Reconeixement del grau de discapacitat i la gestió de la dependència en l'àmbit territorial de Catalunya

Imagen del artículo Reconeixement del grau de discapacitat i la gestió de la dependència en l'àmbit territorial de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a gencat.cat

Consulta pública prèvia sobre el projecte de decret pel qual es regula el procediment per al reconeixement del grau de discapacitat i la gestió de la dependència en l'àmbit territorial de Catalunya.

La finalitat és tractar de resoldre els problemes existents en l'actualitat en el marc del procediment de reconeixement del grau de discapacitat i de la gestió de la dependència i aconseguir millorar la situació social i econòmica de les persones amb discapacitat i/o en situació de dependència.

Objectiu principal:

Aquesta consulta té com a objectiu conèixer l'opinió sobre el procediment per al reconeixement del grau de discapacitat i la gestió de la dependència del conjunt de la ciutadania i, en especial, del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o en situació de dependència i de les seves famílies, així com de les entitats, col·legis professionals i administracions públiques amb competències en la gestió d'aquests procediments, a fi de detectar els problemes existents en el sistema actual i poder-los solucionar o millorar mitjançant una nova norma.

L'elaboració d'aquesta nova norma té com a finalitat millorar la protecció de les persones amb discapacitat i/o en situació de dependència i, concretament, assolir els següents objectius:

- Millorar i agilitzar el procediment per al reconeixement del grau de discapacitat i de la gestió de la dependència.

- Reduir les llistes d'espera per a la valoració del grau de discapacitat i de la gestió de la dependència i escurçar els terminis de citació.

Propostes i preguntes per a orientar les aportacions:

- Considera que s'ha descrit adequadament el problema? Hi ha aspectes que no s'han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l'Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s'estiguin produint actualment que no s'han posat en relleu a la documentació? (p. ex., que no s'hagin identificat adequadament els afectats, no s'hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc.).

- S'haurien de preveure altres objectius diferents?

- Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s'hagin tingut en compte i que siguin rellevants?

- Considera que existeixen altres mecanismes per reduir els temps d'espera en les valoracions i en l'atorgament de prestacions en l'àmbit de la discapacitat i la dependència?

Per fer arribar les teves aportacions has d'adreçar-te a l'apartat propostes del menú superior. Per realitzar la proposta hauràs d'estar donat d'alta al portal.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
5601 {"title":"Reconeixement del grau de discapacitat i la gestió de la dependència en l'àmbit territorial de Catalunya","published_date":"2024-05-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"citizen_participation","category_text":"Consulta previa","image":"https:\/\/participa.gencat.cat\/rails\/active_storage\/blobs\/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2wwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7fc33e2fed125d867ca1b29d65ea112673472300\/OIP.jpg","id":"5601"} catalunya Departament de Drets Socials,Participació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/citizen_participation/2024-05-13/5601-reconeixement-grau-discapacitat-gestio-dependencia-ambit-territorial-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.