ANUNCIO relativo a la convocatoria del proceso de participación ciudadana mediante consulta popular no referendaria a iniciativa ciudadana sobre el Proyecto de la nueva zona industrial Les Planes del Vent (exp. 873/2024).

DECRET D'ALCALDIA

Expedient núm.: 873/2024

Consulta popular sobre el projecte de la nova zona industrial «Les Planes del Vent»

 

ANTECEDENTS DE FET

 

PRIMER. El 5 de febrer de 2024, amb núm. de registre d'entrada 2024-E-RC-611, el Sr. Carles Castelló Coso, amb DNI 39721612Z, com a membre delegat de la Comissió promotora de la consulta popular no referendària per iniciativa ciutadana sobre el nou projecte industrial «Les Planes del Vent», va presentar una sol·licitud de consulta popular no referendària sobre el projecte industrial «Les Planes del Vent».

 

SEGON. Mitjançant el Decret d'Alcaldia núm. 2024 - 0516 del 15 de maig, es va admetre a tràmit la sol·licitud de consulta popular no referendària sobre el projecte industrial «Les Planes del Vent», presentada el 5 de febrer de 2024, amb núm. de registre d'entrada 2024-E-RC-611, pel Sr. Carles Castelló Coso, amb DNI 39721612Z, com a membre delegat de la Comissió promotora de la consulta popular no referendària per iniciativa ciutadana sobre el nou projecte industrial «Les Planes del Vent».

 

TERCER. L'11 de juliol de 2024, amb núm. de registre d'entrada 2024-E-RC-3344, el Sr.Carles Castelló Coso, amb DNI 39721612Z, com a membre delegat de la Comissió promotora de la consulta popular no referendària per iniciativa ciutadana sobre el nou projecte industrial «Les Planes del Vent», va presentar 374 signatures de suport a la consulta popular per a la seva validació.

 

QUART. El 17 de juliol de 2024, tal com s'estableix en l'article 37 de la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana, es va procedir a la validació de les signatures, resultant 311 signatures vàlides i 63 de no vàlides.

 

FONAMENTS DE DRET

— El títol II de la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana.

— L'article 71 de la Llei 7/1985, del 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

 

Per tot això,

 

RESOLC

 

PRIMER. Aprovar la convocatòria del procés de participació ciutadana mitjançant consulta popular no referendària a iniciativa ciutadana, per a demanar l'opinió als veïns i veïnes del nucli de la Bisbal del Penedès i de la Urbanització La Miralba sobre la qüestió següent:

 

«Està d'acord amb el canvi de classificació dels terrenys agraris de la zona del Masos per la construcció d'un nou polígon logístico-industrial a la Bisbal del Penedès?

( ) Sí

( ) No

El sentit del vot, en resposta a la pregunta formulada, es realitzarà marcant una creu únicament en un dels apartats.»

 

SEGON. Disposar que les persones amb dret a participar en aquesta consulta són:

- totes les persones majors de setze anys amb residència legal inscrites al padró municipal d'habitants del nucli i la urbanització de la Miralba de La Bisbal del Penedès, a data 17 de juliol de 2024.

- totes les persones nascudes entre el 18/07/2008 i l'01/09/2008 (ambdós incloses) amb residència legal inscrites al padró municipal d'habitants del nucli i la urbanització de la Miralba de La Bisbal del Penedès, a data 17 de juliol de 2024.

 

TERCER. Establir que l'única modalitat de votació sigui la presencial i que la votació s'efectuï el diumenge 1 de setembre entre les 09:00h i les 20:00h.

 

QUART. Aprovar els annexes del present Decret:

- Annex I: les normes específiques de la consulta

- Annex II: memòria econòmica

- Annex III: papereta de votació

- Annex IV: Sobre núm. 1 amb l'acta de constitució i l'acta de recompte de les meses

- Annex V: Sobre núm. 2 per a l'entrega de documentació a la comissió de seguiment

- Annex VI: Llista numerada de participants

- Annex VII: Acta de constitució de les meses

- Annex VIII: Acta de recompte/sessió de les meses

- Annex IX: Acta de recompte definitiu de la comissió de seguiment

 

CINQUÈ. Obrir un termini de quinze dies per tal que les organitzacions socials o professionals interessades puguin manifestar la voluntat de formar part del procés de consulta. Tenen, en tot cas, la condició d'organització social interessada aquelles organitzacions amb personalitat jurídica l'objecte de les quals tingui relació amb l'objecte de la consulta, així com les formacions polítiques i regidors i regidores amb representació a l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès.

 

SISÈ. Publicar aquest Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al taulell d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament als efectes del que disposa l'article 12.2 de la Llei 10/2014, de 26 de setembre.

 

SETÈ. Comunicar aquest Decret a la Comissió de Control de les consultes Populars no Referendàries de la Generalitat de Catalunya i a la comissió Promotora.

 

VUITÈ. Donar compte d'aquest Decret al Ple municipal en la propera sessió ordinària que celebri.

 

La Bisbal del Penedès, 22 de juliol de 2024

 

Agnès Ferrè Cañellas

Alcaldessa

 

 

ANNEX I. REGLES ESPECÍFIQUES PER A LA CONVOCATÒRIA D'UNA CONSULTA POPULAR NO REFERENDÀRIA D'INICIATIVA CIUTADANA, PER A SOTMETRE A LA CONSIDERACIÓ DE LA CIUTADANIA SOBRE LA IMPLANTACIÓ DE LA NOVA ZONA INDUSTRIAL LES PLANES DEL VENT

 

 

Capítol I. Objecte i naturalesa jurídica

 

Article 1.- Objecte

L'objecte de la consulta és garantir el debat i deliberació entre la ciutadania sobre la implantació de la nova zona industrial «Les Planes del Vent».

 

Article 2. Naturalesa jurídica

De conformitat amb la naturalesa de les consultes populars no referendàries, el resultat d'aquesta consulta no serà vinculant per l'Ajuntament.

 

 

Capítol II. Sistema de Garanties

 

Article 3. Comissió de seguiment de la consulta

3.1 Es constituirà una única comissió de seguiment, amb seu a l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès, ubicat al Carrer Major, 21, amb les funcions que estableix l'article 17 de la Llei 10/2014, de 26 de setembre, de consultes populars no referendàries.

3.2 La comissió de seguiment és l'òrgan que s'encarrega de vetllar que el procés participatiu s'ajusti a les regles específiques de la convocatòria. Per això actuarà amb plena autonomia i independència en l'exercici de les seves funcions.

3.3 La comissió de seguiment estarà formada per cinc membres empleats i empleades públiques de l'Ajuntament i la Jutgessa de Pau:

- Secretària de la Corporació, qui la presidirà

- Interventora Municipal

- Jutgessa de Pau

- Tresorer Municipal

- Administratiu/va

3.4 Els membres de la comissió de seguiment seran nomenats mitjançant resolució de l'Alcaldia, un cop publicada la convocatòria de la consulta al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Article 4. Mesa de consulta

4.1 Hi haurà dues meses de consulta que es constituiran al local de consulta establert a l'article 10.

Mesa A: cognoms de la A a la L

Mesa B: cognoms de la M a la Z

4.2 La mesa de consulta estarà formada per tres membres, entre els empleats i empleades públiques de l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès que faran les funcions de president/a i de gestors de la mesa. Podran formar part de la mesa, amb veu però sense vot i en qualitat d'interventors/es, les persones acreditades per les diferents organitzacions interessades.

4.3 Els membres de la mesa i els seus suplents seran nomenats mitjançant resolució de l'Alcaldia, una vegada publicada la convocatòria de la consulta al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

4.4 En cas d'absència d'un titular de la mesa, el lloc es cobreix, de forma successiva, amb l'ordre següent:

- Els suplents nomenats mitjançant resolució de l'Alcaldia.

- Qualsevol empleat o empleada públic de l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès.

- Per la primera persona que es presenti a la mesa per a votar i accepti formar-ne part.

4.5 La mesa es podrà constituir amb els seus tres membres, un dels quals actuarà com a president o presidenta. En el cas que no es pugui constituir la mesa, la comissió de seguiment haurà d'adoptar les mesures oportunes per a la seva constitució, encara que sigui en una hora posterior a la fixada inicialment.

4.6 En tot cas els membres de la mesa hauran d'aixecar una acta de constitució (Annex VII) que haurà de ser signada i lliurada als membres de la comissió de seguiment.

4.7 La mesa sempre haurà de comptar, en tot cas, amb la presència de dos dels seus membres durant tota la jornada.

4.8 La votació presencial es farà davant la mesa de la consulta, dins l'horari establert, mitjançant una única papereta i en sobre de votació tancat, que s'introdueix en una urna.

 

Article 5. Organitzacions interessades

5.1 Són organitzacions interessades, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 10/2014, les organitzacions socials o professionals amb personalitat jurídica, l'objecte de les quals tingui relació amb l'objecte de la consulta. També ho són les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès.

5.2 Les organitzacions interessades que vulguin participar a la consulta podran sol·licitar-ho en un termini de quinze dies a comptar des de la data de publicació del decret de convocatòria al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya).

5.3 En la sol·licitud, les organitzacions socials o professionals hauran d'adjuntar la documentació necessària que permeti verificar la relació entre el seu objecte social i el de la consulta. Per aquesta finalitat hauran d'aportar una còpia compulsada, o l'original i una còpia que es compulsarà a les oficines municipals, dels seus estatuts i la composició dels seus òrgans de govern.

5.4 D'acord amb l'article 13.4 de la Llei 10/2014, la Comissió de Control declararà, si és el cas, la condició d'organització interessada mitjançant una resolució motivada. Aquesta declaració no serà necessària en el cas de formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès que ja tenen la condició d'interessades.

 

 

Capítol III. Difusió institucional i campanya

 

Article 6 Període difusió institucional

6.1 Un cop convocada la consulta, quedarà obert el període de difusió institucional previst a l'article 12.3 de la Llei 10/2014, de 26 de setembre. Aquest període acabarà a les 24:00h del diumenge 11 d'agost.

6.2 L'Ajuntament de La Bisbal del Penedès durà a terme a través de la revista municipal Torre de Guaita, la pàgina web www.bisbalpenedes.com i les xarxes socials del consistori una campanya informativa de caràcter institucional d'acord amb l'article 12.3 de la Llei 10/2014 sense que en cap cas es pugui influir sobre la decisió de participar, ni sobre l'orientació de la resposta, garantint la transparència, la igualtat d'oportunitats i el respecte al pluralisme polític.

 

Article 7. Campanya

7.1 La campanya informarà i permetrà el contrast d'opinions sobre l'objecte de la consulta que es convoca, i demanarà la participació a totes les persones amb dret a vot.

7.2. La campanya s'iniciarà l'endemà del dia de la publicació del Decret de convocatòria al DOGC i finalitzarà a les 24:00 hores del divendres 30 d'agost de 2024.

 

Article 8. Utilització d'espais públics per a la campanya i espais informatius en els mitjans de comunicació

8.1 El període d'utilització dels espais públics s'iniciarà l'endemà del dia de la publicació del Decret de convocatòria al DOGC fins al divendres 30 d'agost del 2024, ambdós inclosos.

8.2. Els locals oficials i llocs públics d'ús gratuït, per a la celebració dels actes de la campanya són els que es referencien a continuació:

 

DENOMINACIÓ

LOCALITZACIÓ

NOMBRE DE PLACES DISPONIBLES

ÚS HABITUAL

HORARI DISPONIBLE

Planta baixa del local municipal

C. Jacint Verdaguer, 30

40

Local social

-De dilluns a diumenge: 10:00h a 21:00h

-El dimecres 14 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

Local social urb. La Miralba. Sala

C. Gladiol, 6 B

50

Local social

-De dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

Local social urb. La Miralba. exterior

C. Gladiol, 6 B

100

Local social

-De dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

Centre Municipal de Cultura. Auditori Salbà.

Plaça Major, 11-13

75

Local cultural

-De dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h

-El dimarts 13 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

Places públiques del municipi

Plaça Major

150

Plaça pública

-De dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h

-El dimecres 14 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

-El divendres 16 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El diumenge 11 d'agost només de 17:00h a 21:00h

Places públiques del municipi

Plaça Pau Casals

150

Plaça pública

-De dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h

-El diumenge 11 d'agost només de 17:00h a 21:00h

-El dimarts 13 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dimecres 14 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

-El dissabte 17 d'agost no es pot utilitzar

 

Places públiques del municipi

Plaça de l'església

150

Plaça pública

-De dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h

-El diumenge 11 d'agost només de 17:00h a 21:00h

-El dimarts 13 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dimecres 14 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dijous 15 d'agost no es pot utilitzar

-El divendres 16 d'agost només de 10:00h a 14:00h

-El dissabte 17 d'agost només de 18:00h a 21:00h

-El diumenge 18 d'agost només de 18:00h a 21:00h

-El dilluns 19 d'agost només de 10:00h a 14:00h

 

 

8.3. El material municipal disponible pels actes de la campanya per la consulta popular no referendària d'iniciativa ciutadana, en els llocs autoritzats, s'han de sol·licitar (especificant el número exacte) amb la petició d'espais, i són els que es referencien a continuació:

-Taules i cadires

-Ús del projector i la pantalla a l'auditori del Centre Municipal de Cultura

8.4 Les sol·licituds per a l'ús de locals i espais públics es formularan mitjançant instància genèrica durant la primera setmana següent a la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i hauran d'incloure l'ordre de preferència i prioritat dels diferents espais públics. En el supòsit que diverses organitzacions o formacions polítiques sol·licitin un mateix local o espai públic per al mateix dia i la mateixa franja horària, tindrà preferència en l'assignació aquella organització i/o formació política que hagués presentat la sol·licitud en primer lloc. En cas de coincidir en el dia de la sol·licitud, la preferència ho serà aquella que l'hagués presentat més d'hora.

8.5 La Comissió de Seguiment assignarà els espais i material municipal a les organitzacions i formacions polítiques i regidors i regidores interessades que els haguessin sol·licitat segons les prescripcions del punt anterior, i ho comunicarà als sol·licitants.

8.6. Es reserven com a llocs especials gratuïts per a la col·locació de cartells i, en el seu cas, pancartes i cartells penjats a pals o fanals, els que es referencien a continuació:

 

LOCALITZACIÓ

ESPAI

La Bisbal del Penedès, nucli urbà

Fanal

Urbanització la Miralba

Fanal

Plaça Sant Jordi

Taulell d'anuncis

Carrer Balmes

Taulell d'anuncis

Avinguda Colom

Taulell d'anuncis

 

 

Les pancartes, cartells i banderoles s'hauran de treure els dies dels correfocs de la Festa Major 2024.

8.7 Durant el període de campanya els mitjans de comunicació de titularitat municipal han de respectar els principis de pluralisme polític i social, neutralitat i igualtat d'oportunitats respecte a les posicions defensades sobre la consulta. Contra les decisions de la Comissió de Seguiment i dels òrgans d'administració d'aquests mitjans es pot recórrer davant de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries.

 

 

Capítol IV. Data, lloc i horari de la consulta

 

Article 9. Data

La consulta es celebrarà el diumenge 1 de setembre de 2024.

 

Article 10. Lloc de la consulta

El lloc habilitat per a la consulta és la planta baixa de l'Ajuntament, al carrer Major, 21.

 

Article 11. Horari

L'horari de la consulta serà de 09:00 h a 20:00 h

 

 

Capítol V. Llista de persones amb dret a participar

 

Article 12. Persones legitimades per a participar

12.1. La llista de persones amb dret a participar són:

- totes les persones majors de setze anys amb residència legal inscrites al padró municipal d'habitants del nucli i la urbanització de la Miralba de La Bisbal del Penedès, a data 17 de juliol de 2024.

- totes les persones nascudes entre el 18/07/2008 i l'01/09/2008 (ambdós incloses) amb residència legal inscrites al padró municipal d'habitants del nucli i la urbanització de la Miralba de La Bisbal del Penedès, a data 17 de juliol de 2024.

12.2. La llista de persones amb dret a participar es podrà consultar a la Secretaria General de l'Ajuntament (C/Major, 21), fins dues setmanes abans de la consulta, per tal que, si escau, la persona interessada pugui presentar al·legacions sobre inclusions i/o exclusions, prèvia identificació.

12.3 La comissió de seguiment revisarà durant el període comprès entre el 20 i el 23 d'agost de 2024 totes les reclamacions d'inclusió o exclusió al cens, i serà aquesta qui decideixi, en última instància, la resolució de les mateixes.

 

 

Capítol VI. Votació

 

Article 13. Modalitat de votació

13.1 L'única modalitat de votació és presencial. No es permet la delegació de vot.

13.2 Les persones participants hauran d'acreditar la seva identitat mitjançant la presentació del document d'identitat o el permís de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d'acreditar mitjançant la targeta d'identitat o document d'identitat amb el seu número d'identitat a l'estranger o passaport. En qualsevol cas, el document identificatiu ha d'incloure la fotografia de la persona a identificar, així com el número d'identificació amb el qual està inscrit al padró municipal d'habitants.

13.3. Les persones amb discapacitat podran ser assistides per qualsevol persona de la seva confiança, durant l'emissió del vot.

 

Article 14. Constitució de les meses de consulta

14.1. Els/les membres integrants de cada mesa s'han de presentar al local de consulta (article 10) a les 8:30h, i la mesa es constituirà abans de les 09:00h. Els/les suplents estaran localitzables per acudir immediatament en la mesa en cas que alguna persona titular no s'hagi pogut presentar

14.2. En el cas que no es pugui cobrir un lloc seguint l'ordre previst als articles 4 i 14.1, la mesa es podrà constituir amb un mínim de dos membres, un dels quals actuarà com a president o presidenta. Constituïda la mesa d'aquesta manera es procurarà cobrir el tercer lloc amb la primera persona que es presenti a la mesa per a votar i accepti formar-ne part.

14.3. En el cas que no es pugui constituir la mesa, la Comissió de Seguiment podrà adoptar les mesures que consideri oportunes per a la seva constitució, encara que sigui en una hora posterior a la fixada inicialment.

14.4. Els membres de la mesa redactaran l'acta de constitució segons el model de l'annex IV.

 

Article 15. Desenvolupament de la votació

15.1. La votació es durà a terme davant les meses de consulta el dia indicat a l'article 9, en el lloc indicat en l'article 10 i en els horaris que s'estableixen a l'article 11.

15.2. Es posaran en coneixement de la Comissió de Seguiment qualsevol incidència que s'hagués produït, a fi i efecte que aquesta adopti les mesures oportunes.

15.3. En les proximitats de les meses de consulta ha d'haver suficients paperetes i un espai adequat perquè les persones participants puguin marcar l'opció escollida en les condicions adequades de privacitat i comoditat.

15.4. En el local on es dugui a terme la votació no es podrà exhibir material de propaganda de les organitzacions interessades.

15.5. Els membres o representants de les organitzacions interessades podran dur l'emblema de l'organització a la qual pertanyin o representin.

15.6. La participació es desenvoluparà de la següent manera:

- La persona participant s'adreçarà a la mesa de participació corresponent de conformitat amb la relació de l'article 13 de les presents regles per acreditar la seva personalitat.

- Els membres de la mesa comproven que consta en la llista de persones cridades a participar, i indiquen en aquesta llista que vota i escriuen el seu nom i cognom a la llista numerada (annex VI) que hi ha d'haver a cada mesa.

- La persona participant diposita la papereta amb l'opció triada.

 

Article 16. Paperetes i sobres

16.1 La pregunta és la proposada per la Comissió ciutadana per la consulta popular no referendària sectorial. El text de la papereta és el següent (annex III):

"Està d'acord amb el canvi de classificació dels terrenys agraris de la zona del Masos per la construcció d'un nou polígon logístico-industrial a la Bisbal del Penedès?

( ) Sí

( ) No

El sentit del vot, en resposta a la pregunta formulada, es realitzarà marcant una creu únicament en un dels apartats. "

16.2 El sentit del vot, en resposta la pregunta formulada, es manifestarà marcant una creu únicament en una de les dues propostes alternatives que figuren a la papereta. S'entendrà com a:

- Vots en blanc: Les paperetes en les quals no s'hagi marcat cap resposta.

- Vots nuls seran:

*Els que s'emetin en paperetes diferents als models oficials

*la marcació de més d'una opció en la mateixa papereta

* les paperetes en les que s'hagi afegit altres opcions diferents a les que apareixen a la papereta

* les paperetes en que s'hagi incorporat qualsevol alteració, símbol o marca que alteri el sentit de l'objecte de la consulta o no permeti discernir amb claredat. Si les alteracions, símbols o marques no alteren l'objecte de la consulta o el sentit del vol, seran considerades vàlides.

 

 

Capítol VII. Organització de la consulta

 

Article 17. Recursos humans i materials

17.1. L'Ajuntament de La Bisbal del Penedès dotarà dels mitjans personals i materials necessaris perquè la consulta es pugui desenvolupar amb normalitat, mitjançant el subministrament d'urnes, cabines, paperetes i sobres suficients, així com els espais necessaris per al desenvolupament de la consulta.

17.2. Cada mesa de la consulta disposarà del següent material:

- Una urna

- El cens del procés en suport documental

- Una llista numerada de participants

- Un exemplar de l'acta de constitució de la mesa de consulta

- Un exemplar de l'acta de recompte de la sessió.

17.3. El col·legi electoral disposarà d'una cabina per a garantir el dret al vot secret, així com de paperetes i sobres.

 

Article 18. Documentació de la consulta

18.1. Les paperetes, segons l'annex III, estaran disponibles als locals on s'efectuï la consulta.

18.2. L'acta de constitució de les meses i les acta de recompte, s'elaboraran seguint les pautes i models de les actes de les eleccions generals o locals, annex VII, annex VIII i annex IX respectivament.

18.3. Cada mesa comptarà amb el cens i una llista numerada per anotar les persones participants de la consulta, segons l'annex VI.

18.4. Cada mesa comptarà amb el sobre número 1 (annex IV) i el sobre 2 (annex V).

 

Article 19. Gratificacions i indemnitzacions

Les persones que duguin a terme les funcions assignades per a la convocatòria d'aquesta consulta (comissió de seguiment i membres de les meses), percebran les següents gratificacions i indemnitzacions:

-100€ bruts

- un dia de permís, que podran fer efectiu abans del 15/09/2024.

 

 

Capítol VIII. Recompte i difusió dels resultats

 

Article 20. Recompte de la votació presencial

20.1 Finalitzada la votació, els/les membres de cada mesa de consulta duran a terme el recompte provisional de les paperetes mitjançant un escrutini. El recompte el realitzarà el/la president/a de la mesa, que extraurà les paperetes de l'urna i llegirà en veu alta la resposta escollida en cada papereta. Mostrarà el resultat a la resta de membres de la mesa i a les persones que estiguin presents.

20.2 El/la president/a podrà expulsar del local a aquelles persones que impedeixin el normal desenvolupament de l'escrutini.

20.3 Finalitzat el recompte, s'estendrà l'acta de recompte de la mesa de consulta, que signaran tots el membres de mesa. En aquesta acta es farà constar el nombre total de persones amb dret a participar, les persones que han participat, els vots de cada opció, inclosa l'opció de vot en blanc, així com els vots vàlids i els nuls. Les paperetes nul·les i aquelles que siguin objecte de reclamació s'adjuntaran a l'acta de recompte provisional. S'inclouran, així mateix, els vots dels membres de la mesa de consulta i les al·legacions, si n'hi hagués, dels representants de les organitzacions que participen.

20.4 Una vegada estesa l'acta, el president o presidenta de la mesa lliurarà una còpia de l'acta al President/a de la comissió de seguiment. Alhora, els membres de la mesa li lliuraran la documentació següent:

Sobre número 1 (annex IV, annex VII i annex VIII):

- Original de l'acta de constitució de mesa.

- Original de l'acta de recompte / sessió.

Sobre número 2 (annex V i annex VI):

- Llista de persones amb dret a participar.

- Llista numerada de persones participants.

- Paperetes nul·les, si n'hi ha o que hagin estat objecte de reclamació.

20.5 Les formacions polítiques i altres organitzacions interessades podran demanar una còpia de cadascuna de les diferents actes.

 

Article 21. Recompte definitiu

21.1 La comissió de seguiment revisarà la documentació del recompte provisional de les meses i farà el recompte definitiu. La sessió del recompte definitiu s'iniciarà a les 09:00h del dia següent a la votació presencial, en acte públic.

21.2 Una vegada finalitzat el recompte definitiu, el president o presidenta de la comissió aixecarà l'acta de recompte definitiu, segons model annex IX. Aquesta acta contindrà les dades relatives al número de persones amb dret a participar, les persones participants, els vots obtinguts per cadascuna de les opcions, inclosa l'opció de vot en blanc, els vots vàlids i els vots nuls. Aquesta acta contindrà, també, les incidències, vots particulars i al·legacions dels representants de les formacions polítiques interessades, si fos el cas.

21.3 Les organitzacions interessades podran demanar una còpia de l'acta.

21.4 En el termini màxim de 72 hores la comissió de seguiment enviarà a la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries l'acta del recompte definitiu i, en el seu cas, les al·legacions presentades per les organitzacions interessades i les resolucions en resposta a aquestes al·legacions.

 

Article 22. Al·legacions i recursos

Contra els acords de la comissió de seguiment i les actes de recompte que efectuï la comissió de seguiment es podrà interposar el recurs davant de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries en el termini de dos dies hàbils. La Comissió de Control resoldrà els recursos presentats en el termes de l'article 15 de la Llei 10/2014.

 

Article 23. Proclamació de resultats

23.1. La Comissió de Control declararà el resultat de la consulta, segons l'article 15.1.f) de la Llei 10/2014.

23.2. La publicació d'aquest resultat indicarà el nombre de persones amb dret a participar, el nombre de persones que han participat, el nombre de vots de cadascuna de les opcions, el nombre de vots en blanc, el nombre de vots vàlids i el nombre de vots nuls.

23.3. Un cop fets públics els resultats, la comissió de seguiment redactarà una memòria del procés de la qual se'n donarà compte al Ple de l'Ajuntament.

 

 

ANNEX II MEMÒRIA ECONÒMICA

 

Aquesta memòria té per objecte avaluar, d'una banda, la repercussió del Decret en els recursos personals i materials, i per una altra, la repercussió als pressupostos de l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès, d'acord amb l'article 12.4 de la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana.

 

1.1. Disseny i impressió de paperetes i sobres

Per a la confecció de les paperetes i sobres, es preveu un import de 500€.

 

1.2. Personal municipal

1.2.1 Membres de la comissió de seguiment

L'import total per aquest concepte s'estima en 500€ (100€ per persona)

1.2.2 Membres de les meses

L'import total per aquest concepte s'estima en 600€ (100€ per persona)

 

1.3. Altres despeses relacionades amb la consulta

1.3.1 Finalment, en quan a les urnes, i les cabines no es preveu cap import, atès que l'Ajuntament de La Bisbal del Penedès en disposa en propietat.

1.3.2 Material necessari pel dia de la consulta

Folis, bolígrafs, regles, subratlladors, impressió censos, entre altres

El pressupost és de 100€

1.3.3 S'estima un percentatge de despeses indirectes a tant alçat de 2% sobre el total de despeses directes.

 

Epígraf

Descripció

Import

Aplicació

1.1.

Disseny i impressió de butlletes i sobres

500,00 €

924.22706

1.2.1.

Membres de la Comissió de seguiment

500,00 €

920.23020

1.2.2.

Membres de les meses

600,00 €

920.23020

1.3.2.

Material

100,00 €

920.22000

1.3.3.

Despeses indirectes

34,00 €

 

 

TOTAL

1.734,00 €

 

 

 

ANNEX III PAPERETA DE VOTACIÓ

 

Mides de la papereta: 15cmX10,5cm

 

Mides del sobre: 16cmX11,5cm

 

Text de la papereta:

 

Està d'acord amb el canvi de classificació dels terrenys agraris de la zona del Masos per la construcció d'un nou polígon logístico-industrial a la Bisbal del Penedès?

( ) Sí

( ) No

El sentit del vot, en resposta a la pregunta formulada, es realitzarà marcant una creu únicament en un dels apartats.

 

 

ANNEX IV

Sobre núm. 1 amb l'acta de constitució i l'acta de recompte de les Meses

 


CONSULTA POPULAR NO REFERENDÀRIA SECTORIAL D'INICIATIVA CIUTADANA

Local de votació

Ajuntament de La Bisbal del Penedès

Mesa

 

Sobre núm. 1

 

El/la President/a i els/les gestors/res de la mesa de votació de la consulta popular no referendària sectorial d'iniciativa ciutadana,

 

CERTIFIQUEM que aquest sobre conté els següents documents:

-Original de l'acta de constitució de la mesa

-Original de l'acta de recompte-sessió de la mesa

 

El/la President/a                El/la Gestor/a 1                El/la Gestor/a 2

 

 

 

 

 

 

ANNEX V

Sobre núm. 2 per a l'entrega de documentació a la comissió de seguiment

 


CONSULTA POPULAR NO REFERENDÀRIA SECTORIAL D'INICIATIVA CIUTADANA

Local de votació

Ajuntament de La Bisbal del Penedès

Mesa

 

Sobre núm. 2

 

El/la President/a i els/les gestors/res de la mesa de votació de la consulta popular no referendària sectorial d'iniciativa ciutadana,

 

CERTIFIQUEM que aquest sobre conté els següents documents:

-Llista de persones amb dret a participar

-Llista numerada dels participants

-Paperetes nul·les

 

El/la President/a               El/la Gestor/a 1               El/la Gestor/a 2

 

 

 

 

 

 

 

ANNEX VI

Llista numerada de participants

 

Relació numerada i formalitzada de les persones participants en la consulta popular no referendària sectorial per iniciativa ciutadana, que han emès el seu vot amb expressió de l'ordre en el s'ha realitzat i el número document d'identitat.

 

Local de votació

Ajuntament de La Bisbal del Penedès

Mesa

 

 

 

Núm. d'ordre

Document d'identitat

Cognoms i nom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Full: ____

 

 

Annex VII Acta de constitució de les meses

 

CONSULTA POPULAR SECTORIAL NO REFERENDÀRIA D'INICIATIVA CIUTADANA

ACTA DE CONSTITUCIÓ DE LA MESA

 

Local de votació

Ajuntament de La Bisbal del Penedès

Mesa

 

 

 

A La Bisbal del Penedès, a les (...) hores (...) minuts del dia 1 de setembre de 2024, queda constituïda la mesa de consulta indicada, formada pels membres següents:

 

2. President/a Sr./Sra. (...)

3. Gestor/a Sr./Sra. (...)

4. Gestor/a Sr./Sra. (...)

 

El/la President/a El/la Gestor/a El/la Gestor/a

 

 

ANNEX VIII Acta de recompte/sessió de les Meses

 

CONSULTA POPULAR SECTORIAL NO REFERENDÀRIA D'INICIATIVA CIUTADANA

ACTA DE RECOMPTE

 

Local de votació

Ajuntament de La Bisbal del Penedès

Mesa

 

 

 

A La Bisbal del Penedès, a les (...) hores del dia 1 de setembre de 2024, una vegada finalitzat l'escrutini, s'obtenen els següents resultats:

 

Número de votants

 

 

Número de vots en blanc

Número de vots nuls

 

 

Opcions de la consulta

Vots obtinguts

 

En lletres

En números

 

 

 No

 

 

 

 

El/la President/a               El/la Gestor/a               El/la Gestor/a

 

 

 

Annex IX Acta de recompte definitiu de la comissió de seguiment

 

CONSULTA POPULAR SECTORIAL NO REFERENDÀRIA D'INICIATIVA CIUTADANA

ACTA DE RECOMPTE DEFINITIU

COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL PROCÉS DE CONSULTA POPULAR NO REFERENDÀRIA SECTORIAL D'INICIATIVA CIUTADANA

 

A les (...) hores del dia 2 de setembre de 2024, una vegada conclòs l'escrutini, s'obtenen els següents resultats:

 

Número d'electors/res

 

 

Número de votants

Número de vots en blanc

Número de vots nuls

 

 

Opcions de la consulta

Vots obtinguts

 

En lletres

En números

 

 

 No

 

 

 

 

Membres de la comissió de seguiment

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
351575 {"title":"ANUNCIO relativo a la convocatoria del proceso de participación ciudadana mediante consulta popular no referendaria a iniciativa ciudadana sobre el Proyecto de la nueva zona industrial Les Planes del Vent (exp. 873\/2024).","published_date":"2024-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"351575"} catalunya administración local,Ayuntamiento de La Bisbal del Penedès,DOGC,DOGC 2024 nº 9213 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-26/351575-anuncio-relativo-convocatoria-proceso-participacion-ciudadana-consulta-popular-referendaria-iniciativa-ciudadana-proyecto-nueva-zona-industrial-planes-vent-exp-873-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.