ANUNCIO relativo a las bases reguladoras y la convocatoria de las pruebas selectivas para la provisión de una plaza de peón de brigada, con carácter laboral temporal por interinidad, grupo de clasificación E.

L'Ajuntament de Bellvís, per Acord de la Junta de Govern Local de data 4 de juny de 2024, ha resolt aprovar les bases reguladores i la convocatòria que ha de regir el procés de selecció mitjançant concurs-oposició per a cobrir una plaça PEÓ-BRIGADA, amb caràcter laboral temporal per interinatge, fins a la cobertura definitiva de la plaça.

És per això que es publica la corresponent convocatòria i bases, a fi que les persones interessades puguin presentar la seva sol·licitud en la forma i terminis que s'indiquen a les bases, que tot seguit es publiquen:

 

Primera. Objecte de la convocatòria

És objecte de la present convocatòria la selecció, mitjançant la modalitat de concurs-oposició, d'una persona per cobrir la plaça de PEÓ BRIGADA amb caràcter laboral temporal per interinatge, categoria laboral E/AP, fins a la cobertura definitiva de la plaça.

Així mateix, també és objecte d'aquestes bases la creació d'una borsa de treball de la plaça de peó-brigada municipal, per cobrir temporalment les vacants o substitucions d'aquest personal així com per cobrir altres necessitats laborals de caire temporal que tingui l'Ajuntament, contemplades a la normativa vigent aplicable.

El procés selectiu regulat en aquestes bases s'adequa a les funcions i tasques a desenvolupar dels llocs de treball associats a la plaça que es convoca.

Aquesta convocatòria es regirà per aquestes bases específiques i la normativa vigent aplicable (Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic; el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic

dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; Reial decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració general de l'Estat i de provisió de llocs de treball i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques).

L'ocupació de la plaça de peó-brigada municipal, permet l'ocupació del lloc de treball del mateix nom, el qual té la següent descripció:

Règim jurídic: laboral temporal per interinatge

Sistema de selecció: Concurs - oposició lliure

Categoria: peó-brigada municipal

Grup: AP

Total retribució anual: 26.088,16 euros bruts en catorze mensualitats

Jornada: 100% (40 hores setmanals), amb guàrdies setmanals.

El desenvolupament d'aquest lloc de treball serà sota les condicions d'incompatibilitat previstes per la Llei i amb els horaris que corresponguin d'acord amb les necessitats del servei.

 

Segona. Funcions atribuïdes al lloc de treball vinculat a la plaça objecte de convocatòria:

- Netejar la via pública, netejar papereres i contenidors d'escombraries i neteja d'instal·lacions esportives i edificis municipals.

- Donar suport al responsable de la brigada i als oficials en la realització dels treballs a desenvolupar.

- Col·laborar en el muntatge i desmuntatge d'infraestructures necessàries: tarimes, trasllat de mobiliari, escenaris, materials, etc. per al desenvolupament de qualsevol tipus d'esdeveniment o adequació d'espais.

- Tenir cura del bon estat d'ordenació i neteja del seu lloc de treball.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament maquinària, eines o substàncies relacionades amb la seva activitat, així com els mitjans i equips de protecció posats a la seva disposició, d'acord amb els procediments establerts per l'ajuntament i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Controlar i verificar el funcionament correcte de les instal·lacions.

- Efectuar la recollida d'animals vius i morts a la via pública.

- Tenir cura del manteniment de la xarxa de clavegueram, tant pel que fa als embornals com a eliminar o reduir l'acumulació de residus que impossibilitin el correcte trànsit de les aigües residuals.

- Realitzar el manteniment dels cementiris municipals.

- Lectura de comptadors de la xarxa de distribució d'aigua potable municipal.

- Tenir cura de l'estat de conservació del conjunt d'instal·lacions de la xarxa municipal d'aigua potable i dels nuclis agregats per, si es requereix qualsevol tipus d'intervenció, posar-ho en coneixement de qui correspongui per tal que es pugui realitzar l'actuació a càrrec dels especialistes competents.

- Altres tasques que li encomani l'alcaldessa o persona en qui delegui, per a garantir el correcte funcionament dels serveis municipals.

- Petites obres de paleteria.

- Atendre i solucionar les emergències que es produeixin independentment del moment en la qual es donin. I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

Tercera. Condicions dels/les aspirants

Per formar part en les proves de selecció, serà necessari reunir els requisits establerts en l'article 56 del Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic:

- Tenir la nacionalitat espanyola sense perjudici del que disposa l'article 57 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

- Estar en possessió de la titulació de certificat d'escolaritat, graduat escolar, ESO o equivalent. En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Si el títol procedeix d'un estat membre de la Unió Europea, s'ha de presentar el certificat acreditatiu del reconeixement o l'homologació del títol equivalent, de conformitat amb la Directiva 89/48/CEE, de 21 de desembre de 1988, el Reial Decret 1837/2008 i altres normes de transposició i desplegament.

- Acreditar coneixements de llengua catalana: les persones que no acreditin documentalment els coneixements requerits hauran de superar la prova de català, la qual es classificarà com apte o no apte i tindrà caràcter obligatori i eliminatori. En el supòsit que, a la data de celebració de la prova de català, la persona acrediti documentalment els coneixements requerits, quedarà exempta de la seva celebració.

- Acreditar coneixements de llengua castellana: els aspirants admesos en el procés que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar el coneixement de castellà, tant escrit com oral, d'acord amb el nivell requerit a les bases especifiques. L'acreditació del nivell de castellà es farà de la següent forma:

a. Haver cursat la primària, la secundaria i el batxillerat, si s'escau, a Espanya.

b. Diploma d'espanyol (de nivell superior o intermedi, d'acord amb la categoria de la plaça i allò establert a les bases específiques) d'acord amb el RDL 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificat que acrediti haver superat totes les proves requerides per a l'obtenció del mateix.

c. Certificat d'aptitud en espanyol per a persones estrangeres expedit per escoles oficials d'idiomes.

d. Les persones aspirants que no puguin acreditar documentalment el nivell de llengua castellana hauran de superar la prova de castellà, la qual es classificarà com apte o no apte i tindrà caràcter obligatori i eliminatori. La prova inclourà un exercici de comprensió oral i un altre de caràcter escrit equivalent al nivell requerit a la convocatòria específica. En el supòsit que, a la data de celebració de la prova de castellà, la persona acrediti documentalment els coneixements requerits, quedarà exempta de la seva celebració.

- Posseir la capacitat funcional per l'acompliment de les tasques. No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica que impedeixi l'exercici normal de les funcions pròpies del lloc de treball o disminueixi les aptituds per desenvolupar-lo de forma permanent.

- Tenir complerts setze anys i no excedir, en el seu cas, de l'edat màxima de jubilació forçosa. Només per llei podrà establir-se una altra edat màxima, diferent de l'edat de jubilació forçosa, per l'accés a l'ocupació pública.

- No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les quals exercien en el cas del personal laboral, en el qual hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic.

- Estar en possessió del certificat de nivell bàsic de català (A2) segons el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català.

En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, hauran de superar una fase prèvia amb la prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit.

La prova, si s'escau, s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, i és necessari obtenir la valoració d'apte/a per poder participar en el procés selectiu.

El requisit de coneixement de català es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova de català esmentada en el paràgraf anterior.

Aquests coneixements de llengua catalana també es podran acreditar quan les persones aspirants, que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a aquest ens, van resultar aptes a la prova de català.

- Coneixements de castellà: serà obligatori només per a les persones que no tinguin la nacionalitat espanyola. El resultat serà d'apte/a o no apte/a i n'estaran exempts les persones aspirants que hagin acreditat que han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol: també aquelles que estan en possessió del Diploma de nivell superior d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o que han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció, o els que disposin del Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les Escoles Oficials d'Idiomes.

- En aplicació del que estableix la disposició addicional sisena del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, no s'exigeix, per ser admès en el present procés selectiu, cap de les titulacions previstes en el sistema educatiu.

- Disposar del carnet de conduir B en vigor.

- Haver satisfet la taxa corresponent per la inscripció en els processos selectius que estigui vigent en el moment de presentar la sol·licitud, amb ingrés al compte titularitat de l'Ajuntament, el qual els interessats en participar-hi hauran de sol·licitar a l'Ajuntament

 

Quarta. Presentació de sol·licituds

4.1 Termini i lloc de presentació:

Les persones que desitgin prendre part en aquest procés selectiu, hauran de presentar en el registre d'entrades de l'Ajuntament de Bellvís, de dilluns a divendres i en horari de 09:00h a 14:00h, o bé mitjançant el registre electrònic a través de la seu electrònica https://bellvis.eadministracio.cat/ la corresponent sol·licitud, en model normalitzat que s'adjunta en l'Annex II d'aquestes bases, en el termini de vint dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la última publicació al BOP o al DOGC. Tot això de conformitat amb el què disposa l'article 16 de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, sense perjudici dels altres mitjans previstos a la norma.

Aquestes bases es publicaran també al butlletí Oficial de la Província de Lleida, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al tauler d'edictes electrònic de la corporació, i a la seu electrònica municipal.

Les sol·licituds que es presentin des de la publicació de la convocatòria a la Seu electrònica de l'Ens o al BOPLL abans que es publiqui l'extracte de la convocatòria al DOGC, es tindran per presentades el primer dia del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds.

4.2 Documentació:

Per ser admès/esa a les proves selectives, caldrà adjuntar la següent documentació:

a) Sol·licitud de participació ANNEX II.

b) Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat o del document equivalent dels altres països.

c) Fotocòpia del títol de la titulació d'accés requerida.

d) Fotocòpia dels certificats i títols acreditatius dels mèrits que s'al·leguin per a ser valorats en la fase concurs.

e) Currículum vitae en el qual s'incloguin les dades personals i de contacte.

f) Fotocòpia del document acreditatiu dels coneixements de nivell de català.

g) Fotocòpia del document acreditatiu dels coneixements de nivell de castellà, si s'escau.

h) Resguard del pagament de la taxa per la inscripció en els processos selectius, si escau.

i) Informe de vida laboral, certificats d'empresa o administracions, contractes i d'altres documents justificatius de l'experiència laboral.

Els originals de la documentació presentada al procediment selectiu, caldrà aportar-los abans de la formalització de la contractació laboral.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, llevat que, prèviament hagi exercit el seu dret a impugnar- les.

 

Cinquena. Admissió de les persones aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldia dictarà una resolució, en el termini màxim d'un mes, en què declararà aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, i la llista provisional de les persones aspirants exemptes de realitzar la prova de coneixements de llengua catalana i la prova de coneixements de llengua castellana. Aquesta resolució serà publicada a la seu electrònica de l'Ajuntament, i al tauler d'edictes electrònic. S'assenyalaran les causes d'exclusió dels/de les aspirants.

Els/les aspirants disposaran d'un termini de deu dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de la resolució indicada, per a formular davant del president de la Corporació les reclamacions que creguin oportunes. Les persones aspirants que figurin excloses a la llista provisional i que no esmenin dins d'aquest termini el defecte que els sigui imputable que n'hagi motivat l'exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva petició. Les reclamacions presentades es resoldran en el termini màxim dels trenta dies següents a la finalització del termini per a presentar-les i es notificarà la seva resolució a les persones interessades mitjançant la publicació del corresponent anunci al tauler d'edictes electrònic municipal.

Si no es presenten esmenes a la llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es, i/o a la llista de persones exemptes de realitzar les proves de català i de castellà, aquestes esdevindran definitives. En cas que s'estimin les esmenes presentades, es dictarà la corresponent resolució. La llista definitiva d'admesos/es i exclosos/es i la llista definitiva d'aspirants exempts de realitzar les proves de català i de castellà, es publicaran a la seu electrònica i al tauler d'edictes electrònic de la Corporació. Aquesta resolució assenyalarà el dia, l'hora i el lloc de la realització de la primera prova i la composició nominal del tribunal qualificador.

Amb la publicació de les resolucions indicades es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades i s'iniciaran els terminis a efectes de possibles reclamacions o recursos.

 

Sisena. Tribunal qualificador

El tribunal qualificador serà col·legiat i la seva composició s'haurà d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i es tendirà, així mateix, a la paritat entre home i dona.

El personal d'elecció o de designació política, el personal funcionari interí, el personal laboral temporal i el personal eventual no podran formar part del tribunal qualificador.

El pertànyer al tribunal qualificador serà sempre a títol individual, i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte d'altri.

El tribunal qualificador que s'ha de constituir per valorar el procés selectiu ha de tenir la següent composició:

- President/a i suplent corresponent: funcionari/ària o personal laboral fix de l'Ajuntament de Bellvís o d'una altra administració pública local, entitat supramunicipal o sector públic institucional.

- Un/a vocal i suplent corresponent: funcionari/ària o personal laboral fix de l'Ajuntament de Bellvís.

- Un/a vocal i suplent corresponent: designat/da a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Farà les funcions de secretaria un dels membres del tribunal.

La designació nominal dels membres del tribunal, i la dels respectius suplents, es publicarà al taulell d'anuncis electrònic de la Corporació i a la seu electrònica de l'Ajuntament.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència del/de la president/a, el/la secretari/ària i almenys, un nombre de vocals que sumats als dos membres anteriors, suposi la meitat, almenys, dels seus membres, siguin titulars o suplents. Això no obstant, si algun dels membres que ha iniciat la sessió necessita abandonar-la per circumstàncies sobrevingudes, el principi d'eficàcia administrativa obligaria a continuar la sessió sempre que això fos possible, és a dir, sempre que malgrat l'absència sobrevinguda d'aquell membre del tribunal continuï tenint quòrum per actuar i prendre acords de manera vàlida.

L'òrgan de selecció actuarà amb plena autonomia funcional, garantint la legalitat del procés i l'objectivitat de la decisió selectiva. Resoldrà els dubtes que puguin sorgir en aplicació de les presents bases i prendrà els acords necessaris pel manteniment del bon ordre en el desenvolupament del procés selectiu, establint els criteris que s'hagin de seguir en tot allò no previst en les bases.

L'abstenció i recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 39/2015. L'autoritat convocant resoldrà les qüestions que es plantegin en el termini màxim de deu dies des de la seva recepció al registre de l'entitat, un cop escoltades les parts implicades.

Els membres del tribunal meritaran, si s'escau, les indemnitzacions i assistències que mereixin per raó del servei, d'acord amb el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei.

En el cas que les persones aspirants no hagin acreditat prèviament el nivell de coneixements de català exigit i a l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i aranès en els processos de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, el tribunal pot sol·licitar l'assessorament de persones expertes en matèria lingüística, les quals hauran de col·laborar amb l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de llengua catalana.

 

Setena. Desenvolupament del procés selectiu

La incompareixença de la persona aspirant a qualsevol de les proves determinarà la pèrdua del seu dret a participar en la prova o fase següent i la seva exclusió del procediment selectiu.

El sistema de selecció serà per concurs-oposició, amb la fase prèvia de coneixements de llengua catalana i castellana per aquelles persones aspirants que no ho hagin acreditat prèviament segons l'establert en aquestes Bases.

Les persones candidates hauran d'acudir proveïdes del DNI o NIE o, en defecte d'això, passaport o permís de conduir.

1. Fase de coneixement de llengües, en cas que hi hagi persones aspirants que hagin de realitzar aquestes proves:

a. Llengua catalana:

Aquells aspirants que no puguin acreditar els coneixements de llengua catalana amb el certificat corresponent, hauran de realitzar una prova de coneixements que tindrà caràcter obligatori i eliminatori, i es qualificarà com a apte o no apte, sent necessari la valoració d'apte per passar a la fase de valoració de mèrits.

La prova de coneixements de llengua catalana consistirà en una prova oral i escrita amb els assessors que l'òrgan de selecció nomeni de manera que quedi demostrat el domini suficient de l'idioma per part de l'aspirant.

Finalitzada la prova de llengua catalana l'òrgan de selecció publicarà a la pàgina web municipal les qualificacions dels aspirants i informarà sobre l'inici de la fase concurs.

Queden exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, fins el moment de la realització d'aquesta prova, estar en possessió del certificat de nivell A2, segons l'establert en aquestes bases i es consideraran com a aptes.

b. Llengua castellana:

Només les persones aspirants que no compleixin els requisits establerts en aquestes Bases, en relació amb el coneixement de llengua castellana.

Primera part. S'hi avaluaran el domini de l'expressió escrita, per mitjà de la redacció d'un text i els coneixements pràctics de llengua, mitjançant preguntes sobre aspectes lingüístics.

Segona part: S'hi avaluarà l'expressió oral amb la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals d'actualitat.

La durada màxima d'aquesta prova serà determinada pel tribunal qualificador. El resultat de l'exercici serà d'APTE/A o de NO APTE/A, i caldrà obtenir la qualificació d'APTE/A per a participar en el procés selectiu.

Resten exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, fins el moment de la realització d'aquesta prova, estar en possessió dels coneixements de llengua castellana de nivell intermedi o superior o nivell B2 o C2 i es consideraran com a aptes.

2. Fase d'oposició

Primer exercici:

Prova de coneixements relacionats amb el temari que consta com ANNEX I en aquestes bases.

La prova consistirà en un exercici tipus test format per 20 preguntes, i dues de reserva, amb quatre respostes alternatives, de les quals només una serà la correcta. Les preguntes sense resposta o amb més d'una resposta no seran tingudes en compte. Per cada resposta correcta s'atorgarà 2,00 punts. Les respostes errònies no descompten.

La qualificació del tipus test serà de 0 a 40 punts.

El tribunal determinarà la durada màxima d'aquest exercici, i caldrà haver obtingut una qualificació mínima de 20 punts per a la seva superació.

L'exercici serà eliminatori i en cas de no assolir la puntuació mínima (20 punts) no serà corregit el segon exercici.

Segon exercici:

Prova pràctica

Tindrà caràcter obligatori i eliminatori i consistirà en la resolució per escrit d'un supòsit pràctic relacionat amb les funcions a cobrir. Serà puntuat amb un màxim de 40 punts.

El tribunal determinarà la durada màxima d'aquest exercici, i caldrà haver obtingut una qualificació mínima de 20 punts per a la seva superació.

L'exercici serà eliminatori i els participants que no assoleixin la puntuació mínima (20 punts), seran eliminats del procés selectiu.

Els aspirants a la plaça seran convocats per a la realització de cada exercici a l'Ajuntament de Bellvís mitjançant un anunci al tauler d'edictes i a la pàgina web municipal.

3. Fase de concurs

El conjunt de mèrits tindrà una puntuació màxima de 20 punts. Es valoraran els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, d'acord amb el barem de mèrits següent:

3.1 Experiència professional, fins a 12 punts:

- Experiència professional en treballs de brigada o tasques similars de peó a raó de 0,50 punts per mes treballat, fins a un màxim de 12 punts.

L'experiència professional adquirida en llocs de l'Administració pública s'ha d'acreditar mitjançant un certificat de l'ens local o administració pública on s'han realitzat els serveis que acreditin clarament el tipus de serveis prestats per a poder avaluar-los; i l'adquirida en el sector privat, mitjançant un certificat de vida laboral expedit per la seguretat social acreditatiu dels serveis prestats en aquesta empresa. En cas d'autònoms, còpia compulsada de la llicència fiscal i certificació de cotització al règim autònom o certificació del període d'alta en l'impost d'activitats econòmiques.

L'experiència que no estigui degudament acreditada no serà objecte de valoració.

3.2 Formació complementària, fins a 8 punts:

Els interessats han d'aportar, a més de la corresponent certificació, documentació que acrediti els següents extrems: nombre d'hores, assistència, o en el seu cas, aprofitament:

- Curs de prevenció de riscos laborals: 2,00 punts

- Carnet manipulador/aplicador productes fitosanitaris: 2,00 punts

- Curs d'operador de conducció de carretons elevadors: 3,00 punts

- Per als cursos que no consti la seva durada o és inferior a 10 hores: 0,10 punts/curs

- Per als cursos de durada entre 11 hores a 20 hores: 0,20 punts/curs

- Per als cursos de durada superior a 21 hores: 0,40 punts/curs

Només es valoraran els cursos de formació realitzats els últims 10 anys.

 

Vuitena. Llista de persones aprovades i seguiment del procés.

El resultat final de tot el procés serà el que resulti de sumar la puntuació obtinguda en la fase d'oposició més la obtinguda en la fase de concurs.

Establerta la puntuació final, el tribunal farà pública la relació de persones seleccionades, per l'ordre de puntuació respectivament obtinguda. La relació de persones seleccionades per formar part de la borsa de treball es farà pública al tauler d'edictes electrònic municipal.

El tribunal donarà trasllat a l'Alcaldia dels resultats que s'hagin produït d'acord amb les puntuacions obtingudes pels aspirants. L'Alcaldia formalitzarà el contracte amb la persona seleccionada i aprovarà la creació de la borsa de treball on constarà l'ordre dels aspirants de major a menor puntuació a efectes de poder facilitar la crida a mesura que vagin sorgint necessitats de contractació.

En cas d'empat, l'ordre s'establirà atenent en primer lloc a la puntuació obtinguda en la prova de coneixements tipus test. Si persisteix l'empat, es decidirà a favor de l'aspirant que hagi obtingut una major puntuació en la prova de coneixements de tipus pràctic.

Si finalment alguna de les persones candidates proposades no arriba a incorporar-se al servei de l'Ajuntament de Bellvís, ja sigui per renúncia o per qualsevol altra causa, llevat de supòsits de força major, perdrà tots els drets derivats del procés de selecció i l'Alcaldia formularà proposta a favor de l'aspirant que el segueixi en puntuació.

 

Novena. Període de Prova.

D'acord amb l'article 14 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, s'estableix un període de prova de dos mesos.

Abans de finalitzar el termini dels dos mesos de prova, l'Alcaldessa elaborarà un informe motivant la continuïtat o no del contracte.

Transcorregut el període de prova sense que s'hagi produït el desistiment, el contracte produeix plens efectes, i el temps dels serveis prestats s'ha de computar en l'antiguitat del treballador a l'Ajuntament.

 

Desena. Funcionament de la borsa.

Així mateix, es constituirà una borsa amb les persones que superin el procés de selecció i no resultin contractades, a fi que l'esmentada borsa pugui ser utilitzada en cas de renúncia, baixa, acomiadament o altres circumstàncies que motivin l'absència temporal o definitiva de la persona seleccionada en el present procés de selecció. La borsa serà ordenada segons la puntuació obtinguda.

La crida dels integrants de la borsa per proposar-los la contractació es realitzarà mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a l'adreça de correu que el/la participant hagi indicat en la seva sol·licitud de participació en la convocatòria, i mitjançant una trucada telefònica al número indicat en la sol·licitud. En cas que la persona cridada no sigui localitzada o no es posi en contacte amb l'ens local dins dels dos dies hàbils següents, es cridarà la persona següent de la llista de la borsa de treball. La renúncia a un lloc de treball ofert suposarà la passada de l'aspirant a l'últim lloc de la borsa, llevat que concorri algun dels supòsits de no penalització que es preveuen a continuació.

Aquest sistema de penalització no s'aplicarà als/a les integrants de la borsa de treball que acreditin que no poden acceptar la proposta de contractació perquè es troben en aquell moment en alguna de les situacions següents:

a) Estar en situació de baixa per maternitat o paternitat, o per incapacitat temporal reconeguda per la Seguretat Social.

b) Gaudir d'un permís per adopció o acolliment, segons l'article 49.b) del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

c) Tenir cura de fills menors de tres anys, o de familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que no es puguin valer per ells mateixos.

d) Tenir una relació contractual laboral en l'àmbit privat o prestar serveis en una administració pública.

e) Qualsevol situació assimilable a les descrites als apartats anteriors, degudament acreditada.

En canvi, seran motius d'exclusió definitiva de la borsa de treball:

a) La renúncia expressa de la persona candidata a formar part de la borsa de treball.

b) La renúncia voluntària a la contractació durant la seva vigència.

c) La declaració falsa, per part de l'aspirant, dels mèrits i requisits de participació en aquesta convocatòria.

d) La resolució d'un expedient disciplinari amb sanció ferma per la comissió de falta greu o molt greu.

e) La no-presentació, amb el requeriment previ, de la documentació acreditativa exigida per fer la contractació.

f) La pèrdua de les condicions per ser contractat/da per l'administració pública.

g) Quan existeixi una impossibilitat reiterada i acreditada de contactar amb la persona interessada, pel fet que aquesta no hagi respost a tres crides.

En tot cas, els integrants de la borsa únicament són titulars d'una expectativa de dret a ser contractats/des mentre no es realitzi un altre procediment selectiu per aquest lloc de treball, establint-se un període de vigència de la borsa de dos anys a partir de la data de la selecció.

 

Onzena . Incompatibilitats.

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça assignada, és aplicable la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual l'aspirant, abans d'incorporar-se al servei de l'Ajuntament, haurà d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre i a l'article 337 del Decret 214/1990.

 

Dotzena. Incidències. Règim d'impugnacions.

Contra la present Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament o recurs de reposició potestatiu en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o recurs contenciós-administratiu, davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Lleida o, a la seva elecció, el que correspongui al seu domicili, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació de l'anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que puguin interposar qualsevol altre recurs que considerin procedent per a la defensa dels seus interessos.

Si s'optés per interposar el recurs de reposició potestatiu no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci.

Els actes qualificats del tribunal qualificador podran ser recorreguts en alçada davant Alcaldia o de l'autoritat en qui hagi delegat en el termini d'un mes des que s'hagin publicat.

Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

El tribunal està facultat per resoldre els dubtes o discrepàncies que sorgeixin referents a aquestes bases i al desenvolupament del procés selectiu, i per prendre els acords necessaris pel seu bon ordre i desenvolupament.

En allò no previst en aquestes bases serà d'aplicació el que disposen la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local que va ser aprovat per Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya que va ser aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, el Reglament de personal al servei de les entitats locals que va ser aprovat per decret de la Generalitat de Catalunya 214/1990, de 30 de juliol, la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i la resta de les disposicions vigents en la matèria.

 

Bellvís, 11 de juliol de 2024

 

L'alcaldessa

 

 

ANNEX I

 

TEMARI

1. La Constitució Espanyola de 1978. Drets constitucionals i llibertats públiques.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: la Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern.

3. El municipi i l'organització municipal.

4. Nomenclàtor de Bellvís. Noms de carrers de Bellvís i camins del terme. Situació.

5. Festes i tradicions locals.

6. Jardineria: tasques desenvolupades pel peó. Útils i eines manuals bàsiques de les plantes.

7. Coneixements sobre el manteniment d'edificis, instal·lacions i via pública.

8. Coneixements d'eines i materials propis de paleteria, jardineria, pintura, lampisteria, fusteria, electricitat.

9. Muntatge i desmuntatge d'infraestructures per a la realització de festes populars i altres esdeveniments.

10. Prevenció de riscos laborals i equips de protecció.

11. Manteniment de maquinària. Pautes generals per a la conservació, neteja i manteniment de la maquinària un cop s'ha utilitzat.

 

 

ANNEX II MODEL SOL·LICITUD PARTICIPACIÓ

 

AJUNTAMENT DE BELLVÍS

 

En/Na (nom i cognoms) (...) amb DNI núm. (...), que visc al carrer (...) de la població (...), amb telèfon (...) i correu-e (...)

 

EXPOSO: Que compleixo els requisits mínims per a poder-me presentar a la convocatòria del concurs-oposició de la plaça de peó-brigada municipal, amb caràcter temporal per interinatge, categoria laboral E/AP, fins a la cobertura definitiva de la plaça.

 

ÉS PER AIXÒ,

Que us adjunto els documents necessaris que estableixen les bases de la convocatòria per prendre part en aquest procés de selecció:

a) Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat.

b) Fotocòpia dels certificats i títols acreditatius dels mèrits que s'al·leguin per a ser valorats en la fase concurs.

c) Currículum vitae en el qual s'incloguin les dades personals i de contacte.

d) Fotocòpia del document acreditatiu dels coneixements de nivell de català.

e) Fotocòpia del document acreditatiu dels coneixements de nivell de castellà, si s'escau.

f) Informe de vida laboral, certificats d'empresa o administracions, contractes i d'altres documents justificatius de l'experiència laboral.

g) Fotocòpia permís de conduir.

h) Resguard del pagament de la taxa per la inscripció en els processos selectius, si escau.

 

I DECLARO que,

- No he estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-me en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per accedir al cos o escala de funcionari del qual hagi estat separat o inhabilitat.

- No em trobo afectat per cap causa d'incapacitat o d'incompatibilitat de les previstes en la legislació vigent sobre la matèria.

- Posseeixo la capacitat funcional per a l'exercici de les tasques. No pateixo cap malaltia ni estic afectat per cap limitació física o psíquica que impedeixi l'exercici normal de les tasques pròpies del lloc de treball.

 

La qual cosa em faig responsable de la veracitat de les dades contingudes en aquest document i sol·licito ser admès/a a la convocatòria especificada en aquesta instància.

 

Signatura

 

Bellvís, a (...) de (...) de 2024

 

D'acord amb la normativa en matèria de Protecció de Dades, l'informem que les seves dades seran tractades per gestionar la seva sol·licitud. El responsable del tractament és l'Ajuntament de Bellvís. La base jurídica és el consentiment de l'interessat. Les seves dades podran ser cedides a altres Àrees de l'Administració, i/o institucions per poder dur a terme la gestió d'aquest tràmit. Per a més informació consulti la nostra política de privacitat al web www.bellvis.cat. Així mateix s'informa de la possibilitat d'exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació de les dades mitjançant la remissió d'un escrit dirigit a l'Ajuntament de la Bellvís, a l'adreça C/ Domènec Cardenal, 48, 25142, Bellvís (Lleida), mitjançant instància genèrica a la Seu Electrònica.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
333501 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases reguladoras y la convocatoria de las pruebas selectivas para la provisión de una plaza de peón de brigada, con carácter laboral temporal por interinidad, grupo de clasificación E.","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"333501"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Bellvís,DOGC,DOGC 2024 nº 9207 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-18/333501-anuncio-relativo-bases-reguladoras-convocatoria-pruebas-selectivas-provision-plaza-peon-brigada-caracter-laboral-temporal-interinidad-grupo-clasificacion-e https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.