El Govern força l'executiu espanyol a complir els compromisos adquirits amb la signatura de convenis sobre el Catalunya Media City i noves infraestructures al Maresme i al Vallès

S'ha aprovat un acord que suposa el traspàs de 60 milions d'euros de l'Estat a la Generalitat per impulsar el hub audiovisual Catalunya Media CityL'Executiu autoritza els convenis per a l'execució d'obres en infraestructures al Maresme i de dos intercanviadors ferroviaris al VallèsEl 95,1% dels alumnes de primària de Catalunya han utilitzat el val escolar

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell Executiu, que "seguim forçant a l'Estat Espanyol perquè compleixi, doni sortida, a tots els compromisos adquirits amb aquest Govern". "Seguim avançant amb el compliment d'aquells acords que encara restaven pendents de l'anterior legislatura, perquè certament amb l'avançament electoral no es va poder arribar a materialitzar tot i, ara, anem per feina perquè tots els acords es concretin, s'executin i es materialitzin sense demora, un darrera l'altre" ha dit la portaveu.

En aquest sentit, Patrícia Plaja ha explicat que avui s'ha aprovat la cessió de 60 milions d'euros per part del govern espanyol a la Generalitat de Catalunya pel finançament del hub de l'audiovisual, la cultura digital i el videojoc, que ja es coneix com a Catalunya Media City i que s'ubicarà a les Tres Xemeneies. En concret, a la reunió d'avui s'ha aprovat la subscripció d'un conveni amb el govern espanyol que suposa la transferència a la Generalitat de 60 milions d'euros destinats a l'impuls d'aquest gran projecte. Segons Plaja, "aquest era un compromís encara no assolit pel govern de l'Estat, que ara desencallem".

Imagen del artículo El Govern força l'executiu espanyol a complir els compromisos adquirits amb la signatura de convenis sobre el Catalunya Media City i noves infraestructures al Maresme i al Vallès


El conveni el signaran el Departament de Cultura i el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, i els 60 milions estan destinats a l'inici de les primeres actuacions del Catalunya Media City, com ara la contractació i elaboració del projecte i de les obres a la Nau Turbines. És en aquest edifici on s'instal·laran els espais destinats a formació, recerca, desenvolupament i innovació que han de convertir Catalunya en un autèntic hub de referència internacional en aquest àmbit.Aquesta subvenció també servirà per iniciar la construcció de nous platós al Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a Terrassa, que també formarà part del projecte Catalunya Media City. La portaveu ha explicat que "aquest és un dels acords a que es va arribar amb l'anterior Govern de l'Estat i que fins al moment, tot i que s'havia anat avançant, no s'havia encara concretat."

Encara en la mateixa línia, en el compliment d'acords que restaven pendents amb l'Estat Espanyol, avui s'ha donat llum verda a la signatura de dos convenis: una part de les anomenades encomanes de gestió, obres que hauria de fer l'estat a Catalunya, però que transfereix els recursos i les executa la Generalitat per assegurar-nos que s'acaben fent.

Així, un dels convenis recull les necessitats perquè s'executin les obres de millora d'infraestructures al Maresme i l'altre concreta els detalls per a la construcció de dos intercanviadors a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) que permetran connectar la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la xarxa de Rodalies i donar més robustesa al sistema de transport públic. En matèria d'infraestructures, també hi ha novetats i avenços, en relació amb les encomanes acordades amb el Govern espanyol. Avui s'han aprovat dos convenis perquè s'executin dues obres de millores rellevants a la zona del Maresme i a Sant Cugat.

Segons ha explicat la portaveu, "les actuacions en infraestructures de la mobilitat al Maresme previstes, venen de lluny, de tan lluny que tenen el seu antecedent en un acord signat entre el Govern català i govern de l'Estat l'any 2009 per al traspàs a la Generalitat de l'N-II entre Montgat i Tordera i per portar a terme obres de millora del corredor. L'Estat va transferir a la Generalitat només 90 dels 400 milions d'euros previstos a l'acord i el protocol formalitzat ara amb l'Estat recull aquell deute pendent que, actualitzat a l'IPC, es xifra en 384 MEUR". La pacificació i integració de l'N-II i la millora de la connectivitat de la C-32 són els eixos principals del Pla d'actuacions que inclou el Conveni aprovat avui pel Govern. 

L'altre pas endavant, formalitzat ja avui en un altre conveni, concreta els detalls per a la construcció de dos intercanviadors a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) que permetran connectar la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la xarxa de Rodalies i donar més robustesa al sistema de transport públic. "Amb aquest mecanisme, el que es vol evitar és la manca d'execució sistemàtica dels successius governs de l'estat espanyol amb les obres a Catalunya, fent-ho des d'aquí, des de la Generalitat, ens assegurem que es duran a terme" ha conclòs la portaveu.

El Govern rebaixarà l'IRPF als contribuents amb ingressos de menys de 33.000 euros

En resposta a les preguntes dels periodistes, la portaveu del Govern ha confirmat que s'inclourà a la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos una rebaixa de l'IRPF a tres quartes parts dels contribuents, a tots aquells que tinguin ingressos de 33.000 euros o menys. "És per ajudar a la ciutadania en un moment on la inflació es elevadíssima, a banda de seguir prestant ajuts directes per als col·lectius que ho necessitin, també és convenient donar aquest ajut fiscal a les classes mitjanes i baixes" ha assegurat Patrícia Plaja, que ha afegit que "en algun d'aquests trams d'IRPF els ciutadans estaven a la part alta de l'Estat, i amb la reforma això deixa de ser així". La portaveu de l'executiu ha explicat que està previst que aquesta tarda la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos, necessària per aprovar els comptes del 2024, passi pel Consell Tècnic i comenci així la seva tramitació.

Un 95,1% dels alumnes de primària han utilitzat el val escolar

Avui el Govern ha fet balanç de l'ús que s'ha fet aquest curs del val escolar entre els alumnes de primer i sisè de primària. Un 95,1% dels alumnes de primària han utilitzat el val escolar per adquirir material escolar fins al 30 de novembre, data en la qual finalitzava el termini per emprar-los. En concret, són 424.838 els alumnes els que han aprofitat aquest ajut en els més de 2.000 establiments que es van adherir a la iniciativa. En total, s'han bescanviat 849.619 vals per un import de 42,3 milions d'euros.

La portaveu del Govern ha explicat que "de cara al proper curs s'amplia el nombre d'alumnes i podran beneficiar-se també els estudiants de secundària. L'import pressupostat per aquesta iniciativa és de 55 milions d'euros i en aquesta futura edició els alumnes rebran dos vals de 35 euros, per un import total de 70 euros".

Per últim, Patrícia Plaja ha destacat també que el Govern, de la mà de la Fundació Vicki Bernadet, ha aprovat avui el Protocol de protecció d'infants i adolescents davant la violència en l'àmbit esportiu. Es tracta d'un protocol que recull actuacions en diferents àmbits, com la prevenció i la detecció precoç de possibles situacions de risc. Els objectius principals assegurar que en casos de violència hi haurà la diligència necessària i incorporar la mirada de la perspectiva de gènere en la prevenció i tractament de les situacions de violència envers infants i adolescents.



Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
788 {"title":"El Govern força l'executiu espanyol a complir els compromisos adquirits amb la signatura de convenis sobre el Catalunya Media City i noves infraestructures al Maresme i al Vallès","published_date":"2023-12-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"gov_agreements","category_text":"Acuerdos de Gobierno","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/05\/14\/40\/47905831-806e-4163-9cfa-491d8e4f2992.JPG","id":"788"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/gov_agreements/2023-12-05/788-govern-forca-executiu-espanyol-complir-compromisos-adquirits-signatura-convenis-catalunya-media-city-noves-infraestructures-maresme-valles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.