús, Mas de Barberans, Masdenverge, Riba-roja d'Ebre, Tivissa i la Torre de l'Espanyol.

S'iniciarà a la biblioteca de les Cases d'Alcanar el dia 19 de maig.


Clubs de lectura

Les obres escollides preveuen diferents obres literàries adreçades a públics de totes les edats.


Públic infantil

Fill de rojo, amb text de Joan Portell i il·lustracions d'Ignasi Blanch (Tantàgora, 2007), guanyador del Premi Llibreter 2008 -que concedeix el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya- en la categoria d'àlbum il·lustrat. És un àlbum dirigit als infants i joves sobre la Guerra Civil Espanyola i les seves conseqüències.

Aquestes sessions es faran a les biblioteques públiques dels municipis de Santa Bàrbara, Sant Jaume d'Enveja, el Perelló i Ascó. A totes elles assistirà presencialment l'autor del llibre, Joan Portell, a la trobada final del club de lectura.

La primera trobada amb l'autor serà el dia 30 de maig a les biblioteques de Santa Bàrbara i Sant Jaume d'Enveja.


Públic adult

Com vas perdre el braç, Balchowsky?, de Toni Orensanz (Normal, 2022). El periodista reconstrueix la figura del pianista manc de Chicago, membre de les Brigades Internacionals, que va perdre el braç dret a la Batalla de l'Ebre i que va esdevenir una llegenda de la contracultura als Estats Units.

Aquestes sessions per a adults es faran a les biblioteques de Móra la Nova, l'Aldea, Roquetes i Ulldecona. A totes elles assistirà presencialment l'autor del llibre, Toni Orensanz, a la trobada final del club de lectura.

S'inicia a la biblioteca de Móra la Nova el dia 14 d'abril.



Més informació:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

https://biblioteques.gencat.cat/

Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE)

https://batallaebre.org/





14 abril 2023





"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10146 {"title":"El COMEBE i el Departament de Cultura inicien la tercera edició del cicle 'Batalla de la Memòria: llegir per recordar'","published_date":"2023-04-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10146"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-14/10146-comebe-departament-cultura-inicien-tercera-edicio-cicle-batalla-memoria-llegir-recordar https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.