Anuncio sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo para la provisión definitiva de una plaza de técnico/a superior en informática, por promoción interna (exp. 2025/7359)
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
La Junta de Govern Local reunida en sessió amb caràcter ordinari el dia 26 de juny de 2025 va acordar aprovar les bases i la convocatòria del procés selectiu per a la cobertura definitiva d'una plaça de tècnic/a superior en informàtica (subgrup A1) de la plantilla de personal funcionari, a cobrir pel sistema de concurs oposició, promoció interna.
Per sol·licitar prendre part en el procés selectiu, les persones aspirants hauran de presentar la instància, mitjançant el tràmit previst a la seu electrònica de l'Ajuntament, Ajuntament de Calonge i Sant Antoni - Tràmits i Gestions - Recursos Humans.
El termini de presentació d'instàncies dins el termini improrrogable de 20 dies hàbils des de l'endemà al de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
PROVES SELECTIVES PER A LA COBERTURA D'UNA PLAÇA DE TÈCNIC/A SUPERIOR EN INFORMÀTICA, SUBGRUP A1, PEL PROCEDIMENT DE CONCURS OPOSICIÓ PROMOCIÓ INTERNA.
És objecte d'aquestes bases regular els aspectes específics del procés selectiu per la cobertura definitiva d'una plaça de tècnic/a superior en informàtica, vacant a la plantilla de personal funcionari, pel procediment de concurs-oposició promoció interna, subgrup A1, en tot allò que no hagin determinat les bases generals, aprovades per la Junta de Govern Local de data 10 d'abril de 2025 i publicades íntegrament al BOP de Girona número 72 de data 14 d'abril de 2025 i al DOGC número 9397 de data 23 d'abril de 2025, o el que es determini en aquestes bases específiques de forma diferent. Aquesta plaça està inclosa a l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2025.
Característiques de la plaça
- Denominació: tècnic/a superior en informàtica
- Nombre de places: 1
- Sistema de selecció: concurs oposició promoció interna.
- Exercicis: seran els que s'especifiquen a continuació, amb caràcter obligatori i eliminatori, a excepció de l'entrevista que serà opcional i no eliminatòria.
- Funcions: s'encarrega de l'administració i el manteniment de la xarxa de comunicacions i de telefonia de l'Ajuntament; gestiona i supervisa la infraestructura informàtica de la institució, les diferents eines d'administració electrònica, les diferents eines virtuals, així com els dominis web del Consistori i els seus servidors; dona suport tècnic a les diferents àrees/unitats pel que fa a eines informàtiques, programari o problemes diversos; s'encarrega de les relacions amb els proveïdors relacionats amb la Unitat; així com aquelles altres funcions de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.
- Requisits específics:
- Grup de classificació: A, subgrup A1.
- Haver prestat serveis efectius durant un mínim de dos anys com a funcionari/ària de carrera a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni en cossos o escales del grup de titulació immediatament inferior al del cos de l'escala al qual es pretengui accedir (grup A, subgrup A2) o com a personal laboral fix en places equiparades al grup A, subgrup A2.
- Estar en situació de servei actiu, serveis especials o serveis en altres administracions públiques, o en qualsevol altra situació que comporti reserva de lloc o de destinació, a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.
- Titulació necessària: estar en possessió de grau universitari en Enginyeria Informàtica, Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions o equivalent. En el cas de titulacions estrangeres aquestes hauran de disposar de la corresponent homologació que la validi a tot el territori nacional.
- Nivell de coneixement de la llengua catalana: comprensió i expressió oral i coneixement escrit. L'acreditació documental del nivell de suficiència de català (C1) atorgat per la Secretaria de Política Lingüística o equivalent, servirà per eximir de la realització de qualsevol altra prova de valoració.
Procés de selecció
- Fase d'oposició
1r exercici. Prova teòric pràctica.
Consistirà en respondre per escrit, durant el període que determini el tribunal, que no podrà ser superior a 2 hores i 30 minuts, 4 preguntes curtes i dos supòsits pràctics plantejats pel tribunal immediatament abans de realitzar l'exercici, relacionats amb el temari annex i les funcions pròpies de la plaça a cobrir.
L'exercici es puntuarà fins a un màxim de 40 punts, i caldrà una puntuació mínima de 20 punts per superar-lo.
Es valorarà especialment en aquest exercici el nivell de formació general, la composició gramatical i la claredat d'exposició.
Els exercicis podran ser llegits per les persones aspirants davant el tribunal, qui podrà formular les preguntes que consideri necessàries per tal d'aclarir els aspectes de l'exposició que consideri oportú.
En aplicació del que preveu l'article 103 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el temari d'accés es redueix en aquells àmbits ja superats per a l'accés a les places del subgrup A2.
Els criteris de valoració que tindrà en compte el Tribunal per valorar aquests casos seran:
- Els coneixements acreditats relatius al contingut del temari i la capacitat per aplicar-los a situacions de la pràctica professional (95% del total de la puntuació).
- L'estructuració i qualitat de l'expressió i de la presentació (3% del total de la puntuació)
- La capacitat analítica i de síntesi (2% del total de la puntuació).
2n exercici. Prova de català.
Valoració dels coneixements orals i escrits de la llengua catalana, mitjançant una prova de nivell equiparable al nivell de Certificat de nivell de suficiència de català (C1), que es correspon amb el nivell C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).
Les persones aspirants poden quedar exemptes de la realització d'aquest exercici mitjançant l'aportació de certificat de nivell de suficiència (C1) de la Secretaria General de Política Lingüística o equivalent.
La valoració de coneixements de llengua catalana respecte de les persones aspirants que no acreditin el nivell exigit, es farà mitjançant prova escrita, i la valoració serà d'APTE o NO APTE.
Fase de concurs:
La valoració màxima total no podrà superar els 8 punts, d'acord amb el barem següent:
Qualificació de mèrits:
a. Serveis prestats en llocs de treball amb funcions relacionades amb el contingut de la plaça convocada, dins del subgrup A2, a l'administració pública, fins a un màxim de 5 punts:
- A l'administració local: 0,10 punts/mes
- A d'altres administracions públiques: 0,05 punts/mes
b. Estudis, cursets i seminaris realitzats i directament relacionats amb la plaça a cobrir.
- Els cursos i altres formacions no reglades es valoraran a raó de 0,01 punts per hora de formació acreditada.
- Es valoraran només els certificats de cursos i altres formacions no reglades on s'especifiquin les hores de formació i realitzats per organismes oficials (administracions públiques), sindicats, col·legis oficials, universitats, i reconeguts o homologats per un organisme oficial.
- Es tindran en compte tots els cursos i formacions no reglades relacionades amb la prevenció de riscos laborals relacionades amb el lloc de treball i els d'àmbit d'igualtat, ja sigui realitzada per organismes oficials o per centres privats.
- Altres certificats/titulacions a valorar:
- Nivell superior de català a l'exigit a les bases específiques: 0,40 punts
- L'ACTIC o equivalent es valorarà en 0,25 punts disposar d'un d'ells (només es puntuarà un únic títol)
- Els certificats de professionalitat relacionats amb el lloc de treball es valoraran en 0,40 punts.
Fins a un màxim de 2 punts.
No es valoraran les accions formatives que tractin sobre normatives que ja no siguin vigents en la data de finalització del període de presentació d'instàncies.
En relació a les accions formatives relacionades amb programaris informàtics només es valoraran les realitzades els darrers quinze anys.
c) Possessió de titulació universitària (grau, màster o postgrau), diferent a l'exigida si es requereix per participar al procés de selecció, que sigui rellevant per al desenvolupament de la plaça que es convoca, 1 punt.
L'experiència professional en les administracions o empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent amb indicació expressa de l'escala, subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida. Els mèrits per serveis prestats en aquesta Corporació no caldrà que s'acreditin documentalment i s'admetran i valoraran en base a les dades que obrin als expedients personals de les persones aspirants.
Entrevista personal
Les persones aspirants se sotmetran a una entrevista, si el Tribunal ho considera oportú, per tal que es puguin valorar els següents factors:
- Efectivitat individual
- Planificació, organització i avaluació de serveis públics
- Aprenentatge permanent
- Comprensió interpersonal
- Presa de decisions
- Treball en equip
No tindrà caràcter eliminatori i la puntuació màxima serà de 2 punts.
El tribunal podrà comptar amb la col·laboració d'una persona especialista en entrevistes de selecció.
La puntuació obtinguda en aquesta fase incrementarà la del conjunt de les proves de la fase d'oposició en cas que el sistema de selecció sigui el concurs oposició, en els quals la fase de concurs no serà eliminatòria. Aquesta puntuació no podrà ser aplicada per superar les diferents proves obligatòries de la fase d'oposició.
El Tribunal podrà, en els casos que determini i prèvia notificació/comunicació als interessats, establir la realització d'una entrevista per contrastar els mèrits de les persones aspirants, la seva experiència i aptitud per al desenvolupament de la plaça convocada.
Temari:
1. Invalidesa dels actes administratius. Revisió d'ofici dels actes administratius.
2. Els contractes administratius: concepte, principis i tipologia de contractes públics. Els contractes menors.
3. Àmbit d'aplicació, durada i pròrroga dels contractes administratius.
4. El preu, el valor estimat del contracte, pressupost base de licitació, revisió de preus i garanties en la contractació pública.
5. Procediments de selecció del contractista, criteris d'adjudicació. Adjudicació i formalització del contracte. Subrogació de personal.
6. Protecció de dades de caràcter personal al sector públic: normativa reguladora, objectius, principis establerts al RGPR. Drets de la persona titular de les dades.
7. Planificació estratègica dels sistemes d'informació. La Transformació Digital i l'impacte en les organitzacions locals.
8. Principis bàsics de l'Administració Electrònica. Solucions de gestió documental i arxiu electrònic.
9. Solucions CRM (Customer Relationship Management).
10. Serveis digitals geogràfics: definició, funcions i tipus d'informació.
11. Direcció i gestió de projectes de tecnologies de la informació. Tipus de projectes. Responsabilitats del Cap de projecte. Metodologies (PMBOK, Scrum ...). Qualitat del serveis: Norma ISO 20000.
12. Xarxes de telecomunicacions. Conceptes. Mitjans de transmissió. Commutació de circuits i paquets. Protocols d'encaminament. Infraestructures d'accés. Interconnexió de xarxes. Qualitat del servei.
13. Gestió d' identitats. MFA. Directory Actiu. Protecció multifactorial.
14. Gestió d'Incidents de Ciberseguretat.
15. Us del Power BI. BigData i entorns de DataLake.
16. Desenvolupament APPS. Conceptes de DevOps i FinOps.
17. El model Entitat Relació.
18. Gestió de la Qualitat del Programari.
19. Tecnologia Blockchain: Característiques i casos d'ús.
20. Desenvolupament d'aplicacions natives al núvol. Disseny d'una arquitectura de Microserveis. Arquitectura basada en serveis (SOA).
21. La seguretat en el nivell aplicació. Protecció de serveis web, bases de dades i interfícies d'usuari.
22. La Intel·ligència Artificial: tipus i nivells de complexitat, riscos i biaixos.
23. Eines de treball col·laboració en entorn Microsoft 365.
24. Plataforma de Gestió de Dispositius Mòbils (MDM).
25. Bases de dades: SQL (Structured Query Language).
26. Sistemes SAN i Nivells de RAID (Redundant Array of Independent Disks).
27. Sistemes de Backup model 3-2-1. Backup i mitjans de protecció contra ransomware. Continuïtat del negoci, Disaster Recovery.
28. Models de computació híbrids (On premises i al Núvol).
29. Centres de Processament de Dades (CPD): nivells de protecció, components.
30. Internet i els seus components: arquitectura, protocols, dominis i DNS.
31. Protocols, estructura i adreçament: TCP/IP v4 i MPLS.
32. Seguretat de sistemes. L'Esquema Nacional de Seguretat. Adequació a l'Esquema Nacional de Seguretat. Estratègia Nacional de Seguretat. CCN-STIC. La protecció de dades de caràcter personal. Nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD). Canvis respecte a la LOPD. El Delegat de Protecció de Dades (DPD): funcions i responsabilitats. Directiva NIS2.
33. Certificats digitals i autentificació electrònica. Signatura electrònica. Protecció de l'accés remot.
Calonge i Sant Antoni, 2 de juliol de 2025